Top 5 meest vertraagde vluchten van 2018 & jouw recht op vergoeding!

Barcelona meest vertraagde bestemming van 2018

Nederlandse vliegtuigpassagiers hadden in 2018 de meeste kans op een langdurige vertraging wanneer ze naar Barcelona vlogen. EUclaim heeft een top vijf samengesteld van de meest vertraagde vluchtbestemmingen van 2018:

  1. Barcelona

Passagiers van Amsterdam naar Barcelona hadden in 2018 het meest last van langdurige vertragingen. Maar liefst 52 vluchten naar Barcelona liepen een vertraging op van meer dan drie uur van januari tot en met 30 november. Het waren vooral Vueling vluchten die vaak vertraagd waren. De Spaanse budgetmaatschappij kampte, net als voorgaande jaren, met operationele problemen in de start van het zomerseizoen.

  1. Londen Luton

26 vluchten van Amsterdam naar Londen Luton liepen een vertraging van meer dan drie uur op van 1 januari tot en met 30 november. Ook al komt Londen Luton niet in de buurt van het aantal probleemvluchten naar Barcelona, is het geen opvallende uitkomst. Londen Luton kreeg in 2018 namelijk met veel slechte weersomstandigheden te maken.

  1. Antalya

Vakantiegangers die van Amsterdam naar Antalya vlogen in 2018 kregen ook vaker dan gemiddeld te maken met vertraging. 22 vluchten van Amsterdam naar Antalya waren langdurig vertraagd. Vooral luchtvaartmaatschappijen als Onur Air kampte deze zomer op de vliegroute naar Antalya met technische problemen aan het vliegtuig en operationele problemen, waardoor lange vertragingen ontstonden.

  1. Londen Gatwick

De tweede grootste luchthaven van Londen, Londen Gatwick, had net als Londen Luton veel last van slechte weersomstandigheden. Vliegverkeer van Amsterdam naar Londen Gatwick kreeg dan ook 22 keer te maken met lange vertragingen. Easyjet voert veel uit vluchten tussen Amsterdam en Londen Gatwick en had dan ook een groot aandeel in het aantal langdurige vertragingen.

  1. Manchester

Manchester sluit de top vijf met 21 vertragingen van meer dan drie uur van 1 januari tot en met 30 november. Opvallend is dat meer dan de helft van de vertragingen van de Britse luchtvaartmaatschappij FlyBe kwamen. Ook Manchester kreeg in 2018 vaak met typische Noord-Europese weersomstandigheden te maken zoals mist en storm.

Recht op vergoeding bij vluchtvertragingen

Passagiers die afgelopen jaar gedupeerd werden door een lange vertraging hebben volgens Europese Verordening 261/2004 recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Wanneer een buitengewone omstandigheid de reden van de vertraging was, zoals slecht weer, hoeft de luchtvaartmaatschappij geen vergoeding te betalen. Benieuwd of jij recht hebt op een vergoeding? Check dit dan snel bij EUclaim!

Mis nooit meer een topdeal!