Header afbeelding

Open water PADI

Open water PADI

Wij zijn in onze ‘reis carrière’ al op diverse mooie plekken in de wereld geweest. Ook zeker op plekken waar je fantastisch kunt duiken. Nu hebben wij wel eerder 2 introductieduiken gedaan maar waren nog niet in ons bezit van onze open water PADI. Omdat wij, as we speak, in Nieuw Zeeland zitten en nog doorreizen naar Australië, was dit hét moment om de open water PADI te behalen. Hoe hebben wij dit aangepakt en hoe hebben wij dit ervaren? Lees mee!

Het behalen van de Open Water PADI stond al geruime tijd om ons ‘to do list’.

Je kunt eigenlijk overal, waar je kunt duiken, je open water PADI behalen. Vooraf hadden we beide het idee om de PADI dan ook ergens in een zonnig oord te behalen onder het mom, dat is veel leuker(en warmer). Uiteindelijk hebben wij er toch voor gekozen om het in Nederland te behalen. In het buitenland ben je een aantal vakantiedagen aan kwijt om hem te behalen. Wat dan wel weer een voordeel is, is dat je gelijk met de buitenduiken de wonderschone onderwaterwereld van je bestemming ontdekt.

Wij vonden het een nadeel dat je én een aantal dagen kwijt bent én dat het vaak in het Engels is. Je moet dan toch nog beter luisteren dan dat de termen in het Nederlands uitgelegd worden. Daarnaast vonden wij het uiteindelijk wel een voordeel om ook in Nederland de buitenduiken te doen zodat je ook weet hoe het is in een redelijk donkere en koude omgeving is. Dan kan het buitenland alleen maar mee vallen!

Hoe ziet de cursus eruit?

Er is een standaardpakket wat je uitgevoerd moet hebben voor je daadwerkelijk je brevet hebt behaald. Uiteraard heb je een theorie en een praktijk gedeelte. Wij hebben vooraf aan de cursus het lespakket opgehaald welke bestaat uit een DVD en een theorieboek. Ons praktijkgedeelte bestond uit 3 vrijdagavonden in een zwembad en 2 dagen in het weekend voor de buitenduiken. Het eerste gedeelte van de vrijdagavonden stond in het teken van het theoriegedeelte. De eerste 2 avonden moesten wij een quiz maken over de doorgenomen stof, de laatste vrijdagavond stond in het teken van het examen.

padi-2

Voordat je het zwembad in gaat krijg je een briefing met de oefeningen die voor die avond op het programma staan. Je begint in het ondiepe gedeelte voor de eerste oefeningen en gaat daarna het diepe in om de overige oefeningen af te werken. De oefeningen zijn met name gericht op ‘what if’. Dus wat moet je doen als je ademautomaat uit je mond gaat, wat moet je doen als onder water je masker volloopt met water, wat moet je doen als je lucht bijna op is en nog belangrijker, hoe leer je duiken volgens het ‘buddy-principe’. Wanneer alle oefeningen goed uitgevoerd zijn ben je klaar om de buitenduiken uit te gaan voeren. Tijdens deze buitenduiken doe je een groot aantal oefeningen nogmaals, maar dan zonder dat de instructeur dit voor doet.

Wij hebben de buitenduiken in Vinkenveen uitgevoerd. Hier heb je Zandeiland 4, dit is speciaal aangelegd voor duiken. Je hebt hier op 6 en op 17 meter diep een platform liggen waar je de oefeningen uit kunt voeren. Daarnaast vind je diverse objecten onderwater, denk hierbij aan een bus, wipkippen, ANWB praatpaal en wrak. Op deze manier maakt het de buitenduiken een stuk interessanter en kun je een mooi duikplan maken. 

padi-1

En hoe nu verder?

Voor ons is dit een goede voorbereiding geweest om in het buitenland het duiken verder onder de knie te krijgen en echt te gaan genieten van de wonderschone onderwaterwereld. Je kunt met je open water PADI zelfstandig 18 meter duiken. Vind je dit te weinig of wil je je verder specialiseren in de onderwaterwereld zijn er vele vervolgcursussen o.a. Advance (tot een diepte van 30 meter + duiken in objecten), Rescue en Adventure. Wij houden het voorlopig op de Open Water, laten we eerst maar eens lekker gaan duiken! En wie weet de vervolgcursus volgen zodat je toch net iets dieper kan duiken.

padi-3

Heb jij wel eens gedoken en staat de Open water PADI op je verlanglijstje? In Nederland heb je zeer goede duikscholen waar je de juiste begeleiding krijgt! De tip die wij meekregen is om de cursus niet heel ver vooraf aan je vakantie uit te voeren. Op deze manier blijft de geleerde stof beter hangen en kun je het tijdens je eigen duiken goed toepassen! Ben je al in het bezit van je open water PADI en heb je echte múst-see duikplekken voor ons? Laat het ons weten!

  1. Home
  2. blog
  3. open water padi
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.