? Summer in the City! | Weflycheap

? Summer in the City!

Summer in the City

New York is mijn lievelingsstad. Ik ben er inmiddels 11 keer geweest en ieder seizoen is het een feest om in New York te zijn; In de herfst zijn de parken prachtig gekleurd en is het weer vaak nog mooi genoeg om uren per dag buiten rond te lopen, in de winter is de hele stad versierd voor de feestdagen, kan je schaatsen in Central Park en heb je tegenwoordig meer sneeuwgarantie dan in de Alpen en in de lente wordt het al gauw weer warmer en kan je je jas in Nederland achterlaten zodat je op de terugweg meer plek in je koffer hebt voor al je vers geshopte spullen.

new york city

Warm, warmer, warmst

In de zomer daarentegen is het heet, vallen er enorme buien, onweert het vaak en stinkt de stad naar uitlaatgassen, brandend asfalt en als je een pech hebt ook naar rottend afval omdat het vuilnis niet op tijd is opgehaald. Het is dan ook niet voor niks dat de New Yorkers die het kunnen betalen in de weekends naar de Hamptons vluchten in de hoop daar van hun zomer te kunnen genieten. Maar helaas voor deze mensen, missen zij wel alle leuke dingen die een zomer in the city voor de gewone sterveling biedt.

Upper West Side

Toen ik een summercourse in NYC deed, woonde ik aan de Upper West Side, in een fijne en relatief rustige straat vlak bij het Riverside Park met uitzicht op de Hudson. In deze buurt staan veel appartementencomplexen en zijn genoeg winkels, restaurants, bioscopen en ander entertainment om de buurt niet te hoeven verlaten als je geen zin hebt. Omdat mijn lessen op de 63e verdieping van het Empire State Building gegeven werden, stapte ik elke dag in de metro die me in een kwartier naar midtown bracht en waar ik van mijn docent elke dag tips kreeg voor to-doโ€™s in de brandende hitte.

new york city

Film in het park

Het leukste wat ik in de zomer in New York heb gedaan, is naar de film in Bryant Park. Op maandagavonden in de zomer laat HBO daar een film zien als het donker wordt. Van te voren kan je al picknicken op het grasveld en op die manier je plekje reserveren voor later op de avond. Het grasveld gaat om 5PM open en het is slim om op tijd te komen omdat het veld anders vol is. Andere aanraders zijn: โ€™s avonds een rondje om Manhattan varen op een boot, op de fiets naar Brooklyn waar je wat meer ruimte hebt om adem te halen en waar je meer biertjes voor je geld krijgt om je dorst te lessen, een dagje naar de kermis en het strand op Coney Island (kan je meteen zien waar Nathan zijn eerste famous hotdogs verkocht) en profiteren van het baseballseizoen en naar een wedstrijd van de Yankees of de Mets gaan (vergeet niet om van te voren een t-shirt of een petje van je team te kopen anders ben je echt underdressed).

new york city ย new york city

Nooit saai

Mensen vragen mij vaak of New York na 11 keer nog steeds leuk is en of ik ook tips heb voor wie er naar toe gaat. Wat mij betreft wordt New York nooit saai en is de beste tip die ik kan geven: al is het buiten nog zo heet, neem altijd een t-shirt met lange mouwen of een vestje mee dat je aan kan trekken als je ergens naar binnen gaat. De airco staat namelijk over het algemeen op 18 graden en als je uit de hitte komt voelt dat eerder aan als graden Farenheit dan als graden Celcius โ€“ en het zou toch zonde zijn als je kou vat in de zomer!

Mis nooit meer een topdeal!