Header afbeelding

We mogen weer op reis!

Waar ga jij naartoe?

We moesten veel geduld hebben, maar eindelijk is het hoge woord eruit: we mogen weer! Nederland gaat weer open. En niet alleen Nederland gaat weer open, maar ook het reizen wordt ons eindelijk weer wat makkelijker gemaakt. Pak die bucketlist er maar weer bij, want de wereld ligt aan je voeten. Waar ga jij heen?

De nieuwste reisontwikkelingen

Reizen binnen Europa was al een tijdje mogelijk. De kleurcodes veranderden een aantal maanden geleden voorzichtig van oranje naar geel. Hierdoor konden we al wat makkelijker op pad binnen Europa. Maar na de persconferentie op 15 februari kwam er al helemaal goed nieuws: de coronasituatie in een land is namelijk niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van Buitenlandse Zaken. Ook andere factoren zullen weer een grote rol spelen in het reisadvies, zoals veiligheid.

 

Door deze nieuwe regelingen wordt het reizen naar landen buiten Europa weer mogelijk, want veel kleurcodes wereldwijd zijn veranderd van oranje, naar geel of groen. Daarnaast vervalt de quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland vanaf 25 februari. Scheelt weer! Wel moet je binnen de EU een coronabewijs kunnen aantonen bij terugkomst, of een een negatief testbewijs bij terugkomst vanuit een land buiten de EU. Daarnaast blijft het binnen Europa verplicht om de coronapas te laten zien voordat je op het vliegtuig stapt. Dit is namelijk op Europees niveau afgesproken. Ook als het reisadvies op groen springt, blijft deze afspraak gelden. 

 

Ondanks de positieve veranderingen in de reisadviezen, is het super belangrijk dat je voordat je op reis gaat de inreisvoorwaarden checkt van het desbetreffende land. Hoewel Nederland een positief reisadvies geeft, kan het land zelf nog wel bepaalde geldende regels hebben voor toeristen, zoals een vaccinatie- of quarantaineplicht. Door goed voorbereid op reis te gaan, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Benieuwd naar een uitgebreider overzicht en recente updates? Houd onze liveblog in de gaten! 

 

Kort samengevat:

  • Alle landen binnen Europa hebben momenteel de kleurcode geel. Dit betekent dat reizen naar het land risico’s kan inhouden, maar dat het wel is toegestaan.
  • De kleurcodes van veel landen buiten de EU zijn veranderd naar geel of groen omdat de coronasituatie in een land niet langer doorslaggevend is.
  • De quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland vervalt vanaf 25 februari.
  • Bij terugkomst in Nederland moet je nog wel een coronabewijs of negatief testresultaat kunnen aantonen.
  • Om te reizen binnen de EU moet je wel nog steeds de coronapas laten zien voor je op het vliegtuig stapt, ongeacht het reisadvies. 

 

Welke landen zijn groen?

 

Welke landen zijn geel?

 

Welke bucketlist bestemmingen streep jij nog in 2022 af?


Laatst gewijzigd op 16 februari 2022

  1. Home
  2. blog
  3. nieuwe versoepelingen
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.