Werkend vanuit een hangmat

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Werkend vanuit een hangmat

Werkend vanuit een hangmat

Workation, een trending topic, maar eigenlijk niet veel meer dan het nemen van afstand, het verruimen van je geest, creëren van ruimte en het focussen op de dingen die echt belangrijk zijn. Ik zie het al helemaal voor me, werkend vanuit mijn hangmat, geïnspireerd door mijn mede ‘nomads’ en gedreven worden door een onuitputtelijke stroom van energie, creativiteit en inspiratie. Een fantastische omgeving om verder te werken aan een mooi concept, mijn netwerk te activeren, mensen te ontmoeten vanuit allerlei verschillende werkvelden en de rust te nemen om ‘mijn weg’ vrij te maken. Weg met alle excuses en eventuele obstakels, gewoon gaan!

En daar zit je dan, Ataturk International Airport. Amper 4 uur gevlogen en voor het eerst een kort moment van besef. Wat ging ik ook al weer doen? Ja oké, nu eerst een aantal dagen Bangkok verkennen. Maar dan? Wat is mijn doel? Wat wil ik bereiken deze weken? En waarom deed ik dit ook al weer? Allerlei gedachten spoken door mijn hoofd; gewoon op reis en mooie dingen zien, een freelanceproject vanuit een tropisch oord, of dit keer toch echt dat concept uitwerken en voor mezelf beginnen? Kan ik dat? En zitten mensen daarop te wachten…? Gelukkig wordt mijn vlucht omgeroepen en mag ik gaan boarden. Perfecte timing. Even wat afleiding, filmpje aan en afschakelen maar die emotie. Vier films en heel wat kilometers verder, beginnen mijn gedachten toch weer wat meer ruimte te krijgen. Vliegen heeft voor mij echt iets magisch, iets mentaals. Het onderweg zijn, op avontuur mogen, het niet weten wat er voor je ligt en het gewoon gaan zonder concreet doel. Heerlijk en ook wel spannend, precies wat ik even nodig had.

airport

Keuzes maken…

Nog geen twee weken geleden heb ik mijn baan opgezegd en voor mezelf gekozen. Een opluchting om me even uit de routines te mogen bevrijden en op zoek te gaan naar de dingen waar ik nou echt harder van wil, kan en ga lopen. Niet dat ik met tegenzin achter mijn bureau zat, maar of ik er echt energie van kreeg…nee. En dat terwijl ik juist wil gaan, hard wil werken en mijn bijdrage wil leveren. Niet gewoon omdat het moet, maar echt omdat het iets toevoegt. Ik houd ervan hoog in mijn energie te zitten, de dingen op te pakken waar ik goed in ben en me verder te ontwikkelen waar mogelijk. Dat dit voor mij niet overal werkt, is in ieder geval iets wat ik de afgelopen tijd heb mogen leren. Ruimte in mijn hoofd, rust en focus, ja dat is wat nodig is om echt de dingen op te pakken die al veel te lang liggen wachten en in de waan van de dag weinig prioriteit lijken te kennen. Alleen al het idee onderweg te zijn, wakkert mijn creativiteit al voorzichtig aan. Op dit moment alleen wat losse hersenspinsels, maar het voelt goed. En vrij. Ideeën en inspiratie komen vanzelf, daar ben ik niet bang voor. Of het nu het daadwerkelijk opbouwen van mijn eigen business wordt, de keus fulltime te gaan freelancen of het op zoek gaan naar een baan waar ik echt mijn bijdrage kan leveren? Alle opties staan open, maar ik sta in ieder geval weer AAN!!

hangmat

Dag sleur, hallo vrijheid

Weg automatische piloot, dag sleur en hallo vrijheid, rust en ruimte! Even een moment van bewustwording. Het gemak waarmee we onszelf op de automatische piloot zetten. De sleur waarin we leven, ofwel overleven om onszelf een weg te banen door alle informatie, sociale contacten, media en niet vergeten onze werkzaamheden heen. Routines zijn erom te doorbreken, in ieder geval voor iedereen die wil genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft. Of dit betekent dat je daarvoor altijd op reis moet? Nee gelukkig niet. Het is meer een bewustwordingsproces en een beetje lef hebben om af en toe even uit je comfort zone te stappen. Oké, mogelijk een beetje zweverig...maar de komende weken zal ik schrijven over de keuzes, mogelijkheden, acceptatie, rust, ruimte en confrontaties die ik tegemoet ga in mijn periode in Azië. Wie verlangt er nou niet te werken vanuit een hangmat, tussendoor even een paar golven te pakken en 's middags onder het genot van een verse kokosnoot een briljant en inspirerend plan uit te werken?

Palm

Mis nooit meer een topdeal!