Thuis blijven geen optie | Weflycheap

Thuis blijven geen optie

Thuis blijven geen optie

Zit ik met mijn Santorini boekje in de hand, maar mijn gedachten dwalen soms nog af naar die fantastische stedentrip naar Boedapest van twee weken geleden.

Deze zomer even wat anders

Onze reis bucketlist is lang, heel lang. Laat daar nou ook leuke locaties wat dichter bij huis op te vinden zijn! Ideaal dus voor de 'situatie' waar ik nu in zit, want ook al heb ik momenteel geen werk, ik was niet van plan om het ontdekken van de wereld op pauze te zetten. En zeg nou zelf, reizen geeft je nieuwe inzichten en positieve energie, dat kan elke reisjunk vast beamen. Daarnaast voelt zonder werk thuis zitten zeker niet als vakantie, wat ik tot mijn verbazing soms aan mensen uit moet leggen.

Bijna elk jaar maken we een verre reis, meestal buiten Europa. Drie weken naar een prachtig land en met de backpack op onze rug de boel verkennen. Deze zomer gooien we het over een andere boeg en staan korte tripjes op het programma. Ik kan jullie vertellen, een aanrader! Niet alleen is er zoveel moois in de buurt, het is ook nog eens heerlijk om telkens wat in het vooruitzicht te hebben.

Beleef de stad

Boedapest, wat heeft die stad ons positief verrast. Regelmatig kreeg ik de vraag: hoe kom je daar nou toch bij? (Al moet ik eerlijk bekennen dat ik die vraag vaker krijg als ik onze reisbestemming kenbaar maak.) Maar als je internet erop naslaat, staat Boedapest stiekem toch hoog in de (low budget) stedentrip lijstjes. Het bijna rustige, dorpse gevoel van Buda en het drukke, bruisende van Pest… de Donau die dwars door de stad stroomt wat het aanzicht zo extra bijzonder maakt. Werkelijk alles is mooi, maar ook al heb je elke bezienswaardigheid gezien, dan nog heeft de stad nog zoveel meer te bieden.

DSC_0033

Stel je eens voor…

Verdwaal lekker door de straten en neem het leven van de locals in je op. Door de gemoedelijke sfeer voelt het bijna als thuiskomen, terwijl ik er nog nooit eerder was geweest! Na een hele dag lopen heb je wel een drankje verdiend en wat waren we blij dat we het tentje in Pest hebben ontdekt op het grasveld aan de voet van de Elisabethbrug. Stel je eens voor: een bar met het uiterlijk van een strandtent, zitzakken en strandstoelen, een monument met stromend water waar kinderen spelen, een lekker biertje bij een ondergaande zon. Perfect toch? Barcelona heeft natuurlijk de zee en het strand wat die stad extra aantrekkelijk maakt voor een stedentrip, maar als wij onze ogen dicht deden waanden we ons toch zeker ook even op het strand. Niet voor niets dus het plekje waar we elke namiddag naar toe gingen.

01920d413e6b14f35b0e80a9b68db64e4b03a29878

Avondvertier

Ook eten kun je geweldig in Boedapest en zeker niet duur. De bediening overal top, gastronomie met dikke hoofdletters hoor! Niet alleen de persoonlijke aandacht en oprechte interesse, maar ook dat gratis welkomstdrankje of toetje maakt de beleving compleet. (Ja ja we blijven echte Hollanders natuurlijk ;-)). Om je dag compleet te maken eindig je nog even in een Ruïne Café. Ja, het woord verraadt ook echt wat het is. Ga Szimpla Kert maar eens ontdekken, het zou jammer zijn als ik al verklap hoe die ervaring is. 

Ik ben enthousiast thuis gekomen met een kop vol nieuwe ideeën en kan me weer vol goede moed in de sollicitatiemodus zetten. Kortom, thuis blijven is voor mij geen optie en probeer het maar eens… aanbiedingen goed in de gaten houden en een jaartje wat kleinere tripjes maken, super leuk!

010e7136342d64f7da9b89b4b39ddfc8ce1389f037

Mis nooit meer een topdeal!