Neverland! | Weflycheap

Neverland!

Neverland

Where does counselor Yannicka come from?"Neverland" hoor je de honderden campers in koor roepen, terwijl ik toch echt heel duidelijk Netherlands zei. Toen ik wist dat veel campers dachten dat het Neverland was en vaak de vraag kreeg of Peter Pan daar ook woont, kon ik daar mooi op inspelen. We kunnen in Neverland namelijk allemaal vliegen. Dat we dat doen in plaats van lopen, auto rijden etc. Want ze wisten ook dat ik geen eigen auto heb, en dat hebben alle Amerikanen natuurlijk wel, zeker in deze staat.Behalve tegen mijn groepje, aan hun vertelde ik wel echt uit dat het Netherlands is en dat het een land is in Europa naast Duitsland, want iedereen kent Duitsland. 

Amerika

Amerika

Typisch Amerikaans

Behalve het summercamp heb ik eigenlijk zoveel gedaan in South Dakota dat ik eigenlijk niet eens weet waar ik zou moeten beginnen, dus vertel ik een aantal dingen die me bij zijn gebleven of opgevallen.

Iedereen hier heeft dus een eigen auto zoals ik al zei, en in de staat South Dakota waar ik was mogen ze hun rijbewijs al halen vanaf hun 14e. Echt op jonge leeftijd. Daar hoeven ze niet veel voor te doen, één testje en klaar zonder lessen! Als je wil kan je een cursus volgen van 2 weken, maar dat is niet verplicht. Bizar.

Nog iets over de auto's.. Als ze hier een auto op slot doen hoor je geen simpele 'klik', maar toetert de auto 2x. In het begin wist ik niet eens waar dat geluid vandaan kwam, maar had het al snel door gelukkig. Na 5 weken keek ik nog steeds om als ik dat getoeter hoorde van een auto die op slot ging, omdat ik dacht dat iemand toeterde. 

Amerika

Eten & drinken

Als je naar de kroeg gaat kan je geen normaal biertje bestellen, want ik heb een aantal pogingen gedaan. Als je een biertje bestelt moet je er altijd bij zeggen wat voor soort bier, en ze hebben hier heul veul soorten die voor mij totaal onbekend zijn. Mijn doel dus om alles een keer geprobeerd te hebben.

Als je ergens gaat eten of drinken buiten de deur hoef je niet om de rekening te vragen. Zodra ze zien dat je bord leeg is halen ze het bord weg en leggen ze een mapje voor je neus neer met de rekening. Voordeel daarvan is dat je geen uren hoeft te wachten op een rekening waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Wat wel apart is, is dat ze je er ook een pen bij geven. Het is de bedoeling dat je de tip opschrijft op de bon, daar houden ze zelfs een regel voor open op de bon. 

Gierige Nederlanders

Iemand vroeg aan me of ik wist wat 'going out Dutch' betekent. Ik had geen idee, en diegene wist zelf ook niet waar het op sloeg, alleen dat dat voor hun betekent dat ze ergens gaan eten en dan apart betalen. Ik begreep natuurlijk meteen wat er bedoeld werd, en vertelde dat Nederlanders vaak als gierige mensen gezien worden en meestal apart afrekenen.

Alles is super duur hier, behalve de merkkleding. Dat is goedkoper hier. Als je bijvoorbeeld een zak chips koopt betaal je al gauw 3.50, en dat is dan een aanbieding, 2 voor 7 dollar. Al hield ik me niet veel bezig met de inkopen, omdat mijn host family de boodschappen deed.

Waardering

Tijdens het eten bedankt iedereen zijn/haar moeder voor het klaarmaken van het eten. In het begin wist ik niet wat ik daar nou van moest vinden, of het nou overdreven was of niet. In Nederland heb ik dat nooit zo meegemaakt, maar nu denk ik dat dat eigenlijk wel iets moois heeft. Wij als Nederlanders doen dat niet zo gauw als de mensen hier en zien het eerder als iets vanzelfsprekends. Dat is eigenlijk niet alleen met het eten hier, maar met alles. Iedereen waardeert elkaar enorm. Zouden wij ook meer mogen doen, om de Nederlanders maar even over een kam te scheren. Tot zover de wijze lessen van mij. 

Ze kennen hier geen terrasjes zoals in Nederland en veel andere landen! Als je ergens wat gaat drinken zit je al snel binnen aan de bar. Soms staan er wel wat stoelen buiten, maar het heeft nog steeds niet de sfeer van een terras.

Heimwee? Nee

Ik heb helemaal geen heimwee gehad. Het enige wat ik echt heel vervelend vond is dat ik afhankelijk was. Alles ligt ver uit elkaar en je gebruikt voor alles dus de auto. Ik kon daar geen auto rijden, en heb trouwens ook geen auto, dus ik moest steeds iemand vragen om me ergens heen te brengen. Fietsen doen ze hier niet, want er zijn ook geen wegen voor fietsers. Er is één lange biketrail die langs de Sioux River en Falls gaat.

Ik ben ervan overtuigd dat hoe langer je in Amerika blijft hoe meer je van de cultuur leert kennen, dus als je ooit de kans krijgt om voor langere tijd naar Amerika te gaan, zou ik dat zeker aanraden! Jullie horen nog van me, adios!

Amerika

Mis nooit meer een topdeal!