Luxe in Monaco | Weflycheap

Luxe in Monaco

Luxe in Monaco

Na een heleboel gezien te hebben van het noorden van Italië, kon op de terugweg een uitstapje naar de buren eigenlijk niet ontbreken. We besloten om een camping te zoeken in de buurt van Nice, en een dagje naar Monaco te gaan. Zou het echt zo luxe zijn als we hadden verwacht?

monaco

Een goed begin

Na heel wat oude, vervallen treinstations bij langs te zijn geweest, kwamen we onder een ondergronds station terecht. Totaal anders dan alle andere stations. Deze was schoon, nieuw en luxe. Er hing sfeervolle verlichting, de tegels leken wel van marmer en waar je op alle andere stations zelf moest lopen, waren hier overal van die horizontale ‘roltrappen’, als je begrijpt wat ik bedoel. ;) Het begon dus al goed.

monaco

Waar we voor kwamen

We kwamen niet om te kijken naar mooie cultuur of een prachtig historisch museum. Nee, we kwamen gluren naar de ultieme luxe. En al gauw kwamen de eerste Rolls Royce ons voorbij. Ik had verwacht dat er alleen luxe auto’s reden, maar dat is natuurlijk niet het geval. Monaco is immers ook voor de ‘gewone’ mensen te bereiken met de auto, en als je toch al in de buurt bent, kan je natuurlijk net zo goed even langs hoppen. Alle gebouwen lijken heel nieuw. Ook dingen die wat meer qua oude stijl zijn gebouwd, zien er nieuw en netjes uit. De stad is enorm schoon en er loopt veel politie. Wat ik niet had verwacht, maar wel veel gebeurde, is dat iedereen zich heel goed aan de verkeersregels hield. En zeg nou zelf, het is best cool als jij over het zebrapad loopt en er stopt een Bentley voor jou.

monaco

De haven

Waar Monaco natuurlijk ook best bekend om staat, is de haven met de luxe jachten. Wij stonden eerst bij de kleine haven, aan de andere kant van de stad. En wij waren ergens een beetje teleurgesteld, want die haven verschilde weinig van een andere normale jachthaven waar dan ook ter wereld. Gelukkig bleek uiteindelijk dat we bij de verkeerde haven zaten. In de grote jachthaven van Monaco lagen de meest luxe jachten van over heel de wereld. Overal liep personeel van de jachten rond, met boodschappentassen en koffers van de eigenaren. De jachten waren zo groot, dat het praktisch een huis was. Veel jachten hadden aan wal zelfs een voetenveegmatje liggen met de naam van de boot er op. Rondom de haven reden allerlei servicebusjes, die zorgden voor champagne en eten voor aan boord. Soort van AH-bezorgservice, maar dan super-de-luxe.

monaco

Grote portemonnee

Even lekker shoppen is hier leuk, zolang je maar een mega portemonnee meeneemt. Aan winkels namelijk geen gebrek, maar voor minder dan designer doen ze het natuurlijk niet. Monaco is net een grote PC hoofdstraat. Maar mocht je een reisje naar Monaco op de planning hebben staan, dan is dit natuurlijk het walhalla om jezelf eens lekker te trakteren. Ook autoshowrooms zijn overal te vinden. Als je iets minder wil betalen is het al gauw in een souvenirshop of een restaurant. De souvenirshops zijn hier zelfs best luxe. Het eten kan je zo duur maken als je zelf wilt, er zit namelijk ook gewoon een McDonald’s. Wil je liever echt uiteten, dan kan dat ook gewoon zonder de hoofdprijs te betalen. Wil je wel de hoofdprijs betalen, dan is dat ook geen probleem natuurlijk.

monaco

Echt zo luxe als het lijkt?

Of Monaco zo luxe is als het lijkt? Nee. Monaco is gaaf en Monaco is luxe, maar het is niet alleen luxe. De straat- en stationsklokken zijn niet van Rolex en de stoep is ook niet van marmer. Niet overal rijden dure Bentleys, Lamborghini’s en Ferrari’s. Natuurlijk, je ziet ze wel, maar het is niet het enige. Ook zijn niet alle jachten zo groot dat je mond er van open valt en ook niet iedereen loopt met de nieuwste Dior en Chanel outfits. Is Monaco dan wel de moeite waard? Dat zeker! Hoewel niet iedere hoek van de straat luxe is, is het toch heel anders dan thuis. Hier moet je moeite doen voor het spotten van een Rolls, dat is daar een piece of cake. Een hoe vaak heb je nou de kans om vrij over een Formule 1 circuit de lopen? Monaco is zeker leuk om een keer te zien, maar een keer is voor mij ook genoeg.

Mis nooit meer een topdeal!