Sporten op vakantie

Sporten op vakantie

Fit zijn wil ik het hele jaar door, voor mijn vakantie wil ik net iets fitter zijn én ik wil fit blijven op vakantie. Simple as that. Hoe kun je tijdens je vakantie de regelmaat van bewegen houden? Mijn tips om te sporten op vakantie lees je hier.

Fit blijven op vakantie: 

  1. De eerste tip begint met het inpakken: bewaar ruimte voor wat sportkleding en een paar sportschoenen. Een springtouw, fitnesselastieken en yogamatje ontbreken ook niet in mijn koffer als ik op reis ga.
  2. Als je richting een tropisch oord vertrekt, kun je last krijgen van, voor Hollandse begrippen, de hitte. Hou je rustig tijdens de meest warme middaguren en probeer in de ochtend of avond actief te zijn. Eén van mijn ultieme geluksmomentjes tijdens mijn laatste reis had ik tijdens mijn workouts op het strand om 7 uur ‘s ochtends. Dan had ik daarna nog de hele dag voor me. Héérlijk!
  3. Bewegen betekent ook vocht verliezen. Drink elke dag een paar liter water om goed te hydrateren. Beperk het drinken van frisdrank, fruitsapjes en alcohol.
  4. Probeer dagelijks een half uurtje te bewegen om fit te blijven op vakantie. Niet per se in een sportschool, maar denk aan zwemmen, wandelen over het strand of beachvolleyballen. Zelf vind ik het heerlijk om in de zee tegen de golven in te zwemmen en te watertrappelen. Ook dansen is een prima workout!
  5. Alle kleine beetjes helpen. Stap daarom een bushalte eerder uit en loop verder, skip de lift en neem de trap of huur een fiets in plaats van de taxi te pakken.
  6. Trainen kan overal! Wees creatief en gebruik je omgeving: trappen, de railing van een balkon of een bankje. En, vergeet speeltuinen niet! Met schommels, rekstokken en klimrekken tover je een speeltuin zo om in een openlucht gym.
  7. Zelf vind ik hardlopen op een vakantiebestemming een superleuke manier om de omgeving beter te leren kennen. Je ziet zoveel meer als je rent! Hardlopen over je strand is een behoorlijk intensieve training. Langs de zee is het zand wat harder, waardoor je minder makkelijk wegzakt. Gebruik ook heuvels om op en af te rennen. Killing voor je benen en billen!
  8. Ook in je hotelkamer zijn er volop mogelijkheden om te sporten. Gebruik je eigen gewicht voor oefeningen als push-ups, mountain climbers en/of planken. Verzin je eigen workout, je weet zelf het beste waar je lichaam behoefte aan heeft. Of laat je inspireren door oefeningen in apps zoals 7 Minutes Workout. 
  9. Maak na het avondeten een wandeling. Dit is niet alleen goed voor de spijsvertering, je kunt met een stevige wandeling zo’n 200 calorieën verbranden in 30 minuten!
  10. Last but not least: don’t get me wrong! Het is helemaal niet erg om eens een week of twee rust te nemen. Sterker nog, het kan goed zijn om naast mentaal ook even fysiek te herstellen en je spieren rust te geven. Bepaal voor jezelf waar jij je prettig bij voelt!

Na je workout kun je de hele dag shinen in je bikini. En je hebt direct energie voor de hele dag! Het blijft vakantie, dus take it easy. En de meest belangrijke tip van deze blog: geniet optimaal van alles!

Heb jij nog sportieve tips om fit te blijven op vakantie?

sporten

sporten

Mis nooit meer een topdeal!