De magie van Es Vedrà

De magie van Es Vedrà

De magie van Es Vedrà

Adembenemend, rustgevend en magisch, dit zijn de woorden waar wij aan denken bij Es Vedrà. Wij zijn ab-so-luut niet zweverig, integendeel, wij zijn juist hartstikke nuchter, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg types’. Maar Es Vedrà is anders, je voelt de magie en het doet echt iets met je. Wanneer je een vakantie naar Ibiza heb gepland is het zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken.

Hoe kom je er?

Aan de zuidwestkust van Ibiza, bij Cala d’Hort ligt het magische eiland Es Vedrà, daarnaast ligt het zusje Es Vedranell. Rij richting Sant Joseph en volg vanaf daar de borden richting Cala d’Hort. In plaats van af te slaan in de richting van Cala d’Hort rij je rechtdoor de onverharde weg op. Het is een stukje rijden maar uiteindelijk kom je vanzelf op de juiste plek en heb je een fantastisch uitzicht over Es Vedrà.

Op het strand van Cala d’Hort zit visrestaurant El Carmen. Dit restaurant biedt een fantastisch uitzicht op Es Vedrà en de zonsondergang. Maar dat niet alleen, ook de Sangria en Paella zijn zeker het proberen waard. 

11729008_10153172745132655_2043473941470530510_o-1

De mythes achter Es Vedrà

Es Vedrà is enkel te bereiken per boot, maar de locals op Ibiza hebben besloten niemand daar naar toe te varen. Deze magische rots is een natuurreservaat, voorheen leefden daar zo’n 80 geiten, nu is het een onbewoond eiland. De overheid heeft aan het begin van 2016 besloten alle geiten af te schieten.

Er bestaan veel verschillende mythes over Es Vedrà. Zo wordt er beweerd dat het een overblijfsel is van Atlantis. Omdat de rots een zeer hoge concentratie mineralen en metalen bevat, heeft het eiland een hoog magnetisch veld en wordt het zelfs de derde meest magnetische plek op aarde genoemd. Hierdoor worden kompassen verstoord en gevoelige mensen beïnvloed door de magnetische velden.

Een andere mythe over Es Vedrà is dat het gebruikt wordt als ijkpunt voor UFO’s en buitenaardse wezens. Er zijn zelfs mensen (waaronder piloten) die beweren een UFO te hebben gezien in de buurt van Es Vedrà.

es-vedra

De grot bij Es Vedrà

Er is een magische grot in de buurt van het uitkijkpunt. Wij moeten eerlijk bekennen, deze grot hebben wij niet bezocht. Waarom niet? Ten eerste omdat wij slippers droegen, en een afdaling op slippers dat zagen wij niet zitten. Ten tweede omdat we naar Es Vedrà zijn gekomen om de zonsondergang te zien, dus het was al donker. En in het donker opzoek naar een grot en weer terug om hoog, nee bedankt!

Maar dat betekend niet dat we niets over deze grot weten, integendeel. De grot is beschilderd met muurschilderingen van de God Shiva. Veel mensen ervaren de grot als een spirituele plek. In de grot vind je veel kunstuitingen en andere spullen, achter gelaten door kunstenaars over de hele wereld.

Of de verhalen waar of niet waar zijn, of je iemand bent die gevoelig is voor magnetische velden of niet, of in mythes geloofd of niet, dat maakt niks uit, de magie voel je!

  grot-es-vedra welcometoibiza-2-es

Mis nooit meer een topdeal!