Prinsessenweekend | Weflycheap

Prinsessenweekend

Prinsessenweekend

Elk jaar gaan we in januari met de vriendinnengroep een weekendje weg. Dit wordt het prinsessenweekend genoemd. Want dat zijn wij; prinsessen. Ooit bedacht door onze opperprinses Janiek. Een groep van 6 meiden die in het dagelijks leven eigenlijk alles zijn, behalve prinsessen. Onze leven bestaat uit veel eten, en nee.. dan niet in een sterrenrestaurant, maar gewoon met repen chocola op de bank of bunkeren op de parkeerplaats van de MAC. Daarnaast zitten we alle zes op voetbal en brengen we de zaterdagavond in de kantine door. Hier doen we atspelletjes en roepen we een beetje boe en bah. 

Af en toe komt wel de prinses in ons naar boven. Dan parkeren we liever vlak voor de deur bij Schiphol. Dat kost je 26 euro voor een uurtje, maar dat scheelt je wel 20 meter lopen. Of met carnaval door de regen fietsen? Ons niet gezien, taxi bellen in case of emergency.

Lustrum:

In 2018 vieren wij ons eerste lustrum. Na Tiel/Wageningen, Antwerpen, Düsseldorf en America gaan wij in 2018 voor de vijfde keer een weekend weg! Zo wisselend als deze bestemmingen zijn, zo wisselend waren ook onze verblijven. Van overnachtingen met een HEMA cadeaukaart in een wietcontainer, tot een mooi appartement midden in het centrum via Air BNB. Vaak plannen we dit in een voetballoos weekend, zodat we de derde helft niet hoeven te missen. Alhoewel, wij hebben onze eigen derde helft. Soms spelen we de hele avond spelletjes, soms zijn we te vinden in de plaatselijke kroeg en soms hangen we in lantaarnpalen en verbazen we ons over het feit dat geen enkele taxichauffeur ons mee wilt nemen.

Prinsessensweekend header

It doesn't matter where you’re going, it’s who you have beside you:

Normaal gesproken gaat een blog over een prachtig en indrukwekkende bestemming, krijg je tips over bijvoorbeeld het inpakken van je koffer of lees je hoe het is om in het buitenland te werken/studeren. In deze blog gaat het niet om de bestemming, maar om het gezelschap. Als reisliefhebber kan ik ook enorm genieten van de mooiste plekken en de meest bijzondere momenten in een ander land, maar is dat het belangrijkste? Is je bestemming het belangrijkst? Soms wel. Soms doe je het écht voor die ene bestemming. Maar soms ook niet. En daarover gaat mijn blog. Ik wil je laten weten dat je gezelschap minstens zo belangrijk is. Al zit ik met deze meiden in een hutje op de hei, dat maakt mij niet uit. Ik vermaak me wel.

Prinsessenweekend 4

We worden ouder (en wijzer?), zien elkaar minder en worden misschien zelfs langzaam aan wel burgerlijk. Dan zijn dit soort weekendjes goud waard. Gewoon even alle aandacht voor elkaar. Bij ons gaat dit vaak gepaard met lachen, gieren en brullen. Een vaste prik in het weekend is sinterkerstennieuw vieren met z’n allen. De vrijdagavond gaan alle cadeaus op een hoop en genieten we van de fantastische gedichten en de meest creatieve surprises. Daarnaast hebben wij ook wel een rare tik tijdens zo’n weekendje weg. We gaan vaak opzoek naar friendship kleding. Kortom; alle zes kopen en dragen we hetzelfde. We zijn inmiddels twee friendship slips, één friendship t-shirt en één friendship trui verder. Op de foto’s zie je de laatst genoemde twee, dat leek mij het verstandigst.

   Prinsessenweekend 2 Prinsessenweekend

Naast die vrijdagavond bestaat ons weekend uit de volgende dingen; joggingbroek aan, uren shoppen, kletsen tot diep in de nacht, schranzen op de bank/op bed/onder de douche/ in de wc/onder tafel, sportieve dingen ondernemen, uitgebreid ontbijten, elkaar belachelijk maken, drankjes drinken, heel hard meezingen met liedjes etc. etc. In een grote notendop heb je nu een beeld van onze weekendjes.

Het doel van deze blog is jullie te laten lezen hoe geweldig ik deze ‘simpelere’ reizen vind. En hoe zeer ik hoop dat jullie dat ook doen óf gaan doen met je vrienden/vriendinnen.

Prinsessenweekend 3

Mis nooit meer een topdeal!