Terug naar Nederland en heimwee, wat nu!?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

terug naar nederland en heimwee nu

Terug naar Nederland en heimwee, wat nu!?

Terug naar Nederland en heimwee, wat nu!?

En dan landt het vliegtuig weer op Schiphol Airport..

Na een ultieme zonvakantie in een land aan zee of een meer, net wat je leuk vindt, ben je meestal ook wel weer blij wanneer je thuiskomt. Je hebt een fijne week, of meerdere weken gehad en je stapt weer terug in je oude ritme, in ieder geval, dat werkt bij mij zo. Tot nu toe dan.

Heimwee waar ik van tevoren bang voor zou zijn om het te krijgen als ik zou vertrekken, kreeg ik dit gevoel pas zodra ik terugkwam na bijna 3 maanden Amerika. Iets wat ik dus niet had verwacht. Nou heb ik echt geen negatieve instelling, maar ik wist mijn draai niet helemaal te vinden toen ik weer thuis was. Behalve de moeheid van de jetlag, en waarbij ik zelfs ’s nachts honger had in plaats van op de normale Nederlandse tijd 18u ’s avonds, moest ik weer wennen aan alles. Alsof je een cultuurshock krijgt in eigen land. Het was nog steeds zomervakantie, ik had nog geen baantje nadat ik net terug was, en ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Natuurlijk was ik wel ontzettend blij om iedereen weer te zien na maanden!

Nederland

Heimwee, wat nu!?

Dus wat doe je dan? Ik probeerde zoveel mogelijk leuke uitstapjes te plannen met de mensen die ik lang niet meer had gezien. Ik zocht een baantje EN ik had het geluk dat mijn nieuwe opleiding bijna zou starten. Ik had me zelfs aangemeld voor de introductieweek, zodat ik een week eerder met school bezig zou zijn. Ik denk dat ik nog nooit zo blij ben geweest dat de zomervakantie voorbij was, want doordat ik met de opleiding begon wist ik snel weer mijn draai te vinden en viel ik snel terug in mijn oude ritme.

De laatste weken in South Dakota

De laatste weken dat ik in South Dakota was probeerde ik mijn lijstje nog af te werken met de dingen die ik nog graag wilde doen en zien. We hebben nog een paar films gekeken die ik gezien moest hebben volgens de mensen daar. Ik ben naar Wild water west geweest met de kinderen van het summercamp, wat een waterpark is met glijbanen. Ook zijn we met de staff nog een weekend naar Minneapolis geweest waar we naar een attractiepark gingen, naar de grootste shopping mall van Noord Amerika en het uitgaansleven hebben meegemaakt. De laatste dag voordat ik terug zou gaan heb ik nog een Sweatshirt met South Dakota erop kunnen kopen en op het laatste moment kreeg ik een doosje cupcakes voor de terugreis mee! Die had ik namelijk nog niet geproefd, en dat moest natuurlijk wel even gebeuren..

Nederland
Nederland

Nou zijn er een aantal dingen waar ik geen tijd meer voor had, maar goed, dat is een goede reden om ooit weer terug te gaan! Ook had ik geen tijd meer om chaco’s te kopen, dat zijn de sandalen die iedereen daar in de omgeving draagt in de zomer. Maaaar, mijn host family heeft ze als cadeau naar me opgestuurd met kerst, ontzettend lief van ze!

Een half jaar later..

Inmiddels is het al weer meer dan een half jaar geleden. De tijd vliegt en ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden. Nu ik erop terugkijk is het alsof het nooit is gebeurd, alsof het een droom was, ik kan het niet helemaal omschrijven, maar er zijn vast meerdere mensen die begrijpen wat ik bedoel als je voor een wat langere periode bent weggeweest. Ik heb in ieder geval te tijd van m’n leven gehad en heb er contacten uit Amerika en Nieuw Zeeland aan overgehouden!

Nederland

Life begins at the end of your comfort zone

Wil je graag meer zien van de wereld, en dan vooral een cultuur leren kennen en voor een langere tijd weg, dan raad ik het  aan om niet langer te twijfelen en een reis te plannen. Een summercamp is bijvoorbeeld perfect als je budget niet heel hoog is, ondanks alle kosten die erbij komen kijken, en je van kinderen houdt natuurlijk!Daarbij is het heel spannend en misschien een beetje eng om dit in je eentje te gaan doen, maar dat is geen reden om het niet te doen. Na deze reis kan ik zeggen dat je juist dingen zou moeten ondernemen die je stiekem een beetje eng vindt. Dat kunnen dingen zijn als een nieuwe baan, een cursus yoga  of een verre reis, op deze manier blijf je niet in je eigen veilige wereldje, leer je nieuwe mensen kennen, verbreedt je je kennis en zie je veel meer van de wereld!

Nederland

Mis nooit meer een topdeal!