Thailand deel 1 โ€“ Bangkok

Thailand deel 1 – Bangkok

Een aantal jaar geleden hebben wij drie weken rondgereisd door Thailand. Het land stond op ons lijstje omdat het 100% aan onze eisen van Cultuur, Natuur en Strand voldeed. Dit ‘land van de Glimlach’ heeft ons niet teleurgesteld en zelfs onze verwachtingen overtroffen. Om jullie mee te laten genieten vind je hieronder deel één van onze reis: Bangkok

Oplichters in het buitenland

Onze eerste kennismaking met Thailand was Bangkok. Veel vluchten gaan naar Bangkok en zo ook de onze. Vanaf hier ging onze reis door Thailand van start. Je wordt gelijk met je neus op de feiten gedrukt wanneer je midden in Bangkok aankomt. Wij hadden vooraf een hostel geboekt voor de eerste nachten zodat we niet in Bangkok nog moesten zoeken. Ons hostel lag in backpackers whalhalla Kao San Road, een mooie uitvalsbasis om de stad te verkennen. Bangkok is naar onze mening een chaotische, typische Aziatische stad. Alles en iedereen rijdt door elkaar, auto’s, tuktuks, brommers. Iedereen heeft haast en wil je van alle kanten inhalen.

In Bangkok heb je een aantal hoogtepunten die je gezien moet hebben wanneer je een bezoekje aan deze stad brengt. Uiteraard kan het Grand Palace niet ontbreken. Vooraf waren wij gewaarschuwd voor oplichters wanneer je richting het paleis gaat. En jahoor, wij, 2 westerlingen, liepen alleen op straat en werden aangesproken. De uiterst vriendelijke man die perfect Engels spreekt vraagt waar wij vandaan komen, waar we naar toe gaan en hoe lang we blijven. Op het antwoord wij gaan naar het Grand Palace kregen wij het antwoord; deze is gesloten vandaag, maar ik heb wel een andere optie voor je. Wij hebben deze man vriendelijk afgewimpeld omdat wij wisten dat het paleis open was en er overigens rijen touringcars in de verte stonden. Die waren niet voor het Grand Palace gaf de man aan. Nou wij wisten wel beter en zijn dus gewoon naar het paleis gegaan welke uiteraard gewoon geopend was.

1

Kao San Road

Zoals net al vermeld was ons hostel gelegen in Kao San Road. In deze straat (en inmiddels omliggende straten) vind je vele hostels waar je voor een paar euro per persoon al kan overnachten. Daarnaast is Kao San Road het beeld wat je hebt van backpackende toeristen. Als je op straat loopt zie je alle backpackers of met hun backpack rondlopen op zoek naar een vrije kamer of je ziet ze een koud biertje halen bij één van de vele standjes.

In de namiddag zie je de straat veranderen naar een walk-in restaurant. De Thai rijden met hun aangepast scooters en wagentjes Kao San Road op en zoeken hun vaste locatie. Uit de bakken van de wagentjes komen de barbecues en gaspitjes tevoorschijn. Dat kan toch niet veel zijn denk je dan, maar op de eerste avond zaten wij te genieten van een Pad Thai met koud biertje. En dat voor nog geen 2 euro per persoon.

Als het donker wordt breekt de gekte pas echt lost. Kroegen, clubs en live-muzikanten proberen elkaar te overstemmen om de backpackers te lokken. Verder komen alle  ‘verkopers’ de straat op die je van allerlei handige dingen proberen te verkopen, waar je uiteraard geen bal aan hebt. Kao San Road, the place to sleep, eat, rave and repeat!

Must see

Bangkok heeft een aantal tempels (Wat in het Thais) die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Waaronder Wat Pho (de liggende buddha) en Wat Arun (de tempel van de dageraad). Wat Arun ligt aan de overkant van de rivier, met een klein bootje kun je de overtocht maken. Wat Arun is een tempel die je kunt beklimmen en waardoor je een mooi uitzicht hebt over de omgeving met aan de ene kant de wolkenkrabbers en aan de andere kant het arme Bangkok.

2

Wat ook een must do in Bangkok is een bezoekje brengen aan een Rooftop bar. Wij zijn zelf naar Vertigo & Moon geweest, het ligt een beetje van het centrum af maar met de taxi ben je er zo. Let er wel op dat je redelijk netjes gekleed moet zijn. Erik had een korte broek aan wat niet toegestaan was, hij kreeg een mooi (hoogwater) broek van het hotel om toegang te krijgen tot de bar. Daarnaast is een cocktail niet goedkoop, ongeveer 10-15 euro per stuk maar het uitzicht maakt alles goed! Zeker één om op je lijstje te zetten dus.

3

Om het plaatje compleet te maken kan een ritje met de Tuktuk niet ontbreken. Comfortabel is het niet en je voelt je waarschijnlijk niet heel veilig. De Tuktuk chauffeur scheurt er over om maar snel op de plaats van bestemming te komen. Wij raden je aan om een kleine afstand met de Tuktuk af te leggen, pak voor grotere afstanden een taxi. Voor wat betreft de taxi, laat de chauffeur altijd op de meter rijden anders word je gegarandeerd opgelicht. Mocht de taxichauffeur dit niet willen dan pak je gewoon een andere taxi, dit scheelt je tientallen euro’s.

Er zijn uiteraard nog veel meer tips en must sees in Bangkok. Ben jij wel eens in Bangkok geweest en nog aanvulling qua tips? Laat ze achter in een reactie!

Mis nooit meer een topdeal!