Op een (bijna) onbewoond eiland! (Fraser Island)

Op een (bijna) onbewoond eiland! (Fraser Island)

Op een (bijna) onbewoond eiland!

Het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Dit eiland behoort tot een land wat echt alles heeft wat je kunt bedenken! Ik heb het (uiteraard) over Australië.

fraser

Facts

Allereerst een paar feitjes over het eiland:- het is het grootste zandeiland ter wereld.- het bevat meer zandkorrels dan de Sahara.- het is 123 kilometer lang.- er zijn meer dan 100 zoetwatermeren.- het strand is een officiële snelweg.- er wonen maar 100 mensen.- het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Genoeg feiten, vandaag vertel ik jullie dé plekken op dit eiland die je absoluut niet mag missen.

Wanggoolba creekWanggoolba creek, beter bekend als ‘the little slice of heaven’. Vanuit het centraal station hebben wij een wandeltocht afgelegd richting Wanggoolba creek. Het is een rivier waar kristalhelder water doorheen stroomt over wit zand. Dit gebeurd door middel van de regenwoud vallei.

fraser

Lake McKenzieBij het meer ‘McKenzie’ zegt een beeld meer dan duizend woorden. Het is de populairste plek op het eiland en dat is niet zonder reden. Het staat bekend om het kristalheldere zoete water en het zand dat witter dan wit is. Ondanks dat dit de populairste plek is, is het er lekker rustig.

fraser

Eli creekElk uur zorgt de Eli creek ervoor dat er 4 miljoen liter water richting de oceaan gaat. Hierdoor is er ook een enorme stroming in de beek. Loop door de beek en je laten meenemen door de stroming. 

fraser

MahenoOp fraser island liggen diverse scheepswrakken maar de meeste bekende is Maheno. Dit was ooit het grootste schip ter wereld. De Maheno werd gebruikt als een luxe cruise voor de overtocht tussen Nieuw Zeeland en Australië. In 1935 is het aangespoeld op het ‘Seventy-Five Mile Beach’ en is daarna regelmatig gebruikt voor oefenbombardementen. 

fraser

 

Mis nooit meer een topdeal!