Wat te doen tijdens Koningsdag 2021?

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

koningsdag 2021

Wat te doen tijdens Koningsdag 2021?

Lees hier welke evenementen nog wel doorgaan op Koningsdag!

Wat te doen tijdens Koningsdag 2021?

Jammer genoeg kunnen net zoals vorig jaar veel Koningsdag evenementen niet doorgaan vanwege COVID-19. Een festival bezoeken met je vrienden, spullen verkopen op een kleedjesmarkt, struinen langs gezellige marktkraampjes of bier drinken met je vrienden zit er helaas dit jaar niet in. Maar wat kunnen we eigenlijk nog wél doen dit jaar? Voor jou hebben we de evenementen die jij kunt bijwonen op Koningsdag 2021 op een rij gezet, zodat we toch nog een gezellige Koningsdag met vrienden en familie kunnen beleven! Mits de coronamaatregelen het toelaten natuurlijk!

 

De koninklijke familie in Eindhoven

Vorig jaar kregen we een kijkje in het leven van de koninklijke familie in Paleis Huis Ten Bosch. Dit jaar bezoeken zij High Tech Campus Eindhoven, waar het gezin vanuit een studio de verjaardag van Koning Willem-Alexander gaat vieren. Deze livestream wordt uitgezonden via NOS. Tijdens de livestream zal het gezin in gesprek gaan met bewoners en organisaties uit Eindhoven. Hierbij zijn ook de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aanwezig. Wat er verder precies gaat gebeuren tijdens deze livestream is nog een verrassing! 

 

Tulp Festival Amsterdam

Wandel op Koningsdag 2021 langs de bloeiende tulpen op tientallen plekken in Amsterdam. Instellingen, musea en hotels hebben ervoor gezorgd dat de kleurrijke tulpentuinen voor iedereen te zien zijn. De tulpen zijn te bekijken in openbare ruimten zoals bij de Bijenkorf, het Conservatorium Hotel, het Gelderlandplein, het Vondelpark, het Van Gogh Museum & het Rijksmuseum. De gids van de tulpenroute is verkrijgbaar bij de deelnemende organisaties. Dat wordt lekker wandelen tijdens Koningsdag 2021!

 

 

Online concert The Streamers

Vanaf paleis Noordeinde geven The Streamers op dinsdagavond 27 april een online concert. Dit concert is voor heel Nederland gratis te volgen vanaf 20.00 uur. Deze stream wordt vanuit het Koninklijk Paar georganiseerd en zal ruim twee uur duren. Dat wordt een gezellige avond! The Streamers bestaan uit o.a. Guus Meeuwis, Rolf Sanchez, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Davina Michelle, Typhoon, Maan & Miss Montreal. De livestream is te volgen via de website van The Streamers. Dus pak je snacks er maar bij en feesten maar!

 

 

538 Koningsdag livestream

Het is je vast niet ontgaan: Radio 538 organiseert in Breda de '538 Oranjedag'. Op 27 april kun jij dit evenement gewoon lekker thuis op de bank bekijken! Bekijk optredens van Afrojack, Armin van Buuren, Davina Michelle, DI-RECT, Kraantje Pappie, Racoon, Kriss Kross Amsterdam, Snollebollekes en veel meer! Deze uitzending kun je volgen via SBS6, TV538 en 538.nl. Zet de livestream aan en dansen maar! 

 

Tamboers Koningsdag Quiz

Heb jij zin in een gezellig avondje op de bank tijdens Koningsdag 2021? Doe mee met de Tamboer Koningsdag Quiz! Je maakt kans op een heerlijk verblijf in een Italiaanse B&B! Jouw kennis van het Nederlandse koningshuis wordt tijdens een Kahoot op de proef gesteld. De livestream begint op dinsdag 27 april om 20.00 uur. Je hoeft alleen maar een livestream ticket te kopen per adres of team en let's go! Wie weet win jij wel een fijne vakantie in een Italiaanse B&B! De livestream tickets kun je bestellen via De Tamboer website

 

Koningsdag tour

Zie jij het niet zo zitten om de hele dag feestjes vanaf de bank te bekijken? Doe dan een culinaire autorit in Ermelo! De 'Koninklijk on Tour' brengt je in 40km langs 8 horecagelegenheden. Dat wordt smullen! Je rijdt zelf volgens een route langs acht horecagelegenheden waar je kleine gerechtjes en drankjes zal ontvangen. Zo ben jij er even tussenuit op Koningsdag en steun je ook nog eens de horeca. Het evenement vindt plaats op 27 april 2021 van 12.30 tot 17.15. Tickets kun je bestellen op de website Bijzonder uiteten en deze bedragen €46,50 per persoon. Met wie ga jij lekker touren op Koningsdag?

Nederlandse straat met Koningsdag

 

Tip: Check de Oranjevereniging bij jou in de buurt!

Op verschillende plekken in Nederland worden er door de lokale Oranjevereniging kleine coronaproof evenementen georganiseerd. Bekijk welke Oranjevereniging bij jou in de buurt ligt en wie weet wordt er in jouw buurt wel iets leuks georganiseerd! Hieronder vind je een aantal evenementen georganiseerd door verschillende Oranjeverenigingen.

 

Oranjevereniging Voorschoten: Koningsdag PUB Quiz

Dinsdag 27 april van 20.00 uur tot 22.00 organiseert de Oranjevereniging Voorschoten een online PUB Quiz. Je kunt aan deze PUB Quiz deelnemen vanaf de bank. Je ontvang na inschrijving een link waarmee je op 27 april kunt inloggen. Let op! Je kunt je aanmelden tot 22 april, dus wees er snel bij! En het mooie is nog: deelname is geheel gratis! Wie weet ga jij er wel met de hoofdprijs vandoor!

 

Oranjevereniging Klaaswaal: Stoepkrijtwedstrijd

Wil jij op Koningsdag wat leuks doen met de kids? Of ben jij zelf een creatief wonder? Doe mee aan de stoepkrijtwedstrijd van Oranjevereniging Klaaswaal! Tussen 10.00uur en 11.00uur wordt iedereen uitgenodigd om de mooiste creaties te maken. Laat je creativiteit op de vrije loop! 

 

Mis nooit meer een topdeal!