Header afbeelding

De 10 grootste ergernissen in het vliegtuig

Hierom kan een vlucht heel erg lang duren voor je gevoel...

Te weinig ruimte, huilende kinderen en vieze toiletten. Je hebt het vast wel eens meegemaakt tijdens een vlucht. Als je veel van de wereld wilt ontdekken en van reizen houdt, ontkom je niet aan een vliegreis. Sommige vluchten vliegen voorbij, maar soms kan een vlucht ook een eeuwigheid duren en dat is meestal geen pretje. Hieronder hebben wij de 10 grootste ergernissen in het vliegtuig voor je op een rijtje gezet. Welke heb jij wel eens meegemaakt tijdens een vliegreis?

1. De temperatuur in het vliegtuig 

Bibberen van de kou of zweten van de warmte. Helaas heb je geen controle over de temperatuur in het vliegtuig. De ene keer is het te koud en de andere keer is het juist bloedheet. Je kunt je heel oncomfortabel voelen als de temperatuur tijdens een vlucht niet optimaal is. Het is slim om tijdens de vliegreis een vest te dragen, zodat je gemakkelijk je outfit kunt aanpassen aan de temperatuur.

2. Lichaamsgeuren van medepassagiers

Dit is echt één van de grootste ergernissen onder vliegtuigpassagiers. Zoals we al zeiden kan het soms erg warm worden in het vliegtuig en dat zorgt nog wel eens voor klotsende oksels bij medepassagiers. En laten we eerlijk zijn, het is geen pretje om de hele vlucht die zweetlucht te ruiken. Een te heftige parfumlucht bij een medepassagier kan juist ook heel vervelend zijn. Van zo’n sterke geur kun je al snel hoofdpijn krijgen of misselijk worden.

3. Gevecht om de armleuningen

Soms heb je al zo weinig ruimte in het vliegtuig en dan is het al helemaal vervelend als de passagiers naast je de armleuningen in gebruik nemen. In een rij met drie stoelen heb je vier armleuningen en dat betekent dus dat er altijd te weinig armleuningen zijn. Iedereen wil natuurlijk het liefst twee armleuningen hebben. Als je in het midden zit loop je al snel tegen het probleem aan dat de passagiers naast je twee armleuningen gebruiken en dat jij dus de hele vlucht zonder armleuningen zit.

4. Stoelschoppen

Meestal is de zitruimte in het vliegtuig nogal beperkt en daar heeft iedereen last van. Toch zijn er passagiers die de ruimte die ze hebben optimaal willen benutten en daar heb jij vervolgens weer last van. Niks is vervelender dan de hele vlucht de knieën van de passagier achter je in je stoel voelen. Dat gepor in je rug en je stoel die daardoor de hele tijd beweegt is nou niet echt prettig tijdens een vliegreis.

5. Slapende medepassagiers 

Hoe ongemakkelijk is het als de passagier naast je in slaap valt en steeds meer jouw kant op komt. Je zit er echt niet op te wachten dat diegene straks op jouw schouder ligt te slapen. Het wordt nog vervelender als die passagier ook nog eens begint te snurken. Dan kun je die rustige vlucht wel vergeten. Verder kan het ook heel lastig zijn als een passagier bij jou in de rij in slaap valt aan de kant van het gangpad. Zo kun je er met geen mogelijkheid langs om even rustig naar het toilet te gaan.

6. Krijsende kinderen 

Je hebt vast wel eens een vlucht meegemaakt waar je constant kinderen hoorde krijsen. Ergens heb je medelijden met de ouders, want zij kunnen er vaak ook weinig aan doen. Beeld je maar in hoe zij zich op dat moment voelen. Je kunt het best oordoppen meenemen voor de zekerheid, zodat je hier in ieder geval op voorbereid bent. Je hebt natuurlijk geen zin om je vlucht te laten verpesten door huilende kinderen. Zet een lekker muziekje op of ga een film kijken. Natuurlijk wel met oordopjes in ;) 

7. Ruimtegebrek

Voor veel mensen is ruimtegebrek toch wel één van de grootste ergernissen tijdens een vliegreis. De ruimte om je heen is meestal minimaal en dat betekent dat je een lange vlucht te gaan hebt op een krappe plek. Het klaptafeltje voor je waar je je eten kwijt kunt, is vaak ook veel te klein. Er wordt vaak geknoeid met eten en drinken en het duurt soms erg lang voordat het weer wordt opgehaald. Echt comfortabel zal de vliegreis dus niet zijn.

8. Haasten om het vliegtuig uit te kunnen

Haasten om het vliegtuig uit te kunnen na de landing is voor veel mensen iets waar ze zich behoorlijk aan kunnen ergeren. Sommige medepassagiers denken meteen weg te kunnen als het vliegtuig geland is. Het duurt vaak minstens nog een kwartiertje voordat de crew een teken geeft om het vliegtuig te mogen verlaten. Het vliegtuig moet eerst naar de juiste plek worden gereden en de trap moet worden bevestigd. Blijf tot die tijd gewoon lekker rustig zitten.

9. Stinkend eten

Er zijn altijd mensen die hun eigen maaltijdje mee het vliegtuig in nemen. Het komt geregeld voor dat zo’n maaltijd een behoorlijk heftige geur heeft. Binnen de kortste keren ruikt het hele vliegtuig naar het stinkende eten. Je raadt het al, jij moet de hele vlucht in die stank zitten. Wat kun je daar misselijk van worden zeg. Probeer altijd rekening te houden met je medepassagiers en neem eten mee zonder sterke geur. Wel zo prettig!

10. Vieze vliegtuigtoiletten

Meestal is het geen pretje om tijdens de vlucht een bezoekje aan het toilet te brengen. Je bent niet de enige met een volle blaas en meerdere passagiers staan in de rij voor het toilet. Het toilet ziet er best verzorgd uit en je vindt er alles wat je nodig hebt. Toch kunnen sommige passagiers het toilet behoorlijk vies achterlaten. Dan is het zeker niet prettig om naar het toilet te gaan, maar je kunt niet de hele vlucht met een volle blaas blijven zitten. Laten we maar zo denken, als je moet dan moet je!  

 

Helaas heb je zelf weinig invloed op al die ergernissen die je kunt tegenkomen in het vliegtuig. Meestal kun jij hier zelf niks aan doen, maar laten we eerlijk zijn… Het maakt de vlucht natuurlijk niet echt prettig. In dit artikel lees je wat je er zelf aan kunt doen om een fijne vlucht te hebben. Met die tips stap jij in ieder geval helemaal fit het vliegtuig uit! 

  1. Home
  2. blog
  3. grootste ergernissen in het vliegtuig
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.