reizen met corendon in covid tijdperk

Met Corendon naar Ibiza!

Reizen met Corendon in covid tijdperk

Reizen in 2021: Hoe gaat dat eigenlijk? Een vraag die we veel horen van bezoekers op weflycheap.nl. Veel mensen staan te popelen om een vliegvakantie te boeken, maar twijfelen nog in verband met Covid. Een terechte twijfel natuurlijk, maar ik denk dat in het vliegtuig stappen een veel lager besmettingsrisico inhoudt dan met 250 man opeengepakt in de kroeg te gaan hossen (zonder mondkapje op). 

Wij werden met weflycheap uitgenodigd door Corendon om het Marble Stella Maris resort op Ibiza te bezoeken. Een uitnodiging waar we natuurlijk geen nee tegen konden zeggen. 

Schiphol 

Wij vertrokken eind augustus in één van de laatste weken van de zomervakantie naar Ibiza. Na een soepele treinrit vanuit Zwolle arriveerden we op de luchthaven. Schiphol was redelijk druk, maar het was erg goed behapbaar. Iedereen liep netjes met een mondkapje op, de afstanden van elkaar werden gerespecteerd en de rij voor de douane was kort & efficiënt. Het voelde niet heel anders dan een gemiddeld drukke supermarkt met een hoge doorstroom. Op de luchthaven zelf waren alle shops en restaurants gewoon geopend, zowel voor als achter de douane. Uiteraard kan je mondkapje af als je een heerlijke versnapering haalt ;) 

Luchthaven Schiphol

Wij vertrokken naar Ibiza in Spanje. Daarvoor heb je een aparte QR code nodig die je kan aanvragen door het invullen van het Health Control formulier. Omdat dit formulier noodzakelijk is om in te vullen gaat de check-in voor een vlucht met handbagage wel iets anders dan normaal. Je moet nu namelijk naar de check-in balie om in te checken, en hier kan je dan direct ook je QR code laten zien. Dit kost wel iets extra tijd, slim om hier rekening mee te houden in je planning. 

Vertrekborden Schiphol

De vlucht

Je mondkapje houd je ook op tijdens de hele vlucht. In ons geval betreft het een vlucht van ruim 2 uur. Je mondkapje kan alleen af kan tijdens het eten en drinken aan boord. Dit is zeker even wennen, maar als je regelmatig met het openbaar vervoer reist dan voelt dit niet anders! Omdat iedereen het mondkapje bijna de gehele vlucht op heeft en de luchtcirculatie in het vliegtuig hoog is, voelt het allemaal erg veilig. In de intro maakten we al de vergelijking met hossen in de kroeg, vliegen is echt een stuk veiliger dan dit. 

Conclusie

Vliegen is in 2021 erg goed mogelijk met een laag besmettingsrisico. Veel landen hebben momenteel ook nog eens lagere besmettingscijfers dan Nederland (Spanje & Portugal), dus de kans op een Covid besmetting is in deze landen ook nog eens een stuk lager dan in Nederland. Hou jij jezelf goed aan de regels op de luchthaven & in het vliegtuig, dan hoef je je nergens zorgen om te maken! 

 

 

 

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!