The Arches en Bryce Canyon

The Arches en Bryce Canyon

The Arches en Bryce Canyon: Wil je in drie minuten de hoogtepunten zien? Check de video's!
https://youtu.be/nO3xQi8oncY
https://youtu.be/BwUL8yzYRbM
Voordat je op reis gaat en je the Arches en Bryce Canyon op internet bekijkt, heb je het idee dat het in hetzelfde straatje past als the Grand Canyon maar dit is toch echt wel heel anders!
The Arches ligt in een woestijnachtige omgeving met rode stof waarin mega stenen bogen staan. Deze zijn wederom uitgesleten door Erosie. De bogen zijn echt niet normaal groot! Er staan ook 'balanced rocks'. Hele grote rotsen die de zwaartekracht op een onbegrijpelijke manier trotseren. Terwijl ik naar eentje keek probeerde ik me voor te stellen wat voor een impact het zou geven als dat ding eraf zou vallen. Damn! Blij dat dat niet gebeurde terwijl wij daar waren. Gelukkig gebeurd dat niet zo heel vaak... The Arches is een National Park dus met de onze pas (als je denkt welke pas? zie tips bij de blog over Grand Canyon) hoefde we niet in de rij te staan met ons busje en geen entree te betalen. Je kan er zelf doorheen rijden en bij verschillende punten stoppen om te wandelen of gewoon rond te kijken. Ik moet zeggen dat we hier niet veel tijd besteed hebben. Misschien drie uurtjes ofzo. Genoeg tijd om de hoogtepunten te zien en wat toffe foto's te schieten!
 

blog-2

blog

blog-3

's Avonds sliepen we op een RV-kamp in een pitoresk plaatsje, Moab. Hier zijn meerdere RV parks te vinden. Het stadje ziet er leuk uit en er zijn veel kunstgalerien. Leuk om even rond te lopen en op zoek te gaan naar lekker eten. Onze keus viel op een authentiek mexicaans restaurant genaamd La Churo Loco. Jammmm!!! De volgende dag reden we richting Bryce. Dit duurde langer dan we verwacht hadden want de weg was niet al te soepel. Het was wel leuk om langs de kleine dorpjes te rijden met van die echte boerderijen met oude tractors. Omdat het bijna halloween was waren ook de veranda's versiert met pompoentjes en skeletten.

arches-4

blog-5

blog-6

arches-5

Eind van de middag kwamen we aan in Bryce. Bryce is ook weer een National Park dus toegankelijk met de pas. In het park zijn campings beschikbaar. Je rijdt erheen, kiest een beschikbare plek, neemt een envelop bij de ingang, vult je gegevens in op de envelop en stopt deze met geld ($18!) in een brievenbus. Zo betaal je de campingplaats. Op de plaats was ook plek om een kampvuurtje te maken, een picknicktafel en toiletten. Helaas geen douche. De keuze is een dagje niet wassen, of douche-improvisatie met de kraan van je campervan. Haha. In Bryce werd het 's nachts ook weer erg koud. Voordat de zon onderging hadden we ons al ingepakt in vier lagen kleding. En ja, dat is echt nodig! Tenzij je naar 'the Lodge' gaat. Hier is het hotel en restaurant. Hier worden ook wel eens activiteiten georganiseerd. Het programma staat in het krantje wat je krijgt als je het park binnen rijdt. Deze avond was er een duitse vrijwilliger die vertelde over alle nationale parken in Amerika. Best interessant en we zaten lekker warm. De volgende dag trekten we de wanderschoentjes weer aan en gingen de canyon in! Net toen we naar beneden liepen kwamen we gasten tegen die we in de Grand Canyon hadden ontmoet met camperen. Toevallig! Amerika is toch niet zo groot! Check hier de foto's

arches

arches-2

arches-3

Next stop: Zion National Park!

Mis nooit meer een topdeal!