Milaan

Milaan

Milaan, vooral beken als modestad van de wereld. Het eerste wat iedereen zegt als je verteld dat je naar Milaan gaat is, Shoppen!! Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te zien en te doen in het mooie Milaan. Hierdoor is Milaan super geschikt voor een stedentrip!

Milaan 2 Milaan

Vervoer

Na anderhalf uur vliegen vanaf Brussel kwamen wij aan op Malpensa Airport. Vanaf hier zijn wij heel gemakkelijk met de trein, ongeveer een half uurtje naar het hotel gegaan. Het openbaar vervoer is in Milaan super handig en totaal niet duur. Je kunt  gemakkelijk een kaartje voor 2 dagen kopen voor ongeveer 8 euro. Je kunt dan het hele metro, trein en busnetwerk in de stad gebruiken. Super handig om alle bezienswaardigheden te zien. Je kunt natuurlijk ook gaan lopen maar toch liggen de bezienswaardigheden nog best een stuk van elkaar af. We waren al vroeg in Milaan en zijn eerst naar het hotel gegaan. Het hotel ligt een beetje buiten de stad maar met een treinstation op 5 min afstand. Wat een groot en luxe hotel, erg mooi! In het hotel worden ook vele dans activiteiten en bijeenkomsten gehouden. Als je een keer naar Milaan gaat is hotel Da Vinci**** zeker aan te raden. Je kunt vanaf het treinstation heel snel en gemakkelijk in de stad komen.

Voetbal

Voor de voetballiefhebbers zijn er in Milaan twee grote clubs die in hetzelfde stadion spelen. Namelijk het San Siro stadion. We gaan natuurlijk hier eerst een bezoekje brengen. Omdat San Siro iets buiten het centrum ligt zijn we met de metro gegaan. Je stapt gelijk uit bij het stadion. Helaas was het vandaag erg mistig en zag je het dak van het stadion niet helemaal. Ik vond het wel heel indrukwekkend. Het is allemaal veel groter dan in Nederland. Ik vond het bouwwerk zelf ook mooi, allemaal ronde pilaren. We hebben een tour door het stadion gedaan, dit was ook erg leuk om een keer te zien. Je ziet erg veel verschil tussen de twee clubs die hier spelen vooral aan de kleedkamers! Een beetje apart om te zien hoe mooi en luxe de kleedkamer van AC Milan is en hoe simpel de kleedkamer van Internazionale is. Je ziet echt duidelijk verschil hierin.

Milaan 3

Bezienswaardigheden

Na het Stadion gezien te hebben zijn we met de metro naar het centrum gegaan. We stapten uit onder de Duomo, de Dom van Milaan en het Dom plein. Het zonnetje was gaan schijnen en we hadden echt het perfecte plaatje met de Duomo precies in het zonlicht. Schitterend! Wat is dit mooi!! Het is zondag en daardoor ook veel te druk op het grote plein! We besloten om in de Duomo te gaan en we konden ook nog naar boven. Van binnen is het gebouw al net zo mooi als de buitenkant. Heel indrukwekkend! We konden kiezen of we naar boven gingen met de lift of met de trap en besloten de trap te nemen. Dit was een hele klim en je loopt elke keer in een rondje dus je word soms een beetje duizelig haha. Eenmaal boven gekomen hadden we een schitterend uitzicht over het Dom plein! Ook de torentjes op het bouwwerk waren super mooi om te zien.Naast de Duomo en het plein ligt de Galleria Vittorio Emanuele. Dit is een overdekte passage met allemaal dure merken! Het gebouw is heel mooi! Vooral het plafond met glas en schilderingen. Leuk om even doorheen te lopen en goed om je heen te kijken.

Als je de grote winkelstraat helemaal uit loopt kom je bij het Cimitero Monumentale. Dit is een begraafplaats maar wordt ook gezien als een soort openluchtmuseum, door de vele schitterende graven, beelden, bouwwerken en graftomben. De meest mooie bouwwerken staan hier. Het is zo onwijs groot dat je er wel even wat tijd voor moet nemen om alles te kunnen zien. Ik vind dit zeker de moeite waard om te bezoeken als je in Milaan bent.De volgende stop was bij Castelo Sforzesco, een kasteel waar nu verschillende musea in zitten. Het kasteel heeft ook een groot park erachter waar je gezellig kunt wandelen, veel hardlopers maken er gebruik van en er staat verschillende beelden. Ook is er triomfboog zoiets als arc de triomphe in Parijs. Hier is die wat minder hoog en heeft de naam''Arco della Pace.

Milaan was een mooie, leuke en gezellige stad voor een stedentrip!  Zeker aan te raden om een keer te bezoeken en je vliegt er zo heen. Wij vliegen weer terug naar Brussel en hebben dan nog een eindje naar huis te rijden. Op naar mijn volgende Avontuur! 

Mis nooit meer een topdeal!