Hot en duurzaam: de nachttrein

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

nachttrein wenen amsterdam

Hot en duurzaam: de nachttrein

Deze nachttrein brengt je van Amsterdam naar Wenen!

Treinen worden een steeds populairder wordend vervoersmiddel. Zo is de trein een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld een vliegtuig of een auto en is een treinreis ook nog eens hartstikke leuk en betaalbaar! Ook de nachttrein is steeds gewilder onder reizigers en citytrippers. Stap 's avonds in de trein en kom de volgende ochtend helemaal fit aan op je bestemming, dat klinkt top toch? Het komende jaar worden er een hoop nieuwe nachttreinverbindingen opgestart. Welke dat zijn en hoeveel zo'n treinkaartje kost lees je in deze blog!

Amsterdam - Wenen

Wenen is een heerlijke stad om je in onder te dompelen - in de cultuur en in de muziek, maar bovenal in de sfeer! Deze bijzondere stad moet je eens hebben bezocht! De directe nachttreinverbinding naar Wenen is op 25 mei 2021 gestart. De trein, genaamd De Nightjet, brengt je vanaf Amsterdam naar München, Inssbruck en Wenen. Je stapt aan het begin van de avond De Nightjet in en de volgende ochtend, na een 14 uur lange treinreis, kom je helemaal fris en fruitig in Wenen aan. Dat klinkt te gek toch?! Het mooie van deze treinreis is dat het veel duurzamer is dan een vliegreis én dat het ook nog eens hardstikke betaalbaar is! Zo zijn de zitplaatsen te boeken vanaf €30, de ligplaatsen vanaf €60 en de slaapplaatsen (een eigen compartiment) vanaf slechts €90. 

Deze nieuwe nachttreinverbindingen worden er in 2021 verwacht

Naast de directe nachttrein van Amsterdam naar Wenen, worden er in 2021 meer nieuwe nachttreinverbindingen verwacht. Onderstaande treinverbindingen worden dit jaar gestart, wanneer is nog niet exact duidelijk. 

Berlijn - Stockholm

Stockholm is één van de meest indrukwekkende steden van Scandinavië en de grootste- en hoofdstad van Zweden. Het wordt niet voor niets 'de grote stad van het Noorden' genoemd! Jij kunt vanaf deze zomer naar deze bijzondere stad reizen met de nieuwe nachttrein van Snälltåget. De trein rijdt van Berlijn via Hamburg, Høje-Taatstrup en Malmö naar Stockholm. Je stapt rond 17:00 uur in de trein in Amsterdam en na twee keer overgestapt te hebben, kom je rond 14:00 uur in Stockholm aan. Houd de website van Snälltåget goed in de gaten en scoor hier een ticket, wanneer deze verkrijgbaar zijn!

Parijs - Nice

Heb je binnenkort een tripje naar Parijs op de planning staan? Dan kun je vanaf komende zomer aan boord springen van de nachttrein van Parijs naar Nice. Tijdens deze reis kom je langs leuke plaatsjes, zoals Toulon en Marseille. Het allerleukste aan deze nieuwe nachttrein is toch wel de prijs. Zo koop je al een kaartje voor een zitplaats op de website van de SNCF vanaf €20! Dat wordt een geweldige treintrip door Frankrijk!

Amsterdam - Zurich

Het duurt nog eventjes, maar aan het eind van het jaar (rond december 2021) wordt de nachttreinverbinding van Amsterdam naar Zurich weer heropgestart! Je zult hoogstwaarschijnlijk kunnen opstappen in Amsterdam, Utrecht of Arnhem en een kaartje zal al te bemachtigen zijn vanaf €30! Zurich is de grootste stad van Zwitserland en heeft zoveel moois te bieden! Zo vind je hier meer dan 50 musea, unieke winkeltjes, gezellige restaurants, middeleeuwse gebouwen en een prachtige cultuur. Reden genoeg om deze bijzondere stad te bezoeken!

nachttrein

 

Mis nooit meer een topdeal!