Nieuw (duik)avontuur in Thailand

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

nieuw duikavontuur in thailand

Nieuw (duik)avontuur in Thailand

Nieuw (duik)avontuur in Thailand

We zijn er weer!

Wij (Roos en ik) zijn geland in Bangkok. We zijn er weer. Een paar jaar geleden heeft Roos, net als, ik gereisd door Azië. Dit hebben wij echter niet samen gedaan. Wij kennen elkaar van vroeger en dit wordt onze eerste ‘echte grote’ reis samen. Op de planning staat de westkust van Thailand. Hier liggen eilanden als: Koh lipe, Koh lanta, Koh phi phi, Krabi en Phuket. Op het moment dat ik dit schrijf zijn wij net twee dagen terug in ons koude kikkerlandje Nederland. In deze dagen hebben wij een temperatuurverschil van 40 graden meegemaakt: van +35 graden naar -5 graden. Hierdoor zijn wij dus ook verkouden en denken wij terug aan de afgelopen weken die absoluut geweldig waren.

Koh lipe, Koh lanta en Koh phi phi

Het eerste eiland dat wij hebben bezocht was Koh lipe. Koh lipe is een intiem, knus, maar vooral prachtig eiland met witte stranden en een helder blauwe zee. Solo reizigers zijn hier in de minderheid en daarom is het ook minder leuk om dit eiland alleen te bezoeken..Daarna reisden wij verder naar Koh lanta. Koh lanta is een stuk groter dan Koh lipe. Er rijden hier veel taxi’s, maar de meeste toeristen kiezen er voor om een scooter te huren. Het eiland kent veel stranden met leuke strandtentjes versierd met lampionnetjes en lampjes. De versiering is ontzettend leuk bij deze stranden.Vervolgens bezochten wij Koh phi phi. Dit eiland is echt een feesteiland met veel backpackers. Het eiland kent een ontzettend gaaf uitzichtpunt en biedt veel leuke snorkel- en-duiktripjes aan. Maya beach (het strand uit de film met Leonardo di Caprio) viel helaas erg tegen. Dit strand is ontzettend toeristisch en kost 300 bath (ongeveer 8 euro) per persoon om te mogen bezoeken. Voor het bezoeken van een mooi strand kun je vanaf Krabi ook hele goede dagtripjes boeken naar bijvoorbeeld Railey Beach of Hong Island.

Thailand

Duiken op Krabi

Op Krabi heb ik twee duiken gemaakt. Deze duiken heb ik gemaakt bij duikschool Aquavision in Ao nang. Ao nang is een kustplaatsje bij Krabi (vaste land). Voor de eerste duik met Aquavision ben ik met de speedboot naar koh phi phi gegaan. Deze tocht duurt ongeveer 40 minuten en stopte bij Sharkpoint. Hier heb ik mijn eerste duik gemaakt samen met een stel uit Costa Rica en een man uit Frankrijk. Tijdens deze duik hebben wij schildpadden, clownvis (nemo), trompetvis en haaien gezien. Deze haaien (black tip reef sharks) zijn ongevaarlijk en worden niet erg groot (1 a 2 meter). De volgende duik was meer in de buurt van Ao nang. Dit stukje zee bestond uit een reusachtige klif met heel veel scholen van kleine visjes. Deze scholen van kleine visjes waren alsnog ontzettend indrukwekkend om te zien. Wanneer een groot deel van de school besluit om de andere kant op te zwemmen, past de hele school zich aan. Hierdoor lijkt het alsof de zee volledig de andere kant op beweegt. Het is bijzonder hoe zo veel kleine visjes alsnog zo’n groot effect kunnen hebben. Tijdens beide duiken zijn wij niet dieper dan 15 meter gegaan, omdat hier het meeste te zien was. De medewerkers van de duikschool waren ontzettend behulpzaam. Al het materiaal stond al klaar inclusief snorkels, vinnen en duikpak. Daarnaast was er gratis water en vers fruit aan boord. De dive masters waren erg betrokken en hebben alle gasten uitgebreid verteld over al het leven onder water. De duiken zelf waren ook erg bijzonder. Duiken vanaf Krabi is zeker een aanrader!

Thailand

 

Thailand 2

Oud en nieuw op Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand en kan het beste beschreven worden als het Las Vegas van Thailand. Onwijs grote clubs, vuurwerk, schuimpistolen, lichtgevende Hello Kitty oortjes, massa’s en veel drank. Kortom, een gekkenhuis. Het was zeker een leuke ervaring, voornamelijk voor het vieren van de jaarwisseling. Echter zou ik het niet langer dan een dag volhouden in dit gebied van Phuket.Naast dit gebied (Patong Beach) heeft Phuket ook weinig te bieden en daarom raad ik ook niet aan om hier lang te verblijven.

Mis nooit meer een topdeal!