San Diego

Een van mijn favoriete steden aan de Amerikaanse westkust

Een van mijn favoriete steden aan de Amerikaanse westkust is San Diego. De sfeer is ontzettend laid back en de mensen zijn er erg leuk en gezellig. Na een lange reisdag met een extra tussenstop in Slab City, kwamen we ’s avonds aan in San Diego.

De hectische sfeer van San Francisco en het drukke Los Angeles hadden we duidelijk achter
ons gelaten. De sfeer was voelbaar anders. De mensen in San Diego zijn rustiger. In mijn ogen zijn ze levens- en zongenieters. Niemand was er gehaast en het aantal toeristen was ook beduidend minder. Dit zorgde voor meer interactie met de locals. Neem dus de tijd om alles rustig te ondernemen en vraag de locals voor de beste plekjes in en rondom San Diego. Ga op een strand zitten en bekijk de surfers in het water, de prachtige zonsondergangen of regel een kampvuur op het strand.

Het hostel waar wij sliepen was fantastisch! Ocean Beach Hostel ligt centraal en heeft alles binnen handbereik. Het is het schoonste en gezelligste hostel waar ik ooit een overnachting heb gehad. Het uiterlijk van het hostel is een bezienswaardigheid zelf! Ze organiseren veel activiteiten en de werknemers zijn bereid om extra activiteiten te organiseren bij aanvraag. Voorbeelden van activiteiten zijn: kampvuren op het strand, een dagtrip naar Tijuana, een dagje surfen en nog veel meer. Wij besloten om de eerste avond mee te gaan met het kampvuur. Het aantal graden kan in de zomer flink oplopen, maar in de winter heeft San Diego een aangename temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius. Dit maakt de stad een waar surfparadijs.

Amerika, San Diego, hostel

Hostel Ocean Beach in San Diego, Amerika

Surfpara.. of toch een fietsparadijs!

San Diego staat bekend om haar golven en kustlijnen. De stad heeft 115 kilometer aan kustlijn en over die gehele kustlijn zie je overal surfers. Er zijn veel surfscholen die je de beginselen kunnen aanleren. Ben je een gevorderde surfer? Misschien kun je meedoen aan de jaarlijkse competities (deze worden vaak vanaf mei tot en met september georganiseerd). Persoonlijk heb ik geen ervaring binnen de surfwereld. Een eigen golf pakken vond ik op dat moment niet geschikt, daar heb ik achteraf veel spijt van. In plaats van zelf te gaan surfen, hebben we het aan de professionals overgelaten en zijn wij op het strand gaan liggen. Na een relaxte middag besloten we fietsen te huren. Een fiets huren is super makkelijk gezien de hoeveelheid fietswinkels langs de kustlijn. Duidelijke (en veilige) fietspaden zijn niet vaak te bekennen in Amerika. Als echte Nederlander is dat soms wel eventjes wennen, maar San Diego heeft een ontzettend goede infrastructuur als het om fietspaden langs de toeristische attracties gaat. Wij hebben de fietsroute langs de Cliffs gefietst voor een fantastisch uitzicht. Een middag op de fiets zitten en continu genieten van het prachtige uitzicht zorgde voor ontzettende honger. Uiteindelijk kwamen we bij de beste burgertent ooit terecht.

Amerika, San Diego, fietsen langs de kust

Fietsen langs de kust bij San Diego, Amerika

Eten in San Diego

San Diego heeft veel invloeden vanuit Mexico. De stad ligt kort bij de drukbezochtste grensovergang en kent veel migranten. Je vindt er dus veel verschillende keukens. De beste burgers vind je bij Hodad’s. Het restaurant heeft vier verschillende locaties, allen gelegen in San Diego. Je kunt kiezen voor afhalen (en het gezellig opeten in het natuurpark of op het strand tijdens een kampvuur), maar je kunt ook in het fantastisch gedecoreerd restaurant zelf zitten. Het filiaal op Ocean Beach (Newport Avenue) heeft een gezellige sfeer en de beste hamburgers die ik ooit gegeten heb. Bij het kopen van een burger, gaat een gedeelte ook naar verschillende goede doelen binnen San Diego. Zeker een burgerstop waard! Tijdens het eten van onze geweldige burger kwamen we in gesprek met mensen van ons hostel en deelden we tips met elkaar over deze stad. Een werknemer kwam uiteindelijk met
de tip dat we naar de zonsondergang moesten gaan kijken op een speciale plek.

Natuurpark Sunset Cliffs

Sunset Cliffs is een regionaal natuurpark in San Diego met een 2,5 kilometer lange kustlijn. De route van Adair St. naar Ladera St. geeft adembenemende uitzichten. Overdag kun je langs deze kustlijn genieten van de hoeveelheid surfers, maar ’s avonds verandert het gebied naar een waar paradijs. De lucht kleurt blauw/paars en laat een indrukwekkende zonsondergang achter. Als je een liefhebber van oceanen bent, is Sunset Cliffs zeker een aanrader voor jou! Ga op tijd, want de Cliffs zijn onder de toeristen, maar zeker ook onder de locals een drukbezochte plek.

Amerika, San Diego, Sunset Cliffs

Sunset Cliffs bij San Diego, Amerika

Viva la Mexico!

Veel toeristen zijn in San Diego als laatste tussenstop voordat ze de grens passeren naar Mexico. Een dagtrip naar Mexico is super makkelijk vanuit San Diego. De meeste hostels organiseren deze activiteit en dit wordt dus ook veel geboekt onder de toeristen.

Een dagtrip naar Tijuana

De grens tussen Amerika en Mexico staat natuurlijk bekend als een van de strengste grenscontroles ter wereld en dit weerhoudt veel mensen om de stap naar Mexico te maken. Je komt het makkelijkst de grens over via de voetgangersbrug op het vliegveld van San Diego. Je hebt hier wel een vliegticket voor nodig. Geen vliegticket? Neem dan de Trolleybus naar San Ysidro en steek te voet de grens over.

Vind je de grens oversteken iets te spannend? Ga dan met de bus vanuit San Diego naar San Ysidro. Dit is het aller zuidelijkste stukje Californië en het laatste stukje Amerikaanse grond voordat je de grens oversteekt naar Mexico. Eenmaal de grens over, is de kans heel groot dat je in Tijuana aankomt.

Tijuana is een Mexicaanse stad en met haar 1,3 miljoen inwoners is het de vijfde grootste stad van heel Mexico. Tijuana staat bekend om de historische gebouwen en de mooie stranden. De caesarsalade is voor het eerst bedacht, gemaakt en opgediend in deze stad en daar zijn de inwoners toch wel trots op.

Tijuana is voor veel Amerikanen een winkelparadijs. Kleding is er namelijk veel goedkoper. Ga je naar Tijuana om te winkelen? Ga dan naar de bazaars aan de Avenida Revolucíon. Tijuana heeft verschillende musea voor de liefhebber, maar wil je echt tussen de locals tijd spenderen? Ga dan naar El Popo. Een van de grootste markten in het gebied. Je kunt er werkelijk alles kopen. Aardewerk, eten, sieraden, souvenirs. Noem maar op.

Al met al vind ik San Diego een van de gezelligste steden van Californië. Ik heb genoten! Een extra en laatste tip: Ben je eenmaal in San Diego en heb je tijd over? Binnen twee en een half uur ben je in Slab City. Een van de meest fascinerende plekken die ik ooit bezocht heb. Wil je daar meer over weten? Lees dan hier mijn blog over deze plek op Travelstamps.

 

Mis nooit meer een topdeal!