Karaköy, Istanbul; van prostitutie wijk naar populair uitgaansdistrict

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Karaköy, Istanbul; van prostitutie wijk naar populair uitgaansdistrict

Karaköy, Istanbul; van prostitutie wijk naar populair uitgaansdistrict

Karaköy stond tot zeker de eind jaren negentig bekend als hét red-light district van Istanbul. De straten van Karaköy waren gevuld met schaars geklede vrouwen, transgenders en veel te nieuwsgierige mannen. Het was zeker géén district waar je graag gezien wilde worden, mensen liepen met een grote boog om Karaköy heen. Als je nu door Karaköy loopt, kun je dit bijna niet geloven…

Op een dag trok ik mijn stoute schoenen aan.

Ik besloot ik om naar het beruchte Karaköy te gaan. Ik wilde wel eens zien of het waar is dat de straten nu gevuld zijn met de hipste mensen van de stad in plaats van met prostituees. Ik kwam aan met de metro in Karaköy en het klopt! De bordelen, de gure figuren en de rode lichtjes zijn ingeruild voor DIY shops, muren vol met de mooiste graffiti tekeningen, hippe cafeetjes en veel groen! Zie het als de Wallen in Amsterdam die opeens zo populair wordt als het Leidseplein! Kun je het je voorstellen? Dit is precies wat er is gebeurd in Karaköy!

Iedereen gaat naar Karaköy om te zien en gezien te worden. Nu houden Turken daar sowieso wel van, van foto’s maken en die posten op social media. Zoek voor de grap eens #karaköy / #karakoy op in Instagram en je zult zien dat er zeker drie honderd duizend foto’s zijn geplaatst onder die hashtag!

  istanbu

Terwijl ik door de straten van Karaköy dwaalde, voelde ik me een echte “Istanbulli”.

Je kunt even de toeristische hectiek van de Blauwe moskee en de Hagia Sophia ontsnappen en je begeven onder de jonge, moderne, hippe Turken. Ik begon me af te vragen waarom in Nederland mensen altijd zo negatief doen over graffiti, het doet je humeur namelijk echt goed! Wie wordt er nou niet vrolijk bij het zien van een garagedeur vol gespoten met gele minions?! Bezoek zeker ook de straat waar zelfgemaakte sieraden worden verkocht, platen voor je platenspeler en de vetste billboards voor aan je muur! Deze straat hangt ook vol met straatnaambordjes die verkocht worden. Zoek jouw favoriete straat/district van Istanbul uit. Super unieke souvenir toch!? Uiteindelijk ben en blijf je toch wel een toerist ;) 

istanbul

Karaköy is niet alleen leuk voor het oog, maar ook voor de maag!

Er zijn tal van cafeetjes met heerlijk ontbijt, leuke terrassen en genoeg restaurants voor een gezellig diner. Voor de dancing-queens onder ons; er zijn ook zeker vette clubs aanwezig! Daar kunnen de voetjes van de vloer tot in de late uurtjes. Let wel: de Turkse dames doen erg veel moeite om er tip-top uit te zien. Schroom dus niet om een zwierig jurkje met hoge hakken aan te trekken, dus heren; trek een leuk overhemd aan!   

Ontbijt tip: Ga naar Ops voor een typisch Turks ontbijt. Binnen zitten is mijn favoriet, omdat het interieur zo lekker huiselijk aanvoelt. Maar voor de liefhebber; er is ook een groot terras aanwezig. Leuk feitje; het restaurant is vernoemd naar de Romeinse godin van de vruchtbaarheid en overvloed.

Thee-tijd: Voor de lekkerste Red Velvet cake in town, moet je naar Fil gaan. Een stijlvol cafe op de hoek van de Kemankeş Karamustafa Paşa straat in Karaköy. De perfecte plek om even bij te komen en de rest van je dag te plannen. Leuk feitje; Fil betekent “olifant” in het Turks.

Diner tip: Voor je diner moet je zeker naar “Paps Italian” gaan, een van de weinige plekjes in Istanbul waar varkensvlees geserveerd wordt. De risotto is hier verrukkelijk!

istanbul

Waag een dansje in Mitte; famous voor haar cocktails!

Van Friesland naar Istanbul! Benieuwd naar mijn avonturen in Istanbul als Nederlandse expat? Volg me dan op instagram: irene.suzan

Mis nooit meer een topdeal!