Hoe overleef je een lange overstap op het vliegveld?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Hoe overleef je een lange overstap op het vliegveld?

Hoe overleef je een lange overstap op het vliegveld?

De overstap....niet altijd even leuk, maar wel vaak onvermijdelijk als je naar een verre bestemming vliegt. Zo hebben wij voor onze droom honeymoon naar Bora Bora maar liefst 3 (nee, dat is geen tikfout) overstappen moeten maken. Als je eenmaal op de plaats van bestemming bent en alle pracht en praal ziet, ben je de helse overstappen vaak snel vergeten. Maar voor die momenten dat de reis nog moet beginnen en je het allemaal even niet meer ziet zitten, hebben wij een aantal tips voor je.

1. Doe je research!

Misschien een open deur, maar wel eentje die veel mensen vaak vergeten: ga op onderzoek uit op welke vliegvelden je tijd gaat doorbrengen. Bewaar je spannende boek voor het vliegveld waar je het langst bent. Wedden dat de tijd veel sneller gaat als je je kunt verdiepen in je boek? En kijk wat de verschillende vliegvelden te bieden hebben. Als je bijvoorbeeld een overstap hebt in Singapore op vliegveld Changi kan je naar de bios (gebruik de tijd in het vliegtuig daarvoor dus wijselijk voor een dutje en niet voor tv kijken) of je kan zelfs kosteloos een tour langs de hoogtepunten van Singapore maken. Kan je Singapore ook meteen van je reis bucketlist afstrepen :P.

2. Wordt niet "hangry"

Chalana heeft er vaak last van, als ze niet op tijd eet wordt ze "hangry" oftewel boos/geïrriteerd omdat ze honger heeft. Tel daarbij op een lange overstap en vervelende medepassagiers dan krijg je een slechte combinatie. Je kan natuurlijk zelf zorgen voor lekkere snacks (voor deze gelegenheid letten wij niet op calorieën, elk mens wordt tenslotte een stuk gelukkiger van een zak M&M’s dan van een komkommer) maar je kan ook kijken of het vliegveld van je overstap toevallig een leuk restaurantje heeft of zelfs je favoriete buitenlandse keten. Zo kwamen wij bij onze overstap in Los Angeles erachter dat LAX beschikte over een California Pizza Kitchen, een keten waar je heerlijk kunt eten en die je niet in Europa kunt vinden. Ook hier geldt weer: doe je research, zie punt 1.

   S5036538

3. Kleed je comfortabel

Je comfortabel kleden betekent niet altijd dat je er op je hipst bij loopt. Maar als je aan het reizen bent hoeft dit ook niet. Trek gewoon lekker je meest comfortabele (jogging)broek aan en sneakers en laat de skinny jeans en pumps maar lekker in je koffer zitten. Trek die maar aan wanneer je op de plaats van bestemming bent.

IMG_1321 IMG_2251

4. Investeer in de juiste soort handbagage

Koop een handbagage trolley, het liefst eentje met 4 wieltjes. Niemand wordt blij van dat eindeloze gesjouw met een veel te zware tas.

5. Besteed wat aandacht aan de mensen die je verwaarloost

We zijn tegenwoordig allemaal veel te druk en daarom schiet het er soms bij in om even een goed gesprek aan te knopen met de mensen waar je om geeft en die je niet zoveel ziet. Gebruik je overstap tijd (en de gratis Wi-Fi van het vliegveld) om te Skypen met een vriendin die je al heel lang niet meer hebt gesproken. Is de Wi-Fi niet snel genoeg? Typ dan een email of brief, die je later verstuurt. Aan je oma bijvoorbeeld, zal ze fantastisch vinden !

IMG_3467

Mis nooit meer een topdeal!