hamburg from work to leisure

Hamburg: From work to leisure

Wat is er te doen?

Voor mijn werk als boekhouder reis ik één keer per maand naar Hamburg, maar puur om daar in de havens te werken, te slapen en weer terug te rijden. Dit keer leek het mij een slim idee om eens de binnenstad van Hamburg te verkennen. Ik maak altijd wat mee op de weg naar Hamburg toe. Deze keer stond er een auto midden op de weg in vuur en vlam.. Echt waar! Zo heb ik ook een keer een melding op mijn navigatie gehad van een spookrijder. Misschien omdat het best een eindje rijden is, maar normaal maak ik echt nooit wat mee in de auto maar op de één of andere manier naar Hamburg toe altijd. Verder een kleine tip voor autoreizigers naar of door Duitsland, neem je eigen WC papier mee. Er staan genoeg van die toilet gebouwtjes langs de snelweg, maar ze zijn nooit voorzien van WC papier. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om bij tankstations te gaan, maar daar heb je losgeld voor nodig of een pinpas die contactloos kan betalen. Nu zul je denken, wie heeft dat nou niet. Nou ik dus. Ik ben reislustig en altijd in voor een avontuur, maar toen contactloos betalen een ding werd heb ik het direct uitgeschakeld. Het is een gevoel denk ik of ik ben gewoon een aansteller dat is ook goed mogelijk.

Hamburg stadhuis
Hamburg stadhuis

Waar te verblijven in Hamburg?

Nou nu dan toch echt verder naar Hamburg zelf. Ik had er al vaker goede verhalen over gehoord, maar heeft het mij nooit echt aangetrokken om er heen te gaan. Tot ik er dus heen moest voor werk en dan kan ik het net zo goed combineren natuurlijk. Zelf slaap ik altijd in een hotel tegen de havens aan dus van het uitzicht daar moet ik het zeker niet hebben. Daarom heb ik ook niet perse tips waar je het beste kan slapen, maar als je gaat zal ik zeker voor een hotel in de binnenstad kiezen. Dat is dan toch het leukste natuurlijk en ook wel het makkelijkste. Misschien een grappig weetje voordat ik verder ga met het ‘’serieuze werk’’. Laatst was er een grote drugs vangst geweest in de haven van Hamburg, dit was een dag nadat ik er was geweest. Was toch best spectaculair geweest om zoiets mee te maken natuurlijk. En deze haven is ook de grootste van Duitsland en derde grootste van de wereld. Zo klinkt mijn tripje nog interessanter natuurlijk.

brug Hamburg
Brug Hamburg

The beauty of Hamburg city

De stad zelf deed mij denken aan een combinatie van Amsterdam en Parijs. Het is erg netjes en er zijn heel veel leuke tentjes waar je kan eten en drinken. Wat je tegenwoordig natuurlijk veel ziet in grote steden zijn fietsen die je kan huren voor een aantal minuten/uren. Nu had ik ook in Rotterdam al van die elektrische steppen gezien, maar in Hamburg zag het er allemaal net wat georganiseerder uit. Ik vind het voor een drukke en grote stad ook leuker dat er steps beschikbaar zijn. Zelf loop ik het liefst, maar als ik mocht kiezen zou ik toch eerder een step makken omdat het makkelijker bewegen is en je kan op een snellere manier de stad ontdekken, maar zal zeker geen plaatsen missen die je misschien wel zult missen met een fiets. En in het buitenland moet je steeds vaker een helm op op de fiets. En dat verpest je haar natuurlijk gigantisch. En de foto’s niet te vergeten. Want er zijn genoeg mooie foto’s die je kunt maken in Hamburg en geloof mij, allemaal Instagram waardig.

Wat te doen in Hamburg? Shop till you drop

Laat ik meteen met het beste beginnen. De winkels zijn open tot 20:00. Ga even na hoeveel shop tijd dat betekent. En ik was er nog wel op een maandag. Ik durf dus niet te zeggen tot hoe laat ze op eenkoopavond open zijn, als die er is, maar met 20:00 op normale dagen is er natuurlijk al niks te klagen. Er zijn heel veel winkel straten zoals je gewend bent bij ons in Utrecht, Breda enzovoort, maar er zijn ook super veel shopping malls. Van normale tot hele dure. Dus nog een groot plus punt, je kan shoppen in Hamburg of het nou regent of niet en tot 20:00. Even serieus wat wil je nog meer. Het is even rijden, maar dan heb je ook wel wat. Je kan natuurlijk ook het vliegtuig pakken. Hoe dan ook het is het zeker waard om hier eens heen te gaan met jezelf of wie dan ook.Je kan er ook goed cultuur snuiven. Zo zijn er prachtige gebouwen die van binnen en buiten er prachtig uitzien. Denk aan het gemeentehuis of een kerk. Zelfs het treinstation is prachtig en ookvoorzien van heel veel winkels. Ze noemen het niet eens een station, maar een winkelcentrum. Dus voor alle shop liefhebbers, Hamburg is the place to be. Het is ook echt een relaxte stad. Zo zijn er wel eens van die steden waar je niet eens even stil kan staan en kan genieten van het moment. In Hamburg is dit totaal niet het geval. Tijdens het shoppen had ik een heerlijk ijsje gekocht en ben ik gaan zitten op een gigantische trap aan het water en heb ik gewoon rustig kunnen genieten. Wat ik persoonlijk heerlijk vind en ook echt vind horen bij een goede stad. Cultuur, shoppen, eten, drinken en genieten wanneer jij maar wilt.

Hauptbahnhof Hamburg
Hauptbahnhof Hamburg

Bestemmingen

Waanzinnige Duitsland deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!