Let’s start the countdown | Weflycheap

Let’s start the countdown

Let’s start the countdown

Vier weken. Minder zelfs. In werkelijkheid vliegt de tijd voorbij, maar in mijn hoofd kan het niet snel genoeg gaan. Als ik eenmaal mijn zinnen ergens op heb gezet, moet het gebeuren. In dit geval mijn ‘grote’ verhuizing naar Mexico. Ik moet eerlijk bekennen dat toen ik mijn eerste blog schreef in augustus, ik nog niks had geregeld. Natuurlijk, er was geen weg meer terug, want zoals ik al zei; als iets in mijn hoofd zit móét het gebeuren. Een week later stond ik er heel anders voor. Ik boekte een vliegticket voor een leuk prijsje en een appartement. Wat heb je nog meer nodig?! Nou, dat valt vies tegen.

mexico

Regelen, regelen, regelen

Bellen, werken, regelen en voorbereiden, ik heb het gevoel dat ik niets anders meer doe.

De afgelopen weken bestelde ik mijn visum voor Cuba, regelde Spaanse lessen als aanvulling op mijn ‘zelfstudie’ en belde ik wat af met mijn zorgverzekeraar, de bank en mijn voormalige Hogeschool. Helaas helaas, de diploma-uitreiking gaat aan mijn neus voorbij. Al moet ik er wel bij vertellen dat ik al in april geslaagd was en de diploma-uitreiking in oktober gepland staat, je moet er dus maar geduld voor hebben. Maar ach, who cares? Mijn diploma haal ik op bij de balie en op de datum van de uitreiking hef ik mijn Corona wel even.. Op het strand.

mexico

Het geeft allemaal wat gedoe, maar het hoort er nu eenmaal bij. Je moet echt overal aan denken. Mede dankzij alle losse lijstjes die in huis rondslingeren heb ik inmiddels bijna alles op een rijtje. Het enige waar ik van baal is dat ik een retourticket heb moeten boeken. Dit was ik namelijk niet van plan, ik wilde vrijheid, zelf weten wanneer ik weer naar huis zou keren. Maar helaas, een van de vereisten is dat je moet kunnen aantonen dat je het land weer verlaat. Dus heb ik ook een ticket naar huis geboekt, maar wel eentje die makkelijk om te boeken is. Wat dat betreft staan dus alle opties nog steeds open.

Things got real

Op 27 september gaat het gebeuren. Toen ik mijn vliegticket boekte, ging het wel even kriebelen. Het werd ineens zo echt. Toch heb ik nog geen moment spijt gehad van deze keuze, dit is echt even iets wat ik nodig heb, iets voor mezelf. Twijfel en angst is er niet. Hoe dichterbij de datum van vertrek komt, hoe moeilijker het is om te wachten. In mijn hoofd ben ik al in Mexico. Soms moet ik mijzelf er aan herinneren dat ik hier, op dit moment, ook nog een leven heb en dat ik moet genieten van de tijd die ik nog kan doorbrengen met vrienden en familie, want dat kan straks maandenlang niet meer.

mexico

Reacties

Lang niet iedereen was op de hoogte van mijn vertrek. Na het publiceren van mijn eerste blog wel. De respons die ik toen kreeg van vrienden, kennissen en zelfs onbekenden deden me heel goed. Dank jullie daarvoor, want na de eerste, enigszins bezorgde reacties kon ik dit goed gebruiken.

Wil je tussendoor op de hoogte blijven van mijn avonturen? Volg me dan op Instagram: roos_jansen. Maar pas op, binnenkort staat deze bomvol met jaloersmakende strandfoto’s.

Mis nooit meer een topdeal!