Open Water certificaat, en nu?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Open Water certificaat, en nu?

Open Water certificaat, en nu?

Eindelijk dat duikpasje met mijn naam en foto er op, maar wat kun je er nu mee? Als gebrevetteerd PADI/SSI Open Water Diver mag je:-Zelfstandig met een andere duiker recreatieve duiken plannen en maken tot een diepte van 18 meter.- Deelnemen aan het Advanced programma.- Wereldwijd materiaal huren bij duikcentra.1Op basis van je Open Water certificaat kun je dus al redelijk veel leuke dingen doen. Duiken tot een diepte van 18 meter biedt al fantastisch zicht en is voor sommige mensen al spannend genoeg. Maar ik was nog niet klaar, ik wilde meer zien, meer beleven en vooral dieper gaan. Dus ik besloot om te beginnen aan het Advanced programma.

Open water

Solo backpacken door Azië

Voor wie het nog niet duidelijk was, deze duiken heb ik gemaakt tijdens mijn ‘solo’ reis door Azië. Dit stukje gaat niet over duiken, maar wellicht toch leuk voor duikers.Ik vloog van Amsterdam naar Bangkok. In Bangkok ben ik een paar dagen alleen geweest tot ik een groep Engelsen en Australiërs leerde kennen (via Kilroy). Samen met deze groep ben ik naar Cambodja gegaan. In Cambodja hebben wij gesnorkeld bij een eiland in de buurt van Sihanoukville. Wie nog niet gelooft in het paradijs, moet hier zeker naar toe gaan. Bounty witte stranden, blauwe zee en fantastische vissen. In Cambodja zijn wij ook naar het indrukwekkende Angkor Wat geweest. Het is zeker een aanrader om hier de zonsopgang te zien. Daarnaast is het bezoeken van één van de Killing Fields een bijzondere, maar heftige ervaring. Vervolgens hebben wij Vietnam bezocht. Logeren bij een homestay, Cú Chi tunnels, Ho Chi Minh (city) bezoeken, het is allemaal ontzettend leuk en leerzaam.Mijn hart is echter gestolen door het kleine stadje Hoi An. Hier zitten tientallen kleermakers, heerlijke restaurants en verborgen parels om te bezichtigen. Vanuit Vietnam zijn we naar Laos gevlogen. Laos heeft een prachtige natuur en de bevolking is zeer relaxed. Deze houding voel je direct aan en biedt de mogelijkheid om tot rust te komen van je reis. Van Laos zijn wij met de slow-boat naar het noorden van Thailand gegaan. De slow-boat is een leuke en makkelijke manier van reizen tussen deze twee landen. In noord Thailand heb ik een kookcursus gevolgd. Dit was ontzettend leuk en lekker om te doen. Hier heb ik afscheid genomen van de groep en ben ik alleen naar Bali gevlogen. Vanaf Bali ben ik per boot naar Gili T gegaan, waar ik mijn duikavontuur in Azië begonnen ben. Deze avonturen kun je terug lezen in de vorige blogs. Vanaf Bali ben ik terug gegaan naar Thailand, Koh Tao.

Open water

Advanced

Op het eiland Koh Tao (Thailand) ben ik begonnen aan het Advanced programma.Wat houdt het Advanced programma in?Tijdens dit programma leer je meer praktische en fysiologische aspecten van diepduiken. Daarnaast leer je meer manieren om je onderwaterkompas te gebruiken en hoe je het beste kunt navigeren onderwater. Je mag dieper duiken (18m-30m) en drie avontuurduiken naar keuze maken. Voorbeelden hiervan zijn: visherkenning, bootduiken, diepduiken, droogpakduiken, nachtduiken, onderwaterbiologie, onderwaterfotografie, wrakduiken, balans onderwater en ga zo maar door. Dit programma duurt drie dagen. In deze drie dagen maak je 5 duiken.Tijdens mijn verblijf op Koh Tao heb ik ook 5 duiken gemaakt. Deze duiken waren: diepduiken (verplicht), navigatie duiken (verplicht), wrakduiken (keuze), visherkenning (keuze) en balans onderwater (keuze). Ik wilde dolgraag een nachtduik maken, maar het weer zat helaas niet mee. Dit staat nog op mijn lijstje! Hoe ik deze duiken ervaren heb, lees je in het volgende blog.

Open waterOpen water

Mis nooit meer een topdeal!