De haast onmogelijke roadtrip โ€“ deel 2 | Weflycheap

De haast onmogelijke roadtrip โ€“ deel 2

De haast onmogelijke roadtrip – deel 2

Het eerste deel van onze roadtrip met veel te strakke planning zit er op. So far, so good. Lees vandaag mee met het tweede deel van onze reis!

Florence (dag 4 & 5)

Florence is echt een fijne stad. Het zou nog fijner zijn als er geen miljoen andere toeristen rond zouden lopen, maar dat kun je verwachten als je hartje zomer in Italië bent. De binnenstad is heel sfeervol en biedt genoeg op cultureel gebied: loop over de Ponte Vecchio, bezoek de mooie Duomo, maak foto’s vanaf de Ponte Santa Trinita en eet een Italiaanse gelato. Schrik niet van de hoge prijzen, want deze ijsbolletjes zijn het echt dubbel en dwars waard. Ondanks dat wij niet het meest flexibele reisschema hadden, verbleven we twee dagen in Florence, want die heb je wel nodig als je (het grootste gedeelte van) de stad wil zien.

Roadtrip

Roadtrip

Lucca (dag 6)

Op de route naar Pisa maakten wij een lunch-stop in Lucca die uitliep tot een hier-blijven-wij-de-hele-middag-wel-stop. Lucca is zo’n schattig en fotogeniek stadje; perfect voor een Italiaanse lunch met heel veel bruchetta’s of om door de smalle stadsstraatjes te wandelen. Ook hier vind je, zoals in praktisch elke Italiaanse stad, de mooiste kerken en kathedralen, maar wat Lucca echt kenmerkt is de stadsmuur die het oude centrum omringt. Het is dan ook een van de weinige steden waar de hele muur tegenwoordig nog intact is. De moeite waard om langs te lopen dus!

Pisa (dag 6)

Door ons te lange bezoek aan Lucca, bleef alleen de avond nog over in Pisa. Na de nodige cliché toeristenfoto’s (ha ha zie mij even de scheve toren van Pisa tegenhouden!!!) kwamen wij er al snel achter dat er verder niet zoveel te beleven en zien was. In ons geval betekende dat een klein vreugdedansje, want zo konden wij zonder vertraging door met ons reisschema en hadden we zelfs tijd over voor nog een tussenstop.

Roadtrip

Lerici (dag 7)

Hoe graag wij ook eigenlijk een van de dorpjes van de Cinque Terre hadden gezien, was dit tijd-technisch helaas niet haalbaar en besloten wij Lerici te bezoeken. 10 schouderklopjes voor degene die dit dorpje had gevonden (moi), want dit was gewoon de neppe versie onder de Cinque Terre. Met kleine schattige huisjes, maar zonder heel veel toeristen. Hoera.

Roadtrip

Parma (dag 7)

Op eet-gebied is Parma heaven on earth. Als je van parmezaanse kaas en parmaham houdt, dan zul je hier heel gelukkig worden. Als je de kans krijgt om ergens ravioli met parmezaanse kaas vulling te eten: doen. Ik droom er nu soms nog over. De binnenstad zelf is leuk om doorheen te fietsen of lopen, maar valt in vergelijking met de andere steden een beetje tegen. 

Lago di Garda (dag 8)

Voor dag 8 stond Milaan op de planning, maar na zoveel steden in zo’n kort tijdsbestek klonk een dagje aan het Gardameer een stuk aantrekkelijker. Wij reden voorbij Milaan en door naar Lazise; een van de minder toeristische dorpen rondom het meer. Perfect om de hele dag in rust maximaal te kunnen chillen!

Tips

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit de meest relaxte vakantie ooit was, maar dat wil niet zeggen dat het niet super tof was. Anything is possible zo is wel gebleken, maar voor een volgende keer zouden we toch iets meer tijd uittrekken. Daarnaast is het niet altijd even ideaal om in de auto te zitten met 35 graden op de thermometer en ik zou dan ook aanraden om deze trip in het najaar te doen als het iets afgekoeld is. Al met al is er heel veel te zien, te doen en te eten (belangrijk) in dit gedeelte van Italië en aan jou de keus of je dit land op een race-tempo of toch liever rustig aan ontdekt :-)

Mis nooit meer een topdeal!