Stewardess vertelt: Op vakantie is het lastig mijn werk los te laten! | Weflycheap

Stewardess vertelt: Op vakantie is het lastig mijn werk los te laten!

De afgelopen weken is er maar één ding waar ik mee bezig ben en dat is: vakantie! Ik wilde deze keer over mijn werk te vertellen, maar ik kan aan niets anders denken dan vakantie. Dit jaar heb ik eindelijk vakantie met kerst en ik kijk er al de hele maand naar uit. Dit is overigens ook de enige vakantie dat ik naar huis wil. Andere vakanties gebruik ik liever om ergens anders naar toe te gaan.Je zal misschien wel denken; je reist toch zo vaak voor je werk? Maar ook al doe ik dat veel voor mijn werk, het is niet hetzelfde als echt op vakantie gaan. Met werk blijf ik namelijk vaak maar één dag. Dan ben ik moe en zijn de bestemmingen vaak grote steden. Als ik vakantie heb, kan ik helemaal zelf beslissen waar ik heen wil. Stad, zon, zee, strand, bergen… het maakt niet uit. De afgelopen paar jaar heb ik veel mooie plekken kunnen zien tijdens mijn vakantie en ook echt kunnen genieten in plaats van te denken: ‘ik moet morgen alweer terug’.Een paar bestemmingen waar ik de afgelopen jaren op vakantie ben geweest zijn Thailand, Bali, Hawaii, Peru, Hongarije, New York en Sri Lanka. Als ik op vakantie ga, ga ik meestal backpacken, omdat ik dit toch echt de leukste manier van reizen vind. Rugzak op je rug en je ziet wel waar je belandt en wie je ontmoet. Het liefst vertel ik over al mijn geweldige vakanties, maar dan gaat het wel een heel boekwerk worden.

 

Het voordeel van dit werk is dat ik bijna met elke vliegmaatschappij met korting kan reizen, maar daar zit ook weer een nadeel aan, dit kan namelijk alleen op standby. Meestal gaat dit redelijk goed en kom ik wel op de vluchten, maar het gebeurd ook wel eens dat ik vast op een vliegveld zit, omdat alle vluchten vol zitten. Zelfs op vakantie kan ik mijn werk niet altijd los laten. Vakantie of geen vakantie, je blijft overal op letten. Als ik reis met de vliegmaatschappij waarvoor ik werk kunnen de stewardessen ook zien dat ik een collega ben. Ook al ben ik passagier, ergens voel ik me ook nog steeds stewardess en heb ik de neiging om alles zelf te doen in plaats van te vragen voor bepaalde dingen. In uitzonderingen spring ik wel ter hulp zonder dat iemand ernaar vraagt. Een tijd geleden was ik passagier op een vlucht en viel een andere passagier flauw op de vloer vlak voor mij. Aangezien de stewardessen niet dichtbij waren schoot ik ter hulp samen met een andere collega (die ook als passagier reisde)!Als ik met een andere vliegmaatschappij reis let ik nog meer op hoe zij alles doen. Hoe doen zij de service, krijg je dezelfde producten, hebben ze dezelfde regels etc. Ik moet er wel bij zeggen dat dit vooral de heenweg van de vakantie is. De terugweg ben ik meestal helemaal kapot en doe ik niets liever dan slapen.Één van mijn laatste vakanties zat ik vast op een vliegveld, omdat alle vluchten compleet vol zaten. Ik had me aangemeld voor vijf verschillende vluchten. Eerst check je alles in, je gaat door de security en dan sta je te wachten bij de gate, hopende dat ze je naam gaan omroepen en je toch op de vlucht kan. Na vijf keer proberen kon dit gelukkig. Ook al brengen deze standby tickets de nodige stress met zich mee, ik zou ze voor geen goud willen missen. Op deze manier kan ik toch overal ter wereld komen voor een redelijke prijs.Veel mensen denken dat we niet meer zo makkelijk onder de indruk zijn van bestemmingen, aangezien we al zoveel van de wereld hebben gezien. Ergens is dit ook een klein beetje waar, maar zeker niet helemaal. Ik denk ook dat dit verschilt per persoon, want iedereen zoekt iets anders in bestemmingen. Wat op mij nog steeds een grote indruk kan maken is de natuur en de cultuur. Ik heb echt indrukwekkende vulkanen in Indonesië gezien, de kleurrijkste zonsondergangen in Hawaii, de sterke eeuwenoude Inca cultuur in Peru, de groene natuur van Sri Lanka en de diversiteit in New York. Na jaren reizen maken bestemmingen nog steeds indruk op mij. Alleen ga ik nu misschien niet naar een bestemming voor de standaard toeristentrekpleisters, maar zoek ik juist iets verder. Als ik voor het eerst in een bestemming ben zal ik vast en zeker een paar toeristentrekpleisters meepakken, maar dit zijn vaak niet de dingen die het meeste indruk op mij maken bij een bestemming.Mijn planning voor de vakantie begint meestal op de vlucht zelf. Ik plan normaal gesproken nooit zo ver vooruit. De beste manier is vaak tijdens het werk andere collega’s vragen over de bestemmingen en wat er allemaal te doen is. Vaak is er altijd wel iemand op de vlucht die ook op de bestemming is geweest is en genoeg tips heeft. Ik vind dat je via anderen toch altijd aan de beste informatie komt. Als ik al deze tips heb verzameld ga ik meestal op de vlucht beginnen met mezelf inlezen. Dit doe ik vaak op internet of via een lonely planet of de rough guides (waar je altijd wel aan kunt komen op een vliegveld).Ik heb ook al na moeten denken over de vakanties van volgend jaar. Wanneer ik vakantie wil en nog belangrijker, waar ik heen wil. Dit is ook het enige wat ik vooraf plan, de rest komt later vanzelf wel bij elkaar.Er staan zeker nog wat bestemmingen op mijn verlanglijstje voor volgend jaar. Een paar voorbeelden hiervan zijn Myanmar, Filipijnen, Nieuw Zeeland, Fiji of ergens in de Carribean. Verder wil ik ook nog de rest van Latijns-Amerika verkennen, maar ik denk dat ik dat maar in een paar maanden reizen moet doen. Misschien een keer na dit werk. Als jullie nog tips hebben: Ik hoor het graag!

 

 

Mis nooit meer een topdeal!