Pilsen // the journey of pils | Weflycheap

Pilsen // the journey of pils

Pilsen // the journey of pils

Mijn reis

  • Twee dagen Pilsen
  • Auto
  • Hotel

Pilsen, als je een bierliefhebber bent, is dit een stad waar je geweest moet zijn. Zoals het de naam al geeft; hier is pils ontstaan. Hét pilsje in Pilsen is natuurlijk; Pilsner Urquell. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, en ondanks dat ik liever speciaalbier drink dan pils, beviel me deze toch wel prima.

Pilsen is een klein en over het algemeen rustig stadje. Het heeft echte Tsjechische sferen en over het algemeen is het een mooie stad. Wandelen door een park, genieten van de mooie gebouwen of natuurlijk: pils drinken. Wat ik redelijk verrassend vond voor toch een oude en niet zozeer met de tijd-meegaande stad; overal heb je WiFi. Zelfs midden op straat, in het park of op het grote plein. Voor degene die dus niet zonder hun telefoon kunnen; wellicht dat dit een topstad voor je is.

Eerste dag

De eerste dag was het verkennen van Pilsen. Twee dagen is overigens meer dan genoeg voor deze stad, het is namelijk maar klein. Alles is goed te lopen. Ik heb rondgestruind door de kleine straatjes, genoten van het grote plein met cafeetjes en rustig om me heen gekeken in het park. Op dat moment was de Pokémon Go hype nog volop bezig, dus het was in het park denk ik iets drukker dan normaal.. Gelukkig is de hype weer over ;).

Nou ben ik helaas geen fan van Tsjechisch eten, dus voor mij was het doel om een ander restaurant te vinden. Geen probleem in Pilsen, je hebt namelijk keus zat. Je hebt ook hier verschillende keukens.

Tweede dag

Voor deze dag stond een bezoek aan de Pilsner Urquell Brewery gepland. Aanrader! Het ligt er prachtig bij en je krijgt een enorm leuke rondleiding. Veel zal ik hier niet over verklappen maar natuurlijk; je krijgt er een lekker biertje bij. Voorafgaand nog een rondleiding gehad onder de grond, waar ze vroeger het bier moesten bewaren om het koud te houden. Met haarnetje en helm op, loop je door de vroegere tunnels. Erg interessant! Wel wat fris, dus neem voor de zekerheid een vestje of trui mee. Deze avond gegeten in een soort van biercafé. Verschillende gerechten, met een Tsjechisch tintje. Leuk om een keer te proberen.

Pilsen is een klein stadje, maar het allerbelangrijkste; IT IS WHERE THE PILS  CAME FROM!

pilsen

Mis nooit meer een topdeal!