Travel Hacks

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Travel Hacks

Travel hacks

Reizen, wij Nederlanders doen het graag. Maar tegelijkertijd is het stiekem ook behoorlijk stressvol. Wat neem je mee? En past dit allemaal binnen het maximale gewicht? En wanneer je eenmaal in het vliegtuig zit, heb je nét de pech dat je voorbuurvrouw of –man zijn stoel naar achteren klettert. Je komt aan op de bestemming en al je bagage zit onder die ene lekke geurende shampoo die is gaan lekken. Een van deze situaties herkenbaar? Wellicht maken de volgende tips het reizen iets gemakkelijker en vooral ook aangenamer!

travel hacks

De beste stoel van het vliegtuig uitzoeken

Op de website SeatGuru staan stoelplattegronden van bijna alle vliegtuigen. Allereerst moet je weten met welke maatschappij en wat voor toestel je gaat vliegen. Dit laatste is meestal op de website van de airline te vinden of staat zelfs al vermeld op je ticket. Ook kan je via de website zelf je vluchtroute zoeken aan de hand van de vertrekdatum, tijd en maatschappij. Vervolgens ga je naar de website van Seat Guru en zoek je de seat map van het toestel waar jij mee gaat vliegen. Als voorbeeld nemen we even de route Amsterdam – New York JFK met KLM, het toestel is een Boeing 777-200ER (772) V1. In de afbeelding hiernaast zie je hoe de plattegrond eruit ziet en wat gelijk al opvalt is dat een aantal stoelen gekleurd zijn. Rood is een slechte stoel, geel betekent dat je even moet opletten -vaak staan de opmerkingen over deze stoelen in de comments- en groen is een goede stoel. Alle stoelen die niet gekleurd zijn, zijn neutraal. Ook kun je via deze site de faciliteiten aan boord checken.

travel hacks

Stoelen reserveren

Veel airlines bieden de mogelijkheid om voor het online inchecken al een stoel te reserveren, bijvoorbeeld vanaf 3 weken van te voren, maar vaak is dit tegen betaling. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen op deze extra kosten zit te wachten. Met de volgende stappen is de kans groot dat je gratis de stoel krijgt die je wilt!

Via een computer log je in bij de airline en kies je voor de mogelijkheid om een stoel te reserveren. Je krijgt een plattegrond van het vliegtuig te zien met alle stoelen die beschikbaar zijn en hier kies je voor de stoel die jij graag wilt, aan het gangpad of het raam bijvoorbeeld of een goede stoel die je via SeatGuru hebt uitgekozen. Vervolgens zie je waarschijnlijk dat er kosten worden gerekend, maar toch klik je op doorgaan. Voordat je de betaling bevestigt, sluit je het venster. Gewoon het kruisje bedoel ik dus. Je computer onthoud op een bepaalde manier toch je gegevens en wanneer je vlak voor de vlucht online gaat inchecken, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Doordat je van tevoren dus die ene stoel geselecteerd hebt en de computer de gegevens heeft onthouden, is de kans heel groot dat je jouw gewenste stoel toegewezen krijgt, maar dan gratis! Heel belangrijk is dat je dit via dezelfde computer doet, ik heb het via een app geprobeerd en dat werkte niet. Of ik had gewoon pech.

Vloeistoffen in je ruimbagage

Ben je van plan je eigen shampoo, douchegel of dagcrème mee te nemen? Dan is het aan te raden om deze in je ruimbagage te stoppen. Voor je handbagage mogen de vloeistofflesjes maar maximaal 100ml zijn. Door de druk in de cabine komt het helaas soms voor dat een van de flessen openspringt en het lijkt me dat niemand daar vrolijk van wordt. Een handige tip om in ieder geval het lekken van de fles te voorkomen, is een doorzichtig folie onder de dop te leggen en vervolgens de dop er weer opdraaien. Je kunt ook een plastic zakje in kleinere vierkantjes knippen en dit gebruiken. Gegarandeerd succes!

travel hacks

Essentials in je handbagage

Is het je ooit wel eens gebeurd dat je je koffer bent kwijtgeraakt? Mij dus wel en ik kan je vertellen: dat is niet leuk. Ik heb eigenlijk altijd wat extra kleding in mijn handbagage mee, maar de 2 keren dat mijn koffer niet aankwam, had ik niets of nauwelijks iets extra’s ingepakt. Zal vast een soort karma zijn. Aan te raden is dus om een extra t-shirt en ondergoed in je handbagage te stoppen. Ik heb zelf ook altijd mijn haarborstel mee, een bikini bij een zonvakantie en een uitgebreid toilettasje met shampoo- en zeepmini’s. Stel mijn koffer raakt weer kwijt, heb ik in ieder geval de noodzakelijke spullen voor de eerste 1 of 2 dagen bij de hand. Meestal komt dan je koffer ook wel weer boven water hoor :-).

Wifi

Veel vliegvelden en hotels hebben tegenwoordig wel een optie voor gratis wifi, handig om de tijd te doden tijdens een overstap bijvoorbeeld. Als je geen wifi kunt vinden, is de app WiFi Map echt een geweldige uitvinding. Deze zoekt namelijk naar een wifinetwerk bij jou in de buurt en wanneer een netwerk is beveiligd met een wachtwoord, staat deze vaak in de comments vermeld!

Ik hoop dat deze tips het reizen voor jou ook wat aangenamer maakt.

Mis nooit meer een topdeal!