to do zomer

To do in de zomer!

To do in de zomer!

De zomer in Nederland is net begonnen en met dit mooie weer wil je natuurlijk leuke dingen doen. Één daarvan is natuurlijk op vakantie, maar niet iedereen kan dat i.v.m. werk of gaan twee weken en dan blijven er nog een hoop weken over! Wat ga jij dan doen in deze periode? Hieronder een aantal tips vanuit ons!

Festival bezoeken:

Door het hele land heen(en in Europa) zijn er mooie festivals te bezoeken. Van rock tot hardstyle tot een mix van alles. Zelf zijn we vorig jaar naar de Zwarte Cross geweest. Een festival dat bekend staat om de motorcross met rockmuziek. En dat terwijl wij van beide niet houden. Maar het heeft ons verrast, met mooie artiesten als Typhoon, Kensington, Queen Tribute Band en een heuse feesttent met alle Nederlandse meelallers. Dit driedaags evenement is voor iedereen leuk die van gezelligheid en diversiteit houdt! Je hebt ook genoeg ééndaagse festivals, als je zou willen kan je de hele zomer door ieder weekend wel ergens naar toe, zoals bijvoorbeeld: Day at the Park, Gayparade, Dancevalley, Dutchvalley en dan hebben we de wat kleinschaligere nog niet eens genoemd!

zomer

Naast de standaard festivals heb je tegenwoordig ook de nodige foodfestivals. Festivals waar je je te goed kunt doen aan allerlei lekkernijen van over de hele wereld. De foodtrucks staan vaak naast elkaar opgesteld met een weide waar je heerlijk kunt relaxen en kunt genieten van een hapje, drankje en goede muziek. Één van de grote rondreizende foodfestivals zijn Trek en Eten op Rolletjes, check www.festival-trek.nl of Eten op rolletjes www.etenoprolletjes.nl of deze ook bij jouw in de buurt zijn toetreden doet deze zomer.

zomer 2

Strand bezoeken:

Wat is er nou heerlijker dan op je vakantie de hele dag heerlijk op het strand te liggen? Nou dat kan in Nederland ook. Helemaal met de zomer die wij nu hebben! Langs de westkust vind je genoeg stranden, maar de bekendste is wel die van Scheveningen/Zandvoort. Helaas deel je het wel met veel toeristen. 

Een andere optie is Noordwijk. Hier zijn wij vorig jaar geweest voor een hardloopevent, maar daarna hebben wij daar languit op het strand gelegen. Daarnaast zijn er veel leuke eettentjes en barretjes. Een ideale uitvalsbasis voor een dagje/nachtje weg.  

zomer 3

Attractieparken:

Indien je kinderen hebt zal dit zeker al geopperd zijn. Een dag naar een pretpark is een dag vol plezier! Maar ook zonder kinderen kun je je uitermate goed vermaken in een attractiepark.

Afgelopen week is de Efteling door het Amerikaanse Themeparkinsider benoemd tot het beste themapark van de wereld! Een mooie beloning voor ons kikkerlandje. En dit was nog zelfs voordat de nieuwste en duurste attractie is geopend. Symbolica is het nieuwe paradepaardje van de Efteling en de eerste ervaringen zijn positief 

Ben je meer natuurgericht ingesteld, dan heb je waarschijnlijk wel de komst van de Chinese panda's meegekregen. Sinds kort zijn deze schitterende dieren te bezichtigen in het Ouwehands Dierenpark te Rhenen. 

Daarnaast heb je natuurlijk veel meer parken zoals voor de thrillseekers Walibi Holland, voor de jonge gezinnen Koningin Julianatoren en voor de actievelingen Duinrell. Genoeg keuze om er eens een lekker dagje op uit te gaan.

Stedentripjes

Waarom ver weg gaan als we in Nederland genoeg leuke steden hebben om een weekendje in te vertoeven. Zo plannen wij ieder jaar meerdere nachtjes weg in eigen land. Nederland heeft ons zoveel meer te bieden. Denk hierbij aan Rotterdam met de Euromast, maar in de zomer ook zijn havens welke je kunt bezoeken met een watertaxi. Utrecht met de grachten, net even iets rustiger dan Amsterdam maar minstens zo leuk. Maastricht, waar je je toch een beetje in het buitenland waant, wanneer je niet uit deze regio komt, door zijn Bourgondische levensstijl.

zomer 4

 Zoals je ziet is er genoeg leuks te doen in Nederland in de zomer. Wat doe jij in de zomer als je niet op reis bent? Laat jouw tips achter in de comments!

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!