Van bucket list naar booked-it list | Weflycheap

Van bucket list naar booked-it list

Maak van je bucket list een booked-it list

Of je het nu een bucket list, een wensenlijst of een loodjeslijstje noemt, bijna iedere reiziger heeft wel een aantal bestemmingen die hij of zij graag in zijn of haar leven wilt bezoeken. Er bestaan vele varianten van bucket lists, denk hierbij aan: festivals waar je een keer een dansje wilt wagen, avonturen die je wilt beleven, bepaalde dieren die je een keer in hun natuurlijke omgeving wilt spotten en/of landschappen die je met jouw eigen ogen wilt zien.

Dus, waarom niet zo snel mogelijk je eigen lijstje opstellen en er niet alleen van dromen, maar het ook daadwerkelijk doen?

Ik ben ervan overtuigd dat het niet heel moeilijk is om je reisdromen waar te maken. Het gaat erom dat je ze een prioriteit maakt en dat je realistische doelen stelt. Mocht je de hele wereld rond willen vliegen in een privé vliegtuig of de hele wereld willen zien voor je dertigste, dan ga je het zonder een loterij waarschijnlijk niet redden. Maar over het algemeen is het allemaal haalbaar, zolang je er maar tijd voor maakt, energie steekt in het sparen, vervolgens onderzoekt, daarna boekt en tot slot.. gaat!

Maak je eigen bucket list

Waar begin je?! Het opstellen van doelen zorgt ervoor dat je iets hebt om naartoe te werken. Hoe eerder, hoe beter. Pak je notebook, schriftje of laptop en stel jezelf de volgende vragen: “wat wil ik ervaren, waar kan ik dat ervaren, hoe kom ik daar, wanneer wil ik gaan, met wie wil ik gaan, wat kost het, wat zijn mogelijke belemmeringen?”. Schrijf de antwoorden allemaal op, kies jouw favoriete ideeën uit en TADAAA.. Jouw eigen bucket list is daar.

Laat je inspireren

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je mijn bucket list:

1. Zuid-Amerika ontdekken. Het bezoeken van bijzondere plekken zoals Machu Picchu, snorkelen op de Galapagos islands en dansen tijdens het Rio Carnaval.

2. Roadtrippen in de USA. Een hippie bus, chille muziek uit de speakers en met een paar vrienden aan miin zijde. Om vervolgens rustig aan van Los Angeles - Route 66  - Grand Canyon - Monument Valley - Zion en Bryce - Las Vegas - Mammoth Lakes - Yosemite - San Francisco – Highway 1 naar Santa Barbara te rijden. Oh yes, please!

3. The Trans-Siberian Railway. Van London via Moscow naar Ulan Bator in Mongolia, Beijing in China en Japan. Wat een avontuur moet dat zijn.

4. Een cruise naar Antarctica. Genieten van natuurlijke ijssculpturen die met hun prachtige vormen en kleuren voor een onwerkelijk schouwspel zorgen. Het verlossen van mijn innerlijke natuurliefhebber en een paradijs voor fotografie.

5. Op safari in Afrika. Leeuwen, olifanten, buffalo's, luipaarden en neushoorns spotten in hun natuurlijke omgeving. En als ik er dan toch ben, zeg ik zeker geen ‘nee' tegen een verblijf in een boomhuis in de jungle voor een nachtje.

6. Het Noorderlicht bewonderen in het pure Noorden van Scandinavië. Een natuurlijk wonder dat mij al voor zolang fascineert.

7. Reizen door het Boeddhistische Nepal. Trekken door de Annapurna regio, de indrukwekkende erfgoederen bewonderen, rond vliegen in een heteluchtballon en het Holi Color Festival in Kathmandu mee vieren!

8. Ergens heen gaan waarvan mensen zullen zeggen: “ben je gek geworden?!”. En ze vervolgens laten zien hoe bijzonder en mooi het daar is. Zoals een silence retreat in India. Of misschien een reis door Iran, een land waar ik al vaker goede verhalen over heb gehoord.

9. Op een motor of scooter trip langs de kust van Zuid Italië. Rond cruisen op een rode Vespa en 24/7 genieten van mijn favoriete keuken. Roomijs, pasta carbonara, focaccia brood, bruschetta, salade caprese met pesto, mushroom risotto, panna cotta met frambozen coulis, tiramisu.. volgens mij is het plaatje wel duidelijk? En natuurlijk mezelf onderdompelen in de geweldige natuur en romantiek van het land.

Wat is jouw bucket list? Laat het me weten in de comments! 

Op zoek naar meer reisinspiratie of wil je andere persoonlijke reisverhalen van mij lezen? Neem een kijkje op mijn website inspiredbywanderlust.com of volg mij op instagram @wanderlustblog

bucketlist

Mis nooit meer een topdeal!