Plannen van een backpack trip! | Weflycheap

Plannen van een backpack trip!

Het plannen van een backpack trip

Jij hebt altijd al de droom en het plan om samen met je backpack de wereld rond te reizen. De foto's op Instagram en Facebook vliegen om je oren en de geweldige reisverhalen zorgen ervoor dat je niet langer meer wilt wachten. Je hakt de knoop door en besluit jouw eigen avontuur te beginnen. Maar holy shit, waar begin je?

Stap 1: Kies een datum. Maak allereerst een besluit over wanneer je wilt vertrekken en voor hoe lang je wilt gaan. Een enkeltje naar de andere kant van de wereld kan natuurlijk ook, maar houd er dan wel rekening mee dat je ofwel flink moet sparen ofwel tussendoor moet werken. Bovendien gaat sparen zoveel beter als je weet dat het er écht aan komt. Kortom; niet meer uitstellen en pick a date!

Stap 2: Bestemming(en) kiezen. Bestemmingen kiezen voor je wereldreis blijft lastig. Het liefst zou je de hele wereld willen zien! De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is: "Wat wil ik gaan doen?". Duiken op Koh Tao in Thailand? De bergen beklimmen in Nepal? Of misschien wel snowboarden in Japan? Laat je daarbij inspireren door blogs en verhalen maar bepaal uiteindelijk je eigen reis. Wat voor de één leuk is, kan voor de ander te saai of te uitdagend zijn. Elke reis is anders! Waar het om gaat, is dat je voor jezelf bepaalt wat je uit je wereldreis wil halen. Houd tot slot altijd goed rekening met de regenseizoenen in bepaalde gebieden. Een tropisch buitje af en toe is prima, maar de hele dag een natte plens op je hoofd is toch wat minder...

Stap 3: Tickets boeken. Je data en bestemming(en) zijn gekozen.. Nu wordt het tijd om te boeken! Pin je niet vast op één dag om op te vliegen, maar kijk ook naar de dagen hier omheen. Drie dagen eerder of later kan soms heel wat schelen. Wees daarbij flexibel qua vertrek en aankomstluchthaven. Vliegen vanaf of naar Brussel of Düsseldorf kan een stuk goedkoper zijn. En tot slot.. Wacht niet te lang. Last minute zijn vliegtickets vaak honderden euro’s duurder. Tip: maak een alert aan voor een bestemming op WeFlyCheap.nl! Dan weet je zeker dat je hun pareltjes niet mist en blijf je op de hoogte van deals die je normaal gesproken zelf niet kan vinden.

Stap 4: Onderzoeken. Dit is mijn favoriete onderdeel; het maken van een bucketlist! Rond snuffelen in reismagazines en op blogs naar leuke accommodaties, tours en activiteiten. Wanneer je vooraf boekt, heb je meer grip op je budget en ben je zeker van een slaapplek. Boek je ter plekke dan ben je vaak veel flexibeler en kan je nog alle kanten op. Ik houd ervan om niet teveel vooruit te plannen en te leven in het moment, maar dit is voor iedereen weer anders. Mix en match daarom tussen vooruit plannen en ter plekke besluiten voor jouw ideale reis! 

Stap 5: Sparen! Maak een berekening van de kosten vooraf; vliegtickets, visums, inentingen, en ga zo maar door. Vervolgens maak je een begroting van je dagelijks budget. Tel deze twee bij elkaar op en taaada.. dit is je spaardoel! Blijf uiteraard genieten van het leven hier, maar denk vanaf nu bij iedere nieuwe aankoop toch een extra keertje na. Elke week shoppen, ieder weekend flink stappen en regelmatig een avondje uiteten gaat voor de meesten helaas niet werken.. Maar vergeet niet: je krijgt er uiteindelijk een ervaring voor terug, die niet meer in geld uit te drukken valt!

Stefanie (www.inspiredbywanderlust.nl)

backpack trip DSC09622 DSC09851

Veel plezier met het plannen van jouw reis! Heb jij zelf nog goede tips voor de beginnende reiziger? Laat het ons weten in de comments!

Mis nooit meer een topdeal!