Go big, or go home.

Go big, or go home.

Wanneer je overal ter wereld heen zou kunnen gaan, welke bestemming zou er dan op jouw vliegticket staan? (Hehe, dat rijmt)

Als je het doet, doe het dan goed. Dat is het motto van onze reis. De kans is namelijk vrij aanwezig dat dit een once in a life time ding gaat zijn (qua tijd, in ieder geval). En wanneer je van plan bent om anderhalf jaar lang weg te blijven, heb je natuurlijk wel wat landen nodig om deze periode te vullen.

Niet belemmerd door budgetten, klimaten of andere voorkennis is dan ook een ambitieus plan ontstaan. Via deze weg neem ik jullie mee op onze virtuele droomreis rond de wereld. Startpunt: Amsterdam. Duh.

Midden- en Zuid Amerika

Toen ik in 2012 door de straten van Medellín, Colombia slenterde verloor ik behalve mijn portemonnee ook mijn hart aan Zuid Amerika. Ik sprak (en spreek) dan wel geen woord Spaans en de locals geen Engels. Toch weerhield dit hen er niet van ons met handen en voeten op weg te helpen.

Vandaar dat het grootste gedeelte van onze reis in deze omgeving wordt doorgebracht. Ons startpunt zal Mexico zijn. Daar waar we de goedkoopste vlucht naartoe kunnen vinden. Het plan is om daar een oud barrel op de kop te tikken en verder zuidwaarts te karren. Onderweg zoveel mogelijk stranden uitproberen en een ayahuasca ritueel in de Amazone meemaken. Een roadtrip 2.0 die ongeveer 9 maanden in beslag zou moeten nemen. Eindpunt: Sao Paolo, Brazilië.

zuid amerika route

(De app die ik gebruik om deze routes te maken? Een gratis app genaamd “MeasureMap”!)

Afrika

Afrika natuur

1 Foto cred: paps en mams.

Hoewel Africa van Toto een van mijn favoriete nummers is moet ik eerlijk bekennen dat ik bij de gedachte aan Afrika niet bijster enthousiast word. Wellicht dat dit te maken heeft met een onverwerkt jeugdtrauma na het zien van The Lion King. Wie zal het zeggen.

Waar ik echter wel enthousiast van word zijn wilde dieren. Niet weggestopt in te kleine dierentuinen zoals in Nederland, maar in hun natuurlijke omgeving. Omringd door groen, niet door beton.

Groen dus, geen zand. Vandaar maar twee landen in Afrika: Zuid Afrika en Madagaskar. Beide met een bijzondere Flora en Fauna die nergens op de wereld te vinden is. Wie weet komen we King Julian nog tegen. I like to move it, move it!

In totaal willen we ongeveer één maand in Afrika doorbrengen.

afrika route

Voor het oplettende rekenwonder onder ons wil dit zeggen dat we nu zo’n tien maanden onderweg zijn. We hebben er dus nog acht over! Wil jij weten waar we de 2e helft van onze reis zullen vertoeven? Dat lees je volgende maand! Een tipje van de sluier? Het wordt een stuk kouder!

Mis nooit meer een topdeal!