Kiev deel 2

Kiev deel 2

Als je van een avontuurlijke citytrip houdt ben je in Kiev absoluut op de juiste plaats, hier kun je gegarandeerd voor een aantal onverwachte situaties komen te staan wat reizen zo leuk maakt. In mijn tweede blog over Kiev zal ik wat meer praktische zaken belichten voor iedereen die geïnteresseerd is om deze stad te bezoeken. 

kiev

Goedkoop

Vanuit het zuinige Nederlandse perspectief is dit een geweldige stad, Kiev behoort tot de goedkoopste steden van Europa. Even een paar voorbeelden; voor een bed in een hostel betaal je zeven euro per nacht, een gemiddeld diner inclusief drank heb je voor minder dan tien euro en een mojito kost drie euro.

Vervoer

In de stad kun je het beste verplaatsen per metro. Per token betaal je 0,25 cent voor een enkele rit . Ben wel bereid om als sardientjes in een blik te zitten en doe wat voorbereidingen want er staat maar beperkte informatie in het Engels. Een basiskennis Russisch komt zeker van pas.

Uitzicht

Voor het beste uitzicht over de stad moet je naar het museum van de Oekraïense geschiedenis, het museum zelf is zeker de moeite waard. Voor dit geweldige uitzicht moet je 100 meter hoge Mother Motherland  beklimmen. Samen met een gids ga je eerst per oude Sovjet lift omhoog en daarna over smalle en steile ladders. Als je hoogtevrees of claustrofobisch bent kun je deze klim beter overslaan. 

kievkiev

Mocht je nog meer actie willen ga dan naar het Dnipro park. Hier kun je met een zip line over de Dnipro rivier en kun je touwspringen vanaf de brug over de rivier. De zip line eindigt op het stadstrand waar je in de zomer prima kunt chillen bij de vele loungebars. 

kiev

Food

Mijn favoriete restaurant is Kanapa welke in het oude Joodse gedeelte Podil is gelegen. Dit is een fotogenieke straat in Kiev welke bergopwaarts gaat en vele mooie gerestaureerde panden heeft. Het restaurant is geheel van hout gemaakt en serveert traditionele Oekraïense gerechten, ook is hier vaak live muziek. De prijzen liggen wat hoger dan gemiddeld maar dit is het zeker waard. 

kiev

Mocht je een dag de stad uitwillen, dan is het Pirogovo openlucht museum een aanrader. Traditionele houten huizen, kerken en molens staan in een heuvelachtig natuurgebied welke zich prima leent voor een wandeling. Als je onderweg bij wat Oekraïners aanschuift in een restaurant vloeit de (groene) wodka rijkelijk en heb je een topmiddag. 

kiev

In de avond kun je prima vermaken in een van de vele loungebars met waterpijp en net zoals de Oekraïners een avondje stappen eindigen in een karaokebar met een paar glaasjes teveel op.Alvast veel plezier in Kiev !

Mis nooit meer een topdeal!