Toerist in eigen land

Toerist in eigen land

Om er even tussenuit te gaan hoef je niet persé ver weg. Ons eigen kikkerlandje heeft ook veel te bieden. De contrasten zijn dan misschien niet zo heel groot als bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk maar je komt toch tot verrassende steden/plekken als je je eens goed verdiept in onze eigen omgeving. Wij zijn Nederland steeds meer aan het ontdekken en willen jullie door middel van deze blog meenemen langs een aantal mooie plaatsen.

Rotterdam

Wat een veelzijdige stad is Rotterdam! Wij zijn er begin dit jaar een nachtje naar toe geweest omdat dit alweer veel te lang geleden was. Rotterdam heeft natuurlijk de koopgoot waar je de nodige bekende winkels treft maar je hebt er ook de Markthal. Een imposant gebouw wat al van verre goed te zien is. Je hebt in de markthal ‘winkeltjes’ waar je je verse groente/vlees/vis etc kunt halen. Daarnaast zijn er ook restaurantjes, je kunt je eten bestellen en boven het winkeltje plaats nemen. Veel diversiteit waardoor er voor ieder wat wils is. Rotterdam heeft daarnaast véél meer te bieden, je kunt de Euromast beklimmen waardoor je een fantastisch uitzicht over de stad hebt. Je kunt een watertaxi nemen naar Hotel New York en een rondvaart doen door de havens. Ga in de avond richting de Witte de Withstraat waar je veel kroegjes/café’tjes hebt. Dit is in een notendop Rotterdam, uiteraard is er veel meer over deze stad te vertellen, hierover later wellicht meer!

toerist

Oisterwijk

Heb je ooit van deze plaats gehoord? Ik kan me heel goed voorstellen dat dit niet het geval is. Wij zijn hier afgelopen zomer een nachtje naar toe geweest. Dit was eigenlijk alleen met de reden dat wij graag de bierbrouwerij van La Trappe (speciaal bier) wilden bezoeken. Wij kwamen een leuk hotel tegen wat toevallig in Oisterwijk lag. Aangekomen bij het hotel hebben wij fietsen gehuurd en zijn we eerst Oisterwijk in gegaan voor koffie met wat lekkers, daarna de fietsen opgestapt naar de brouwerij. Een mooi stukje fietsen, in een voor ons, nieuwe omgeving. Bij de brouwerij aangekomen hebben we daar geluncht, mét producten uit de brouwerij waar ze ook zelf kaas produceren, daarna een rondleiding door de brouwerij en afgesloten met een speciaal biertje naar keuze. Omdat het deze dag erg mooi weer was en de brouwerij op steenworp afstand lag van Tilburg zijn we daarna toe doorgefietst. Heerlijk op een terrasje gezeten onder het genot van uiteraard een La Trappe en daarna daar een restaurantje opgezocht. Op de terugweg nog een tussenstop gemaakt in Oisterwijk waar het gezellig druk was. De dag erna zijn we na het ontbijt richting de Loonse en Drunense duinen gegaan, wat ook erg dichtbij ligt. Wat een mooie omgeving! Mocht je nog nooit in deze omgeving geweest zijn? Naar onze mening is dit zeker een aanrader, wat een verrassende omgeving!

toerist

Emmen

Een stad die zeker niet direct te binnen schiet als je denkt aan een uitje in eigen land, maar absoluut leuk om te bezoeken. Door een dagje (en een nachtje) naar Emmen te gaan kan je je onderdompelen in de rijke geschiedenis die Nederland rijk is. Iets wat nog redelijk vers in het geheugen ligt is de tweede wereldoorlog met de gruwelheden van de concentratiekampen. Één daarvan ligt in het naburige Westerbork, waar het gelijknamige kamp is gevestigd. Eerst bezoek je het museum waardoor je de het verhaal van het kamp leert kennen en vervolgens beschouw je kamp zelf. Veel van het kamp is (gelukkig) niet meer over, maar als je er doorheen wandelt dan voel je de ijzige kou door je heen gaan.  Veel verder terug in de geschiedenis (ruim voor Christus) werden de eerste Hunebedden gemaakt. Dit zijn een verzameling zeer grote stenen die samengevoegd een grafkamer vormen. Hierin werden de overledenen begraven. Bij het Hunebedcentrum te Borger vind je een museum waar de geschiedenis van de Hunebedden worden getoond door middel van opgegraven objecten en een geanimeerde video. Daarnaast staan er meerdere (nagebouwde) huizen van hoe de mens vroeger leefde en vind je hier de grootste Hunebed (D27). Ben je niet zo van de geschiedenis, dan kan je het vernieuwde Wild Life Zoo bezoeken, ideaal voor kinderen! Na deze drukke dag kan je heerlijk genieten van een diner en een borrel op het gezellig plein van Emmen. Al met al is deze stad een perfecte uitvalsbasis voor geschiedenis en natuur!

toerist

Mis nooit meer een topdeal!