JAMAICA! Veelzijdig, mystiek en relaxt tegelijk

Prachtige stranden, tropisch binnenland & reggae muziek!

Veelzijdig Jamaica

Jamaica is zo'n eiland onder de Caribische zon dat ontdekt moet worden door echte levensgenieters. Wie er eenmaal is geweest, heeft voorgoed zijn hart verpand aan de prachtige stranden, het relaxte leven, het heerlijke eten, het tropisch groene binnenland, de klaterende watervallen, de ritmische reggae muziek en de vriendelijke mensen.


Jamaica – Heartbeat Of The World


“Het land van hout en water”, zo noemden de voormalige inwoners, de Tainos, het eiland Jamaica.
Het tropische achterland, de dichtbeboste Blue Mountains (2256m) en heuvels vormen nog steeds het decor van een mystieke bestemming met vele rivieren, watervallen, idyllische baaien en lange zandstranden.

Jamaica white beach

Jamaica, een plek voor natuur- en cultuurliefhebbers

Voor liefhebbers van tropische bloemen en varens is het een kleurrijk natuurparadijs, terwijl je op andere plekken de nationale vogel, kolibrie Doctors Bird, uit de hand eten kunt geven. Ga op bamboevlot relaxt varen op een van de rivieren en vaar langs de oevers met fruitplanten, exotische bomen en bamboe. Afkoeling nodig? Ga wandelen bij een van de vele watervallen zoals de Dunn’s River Falls!

Ontdek de cultuur en muziek van Jamaica

Als cultuurliefhebber bezoek je een van de vele lokale handnijverheid markten, kleurrijke groenten- en fruitmarkten, pittoreske dorpen zoals Falmouth, Port Antonio en Black River. Verschillende plantagehuizen en musea zijn over het gehele eiland te bezichtigen. Duik in de Afrikaanse geschiedenis van de Maroons, de Piraten van Port Royal en bij een bezoek aan een Rastafari-gemeenschap wordt duidelijk dat zij een relaxte en spirituele levensstijl aanhouden.

 


De invloed van de Jamaicaanse muziek op de hele wereld is enorm. Ska, mento, hip-hop, dancehall en reggae zijn nu overal te horen. Reggaeliefhebbers bezoeken Nine Mile bij Ocho Rios en het Bob Marley Museum in Kingston. Of wens je een van de vele Reggae concerten en festivals te bezoeken? Ook dat is mogelijk! Kom alvast in de Jamaica Mood met de JAMAICA Spotifylijst “Everthing is gonna be allright”.


Filmlocaties zijn er genoeg op het eiland. De eerste 13 James Bond boeken werden in Oracabessa geschreven (Golden Eye resort) en Jamaica was de filmlocatie voor Dr No, Live & Let Die, Cocktail en vele anderen.

Een vakantie Jamaica

Naast comfortabele all inclusive hotels beschikt Jamaica over een groot aantal boetiekhotels en kleinschalige lokale hotels waarbij je nog meer in contact komt met de lokale Jamaicanen. Zij nemen je graag mee naar een gospel dienst of leren je met Jamaicaanse specerijen, groenten en fruit de heerlijkste gerechten voor te bereiden.

Rondreis Jamaica

Jamaica ontdek je het beste door een rondreis te maken over het prachtige eiland. Of je dat doet per huurauto of een georganiseerde tour, jij beslist. Je richt zelf je eigen reis in zodat de voor jou perfecte elementen tijdens een reis samenvallen. En dat wordt een hele puzzel, want er zijn maar liefst 120 bezienswaardigheden om uit te kiezen...Yeah man! Droom alvast van Jamaica, Jamaica wacht op je!

Jamaica en Covid-19; wat moet ik weten?

Jamaica sloot medio maart 2020 onmiddellijk de grenzen. Door robuuste maatregelen en goede gezondheidszorgmaatregelen ter plaatse, heeft Jamaica de situatie behoorlijk goed onder controle. Dagelijkse updates zijn te vinden via https://www.moh.gov.jm (3183 geïnfecteerde mensen waarvan 30% hersteld en 1% overledenen / status op 7 september 2020).

Jamaica open voor toerisme?

Jamaica is sinds 15 juni 2020 open voor internationaal toerisme en de eerste klanten liggen al aan het strand en genieten van verschillende attracties. Er bestaan “resilient corridors’ dat wil zeggen gebieden die open zijn voor het toerisme; de gehele noordkust van Negril in het westen tot en met Port Antonio in het oosten is geopend. Ook is sinds begin augustus de Zuidkust van Porus tot Negril weer bereikbaar.

 

Iedereen die Jamaica bezoekt heeft een “Travel Authorization” nodig. Deze moet je binnen 5 dagen  voor aankomst in Jamaica aanvragen via Visitjamaica.com. Zonder deze autorisatie mag je niet naar Jamaica vliegen. Bij aankomst wordt elke bezoeker getest. De “Travel Authorisation” voorwaarden worden aan de steeds veranderende situatie aangepast en het is daarom raadzaam deze voor vertrek nauwkeurig in de gaten te houden. Via dezelfde link krijg je ook gedetailleerde informatie over:

  • de geopende “resilient corridors”(regio’s)
  • voorwaarden per categorie toeristen
  • gecertificeerde accommodaties en attracties

Vluchten naar Jamaica

In september zijn een beperkt aantal vluchten vanuit Europa naar Jamaica; via Londen Gatwick en via Canada met een overstap. Enkele luchtvaartmaatschappijen hebben aangekondigd om per oktober 2020 weer wekelijks naar Jamaica te vliegen; Virgin Atlantic (2x va Londen Heathrow) en British Airways (4x). Vanaf november ook weer Tui fly NL (1x), Tui Fly BE vanaf Brussel (2x) en vanaf medio december ook Condor vanaf Frankfurt (2x). Ook biedt KLM vluchten aan via Atlanta, New York en Panama. (Alle schema’s onder voorbehoud van wijzigingen.)

 

Kun je nou geen genoeg krijgen en wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw reis naar Jamaica? Bekijk dan de Nederlandse 3OpReis uitzendingen over Jamaica. Dit geeft je een extra beeld over wat te beleven in Kingston, de Blue Mountains en de noordkust van Jamaica.

© Jamaica Tourist Board

Mis nooit meer een topdeal!