Header afbeelding

Hoogtepunten van Jamaica

Het eerste wat je hoort is reggae muziek

Wauw! Wat is dit geweldig mooi. Dat is het eerste wat we dachten toen we de haven van Ocho Rios binnen kwamen varen tijdens onze cruise. Het is nog vroeg in de ochtend en alles ziet er nog vredig en stil uit. Omdat we maar een paar uur de tijd hadden, bezochten we alleen de hoogtepunten. Allereerst is het handig om te weten dat je voor het bezoek aan Jamaica geen visum nodig hebt. De munteenheid is de Jamaicaanse dollar, maar ook met de Amerikaanse dollar kan betaald worden.

Ocho Rios Jamaica
Ocho Rios Jamaica

Mystic Mountain Jamaica

Het eerste wat we hoorden toen we het cruiseschip afliepen, was Jamaicaanse reggae muziek. Muziek én dans is erg belangrijk op dit eiland. Overal wordt reggae muziek gedraaid en vaak ook nog van Bob Marley. De sfeer op het eiland was meteen geweldig. Vanuit het cruiseschip wilden we naar de Mystic Mountain lopen. Mystic Mountain is een groot park dichtbij de cruiseport waar van alles te bleven valt. Mijn tip: volg Google Maps niet! Wij liepen namelijk meteen een heuvel op en dit was niet zoals het hoorde. Toen we helemaal uitgeput even stonden te wachten om weer verder te gaan, kwamen we een man tegen. Deze man stopte en vroeg ons vriendelijk of alles goed ging. Toen we uitlegde dat we naar het park wilde, zei hij dat hij ons wel mee wilde nemen naar de ingang, omdat hij daar zelf werkzaam was. Heel fijn dus! Wat ontzettend vriendelijk, dachten we toen.

Mystic Mountain Jamaica
Mystic Mountain Jamaica

Wat ons meteen opviel was de taal. Ze spreken ontzettend goed Engels, met een soort eigen accent. JA MAN, is dan ook wat je het meeste hoort in Jamaica. Het geeft ook al meteen aan hoe relaxt en ontspannen deze mensen zijn. Heerlijk! Na ongeveer 5 minuten rijden kwamen we aan bij het park. We stapten uit en dit is het eerste wat we zagen à Wauw!

Mystic Mountain park Jamaica
Mystic Mountain park Jamaica

Bobsleeën in Jamaica?

Via een skilift kom je boven in het park terecht. Dit is natuurlijk al superleuk, want wie gebruikt er nou een skilift terwijl het 30 graden is. Dat is op zich al een hele ervaring! Eenmaal boven kun je over een heel groot deel van de natuur in Ocho Rios heenkijken. De natuur is helder blauw, groen en alle andere kleuren die je je kunt bedenken. In het park zelf is veel te doen, zo is er een vlindertuin, een zwembad, je kunt hiken door de natuur, er is een zip-line én het allerleukste is: er is een bobsleebaan. Ja, je leest het goed. Midden in de prachtige groene natuur, is een bobsleebaan gemaakt. Wanneer je staat te wachten om de bobsleebaan in te mogen, word je vermaakt door dansers met muziek en loop je door een winkeltje. De bobsleebaan duurt niet ontzettend lang, maar je kunt kiezen om meerdere keren te gaan. Als je het park na een tijdje weer verlaat, ga je met de skilift weer naar beneden.

Bobsleeën Jamaica
Bobsleeën Jamaica

Dunn's River Falls, beroemdste waterval van Jamaica

Daar vroeg een man ons of we naar de Dunn’s River Falls wilde gaan, en ja: dat wilden we wel! Dunn’s River Falls is de beroemdste waterval van Jamaica. Via de watervallen stort het water 55 meter naar beneden, de zee in. Het is dan ook heerlijk om hier even het water in te duiken. Het lijkt wel een paradijs, zo mooi blauw! Het is mogelijk om de waterval te klimmen. Dit wordt dan ook door eigenlijk bijna iedereen gedaan. Mijn tip: Neem oude schoenen mee die eventueel kapot mogen (de mijne zijn helaas gesneuveld na de waterval). Toen we weer naar boven geklommen waren, werden we door een chauffeur weer bij het cruiseschip afgezet.

Dunn's River Falls Jamaica
Dunn's River Falls Jamaica

Mijn conclusie
Overal zie je de kleuren van de Jamaicaanse vlag terug. Ze zijn duidelijk erg trots op hun land. Én terecht. Wat een ontzettend mooi land, met ontzettend vriendelijke mensen. Ook al waren we maar 1 dag in Ocho Rios, we hebben de sfeer heel goed kunnen proeven. Ik hoop zeker nog eens terug te gaan! 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de hoogtepunten van jamaica
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.