Studeren in het buitenland! Het avontuur van exchange student Jasmijn! | Weflycheap

Studeren in het buitenland! Het avontuur van exchange student Jasmijn!

NIEUW! Blog: een Nederlandse studente in Maleisië!Wie ben ik? Ik ben Jasmijn Visser, twintig jaar en ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht. Tijdens deze studie hebben studenten de mogelijkheid om een half jaar te studeren in het buitenland en deze kans heb ik met beide handen aangegrepen! Waarom? Omdat het goed staat op mijn CV; omdat het goed is voor mijn zelfontwikkeling; omdat het goed is voor mijn Engelse taal; maar vooral OMDAT IK EEN LIEFDE HEB VOOR REIZEN!Al 45 landen bezocht..In 20 levensjaren heb ik inmiddels al 45 verschillende landen bezocht, verspreid over de hele wereld. Ik zie reizen als een hobby, maar ook als een manier om de wereld om me heen beter te begrijpen. De wereld is zo veel groter dan ons kleine kikkerlandje en de wereld heeft zo veel meer culturen en landschappen dan de Nederlandse. Dit maakt me nieuwsgierig naar alles wat niet op Nederland lijkt. Europa heb ik inmiddels wel gezien, het is geweldig voor een stedentrip, maar het is mij veel te Westers. Ik hou er van om de extremen op te zoeken: ik wil zien hoe de enkele overgebleven Aboriginals leven in Australië; ik wil bungee jumpen boven een vulkaan in Chili; ik wil cultuur snuiven bij de Himba stam in Namibië; ik wil meerijden op een hondenslee van de Inuit stam in Alaska en ik wil duiken in de prachtige wateren rondom het Karimunjawa eiland in de Filippijnen. Het zal niemand dan ook verbazen dat ik een echte landenverzamelaar ben. Twee keer naar dezelfde bestemming? ECHT NIET! Ik geef mijn geld liever uit aan een nieuw avontuur.studeren in het buitenlandMijn bezochte landen! :)Studeren in het buitenland, aanrader? JA!De bestemming van mijn exchange zou dan ook in een land buiten Europa plaatsvinden. Al snel ging mijn voorkeur uit naar Maleisië. In dit Zuidoost-Aziatische land was ik nog nooit eerder geweest en het staat bekend om zijn mooie stranden, magische regenwouden en de mix van Maleise, Chinese, Indische en Europeaanse invloeden. Dat de stranden mooi zijn en de regenwouden magisch, kan ik met heel mijn hart bevestigen: MALEISIË IS PRACHTIG. Hoe weet ik dat? Ik woon er inmiddels (landje 46)! Ik ben toegelaten tot de Universiteit in Penang en zal daar de komende 5 maanden verschillende vakken gaan volgen als exchange student!Cultuurshock  Mijn vlucht verliep voorspoedig. Tijdens de vlucht begon ik me meer en meer te beseffen dat mijn grote avontuur was begonnen. Het grote besef kwam toen ik uit het vliegtuig raampje keek en de groene vlekken geen dennenbomen bleken te zijn maar bossen vol met palmbomen en toen de witte stipjes in het water geen zeemeeuwen bleken te zijn maar springende dolfijnen. Mijn trip naar Maleisië was een feit! De cultuurshock begon enkele minuten na de landing toen ik op het vliegveld ten huwelijk gevraagd werd. Blijkbaar zijn sommige inwoners van Maleisië nogal onder de indruk van Westerse meiden. Er is maar één oplossing: ZEGGEN DAT JE AL GETROUWD BENT EN DOORLOPEN! studeren in het buitenlandBij aankomst in mijn appartementencomplex werd ik met open armen ontvangen door Mama Wendy, de ‘agent’ van het complex. Mama Wendy is een klein Maleis vrouwtje met een groot hart en een grote mond. Ze knuffelt iedere student die ze tegen komt en ratelt aan één stuk door. Gezellig gezelschap dus tijdens een eerste avond in Maleisië. Mama Wendy stelde me onmiddellijk voor aan alle exchange studenten die al eerder gearriveerd waren, waardoor ik op mijn eerste avond al twintig vrienden had gemaakt: eitje! De volgende ochtend schrok ik om kwart over 6 ’s ochtends wakker van een flink kabaal. Ik was even vergeten dat ik was verhuisd naar een streng moslim land en ik had de dag ervoor niet gezien dat er een moskee pal naast mijn appartementencomplex stond: het was tijd voor de moslims om te bidden.Voor mij was het echter tijd voor de eerste dag van de oriëntatieweek. De campus is prachtig en niet te vergelijken met de campus in Nederland. Onderweg naar je leslokaal loop je tussen de tropische bomen en de varanen van één meter lang. De organisatie binnen de Universiteit is echter veel slechter geregeld dan in Nederland. Het begrip ‘op tijd komen’ kennen ze niet en het is zelfs doodnormaal als leraren gewoon niet op komen dagen. Ik ben benieuwd wat mij de komende maanden te wachten staat… Ik hou jullie op de hoogte! LIEFS UIT MALEISIË..studeren in het buitenland

    

studeren in het buitenland

Mis nooit meer een topdeal!