hoe geniet jij

Hoe geniet jij? Vijf tips van mij!

Hoe geniet jij? Vijf tips van mij!

Hoe geniet jij? | Waarom ga jij met vakantie? Wil je rust? Heb je behoefte aan vitamine D? Wil je zoveel mogelijk van de wereld zien? Ontdek je graag andere culturen? Wil je avontuur? Of .. Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom we met vakantie gaan of reizen. Vanaf mijn 21ste verken ik de wereld. Ikzelf heb de wens om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Het lukt mij steeds beter om te genieten. In het moment. Anders dan anders. Vaak van het geijkte pad af. Een duik in het diepe. Daar waar het kan!

Een potentiële valkuil

Ik ga heel eerlijk met jullie zijn .. Tijdens mijn eerste reizen (Singapore, Maleisië, Borneo, Vietnam, Brazilië etc.) genoot ik, maar .. Genoot ik ook ècht? Was ik in het moment of werd ik gedreven door de gedachte ‘niets te willen missen’. Want .. Die vervloekte vakantiedagen. Vaak maar 25 dagen op jaarbasis. Vijf weken. Vijf weken om op avontuur te gaan. Vijf weken om rust te nemen. Vijf weken om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Simpel, ‘tijd’ brengt een einde met zich mee. “Ik ga 3 weken op vakantie en ik wil het onderste uit de spreekwoordelijke kan halen!”. Pressure! Met als gevolg, een to-do list. “Ik wil dit doen, dat doen, owja ook nog dat doen ..” Vervolgens nog even een dubbel check van de top 10 aan must do’s en bezienswaardigheden .. Yes! VINK! Is dit jou ook overkomen? Of overkomt dit jou? Dit overkwam mij en dit overkomt mij nooit meer.

foto 1 (7)“Na een hevige regenbui in Singapore Zoo genoot ik van de prachtige waterdruppels, die perfect op de bladeren van de meest prachtige bloemen lagen”

Hoe zou het zijn als je durft te kiezen?

“Het simpele besef, dat elke situatie een keuzemogelijkheid in zich draagt.” Ik heb heus niet iedere straat van Rio de Janeiro gezien, ieder strand van Ibiza of iedere tempel in Thailand. In New York, waar ik ondertussen 5x geweest ben, heb ik zelfs niet eens op de top van the Rockefeller gestaan. Géén foto in mijn bezit van die ontzettende New Yorkse skyline  (zoals vrijwel iedereen heeft) .. Ik genoot van New York op een andere manier. I traveled like an insider en nu voelt New York als een tweede thuis. Is het haalbaar? Alles te willen zien in een kort tijdsbestek? Kies jij voor een foto van het vrijheidsbeeld of leg je liever contact met de Amerikanen? Kies jij voor een Yankees wedstrijd in plaats van the Empire State Building-view? Enzovoorts,    

Foto 2 (7)“Ik genoot van Abdul en zijn gekkigheid .. Zijn meest ondeugende blik. Gambia bezocht ik 5 keer om telkens weer te mogen spelen met deze kleine boef en zijn vriendjes!”Foto 3 (7)“Is ze niet prachtig! De puurheid van de kinderen in Gambia. De tevredenheid. De vrolijkheid. Ik kon er geen genoeg van krijgen.”

5 tips

Tip #1, hoe neem jij waar?Zie jij enkel en alleen een mooi uitzicht? Of voel je daadwerkelijk de wind door je haren? Ruik je de zoute geuren van de zee? Hoor je de meeuwen? Proef je de aroma van de eventuele koffie die jij op dat moment drinkt? Of het biertje aan het strand, dat door de héle entourage eromheen – de setting, opeens heel anders smaakt? Neem waar met al je zintuigen. In het moment. Met volle aandacht, en er ontstaat een authentiek verhaal! Een verhaal dat verder gaat dan alleen de wereld door jouw ogen. Verder dan alleen jouw blikveld. Jouw antwoord op ‘hoe was jouw vakantie?’ zal nooit meer hetzelfde zijn.Travelling, it leaves you speechless .. Then turns you into a storyteller.

Foto 4 (7)

“Mijn verslaving, geef me zon/sunset, zee, palmbomen en strand. Werkelijk een cadeautje, iedere keer weer. Adembenemend.”Tip #2, kies!Maak je to-do list niet te lang. Halveer. Maak keuzes. Plan bewust tijd in voor ontspanning. Wat is voor jou een goede manier om te ontspannen? (Stel jezelf die vraag) Wat geeft jou energie? Wanneer jij ontspant ervaar je rust in lichaam en geest .. Met als gevolg dat je volop kunt genieten van het avontuur. 

Tip #3, jij en je smartphoneDe beste momenten in jouw leven vinden niet plaats door naar een scherm te kijken. Het is zó verleidelijk. Onze verbonden wereld. Connected. Maximaal. Kleine schermpjes die eigenlijk de toegang hebben om ons leven te dicteren. Koppel jezelf regelmatig los en ervaar het echte leven. Maak ècht contact. Observeer de cultuur, ga eens in gesprek locals, zie de flora en fauna .. Al het mooie om je heen!foto 5 (3)“De schoonste straten in Singapore en de overweldigende architectuur. Ik hou van fotograferen, mijn Nikon & ik vermaakte ons in Singapore prima.” Tip #4, TIJDBattle tegen de tijd. Plan bewust tijd in voor het waarnemen, ontdekken en de mogelijkheid om ultiem nieuwsgierig te kunnen zijn. Routine is de vijand van creativiteit en een tè volle planning de vijand van impulsiviteit.Tip #5, when was the last time you did something for the first time?Ik zei het al. Mijn nieuwsgierigheid verleid me vaak. Genieten van iets nieuws. Iemand zei me ooit eens “Change a habbit every once in a while”. Volg jij klakkeloos jouw vaste gewoontes? Weeg je regelmatig af of jouw keuzes nog in lijn zijn met wat jij graag wilt? Ga jij ieder jaar terug naar hetzelfde plekje? “Go at least once a year to a place you have never been before”, dat is wat ik doe .. dat is mijn uitdaging.

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!