10 fouten bij beginnende reizigers

10 fouten van beginnende reizigers

Van deze blunders kun je wat leren!

Deze fouten maken beginnende reizigers vaak

Iedereen maakt weleens fouten, zo ook tijdens het reizen, maar niet getreurd want van je fouten kun je leren! Zeker tijdens je eerste reis zul je weleens tegen situaties aanlopen waarvan je denkt: "Hoe kan het dat ik dit niet eerder heb bedacht?" Wil jij backpacken als een pro tijdens je eerste reis? Kijk dan eens naar dit lijstje met 10 fouten die vast en zeker door velen herkend zullen worden:

1. In je zomeroutfit het vliegtuig instappen

Een fout die je geen tweede keer maakt.. Stel je voor, vanuit het warme Bangkok pak je een binnenlandse vlucht naar Ko Samui. Je bent al even op reis en je hebt je standaard outfit aan: slippers, kort broekje en een T-shirt. Dan blijkt het in het vliegtuig opeens 15 graden te zijn. Super fijn die airco! #not Voortaan toch maar je lange broek, trui en dichte sneakers aan.


Een backpacker in Roemenië

2. Te veel willen zien in een korte periode

In twee weken rondreizen door Vietnam én Laos? In één maand door Australië? En in vier maanden de wereld rond? Het is natuurlijk begrijpelijk dat je zoveel mogelijk wilt zien, maar besef goed dat je op deze manier geen enkel land echt ziet. Neem je tijd om het land 'echt' te leren kennen. De kunst van het backpacken is rustig reizen en je niet teveel aan strakke planningen houden!

3. Mobiel internet aan laten staan

Mails blijven binnenstromen, Instagram geeft een melding van een nieuwe like en even een nieuwe blog van weflycheap lezen. Dan opeens realiseer je dat je mobiele internet nog aan staat. Zet het snel uit, want na een tijdje internetten in het buitenland is je gespaarde geld al bijna op. Lang leve gratis Wi-Fi in de hostels!

4. Handdoek vergeten bij het douchen

Oh ja hoor, het is mij regelmatig overkomen.. In de haast even een frisse douche nemen. Snel raap je alles wat je nodig hebt bij elkaar. Je slippers, douchegel en schone kleding. Maar na een aantal minuten onder de douche te staan, kom je erachter dat je iets belangrijks bent vergeten.. je handdoek. Ofwel drijfnat je kleding aan of naakt de gang over. Niet ideaal..

5. Je backpack volproppen

Inpakken is niet makkelijk. Bepalen wat je nodig hebt terwijl je eigenlijk nog geen idee hebt wat je allemaal gaat doen. Hoe doe je dat? Je neemt alles maar mee: Meerdere sneakers, slippers, bikini’s, etc. Zodra je onderweg bent en je langzaam een hernia voelt opkomen, besef je dat het misschien toch allemaal niet zo noodzakelijk was. Je besluit maar het een en ander weg te gooien of om het toch maar maanden mee te zeulen. Geen aanrader.. Let ook op dat je niet gelijk doorslaat in het kopen van souvenirs. Als iets niet heel uniek is, koop het dan pas aan het einde van je reis. Uiteindelijk kun je bijna overal dezelfde soort souvenirs kopen!

souvenirs shoppen
Souvenirs shoppen

6. Te laat een pinautomaat vinden

Niet teveel pinnen, zodat je ook niet al te veel kunt uitgeven. Het is zeker een tactiek. Let er alleen wel op dat je niet wacht tot het bijna op is. Op sommige plaatsen is helemaal geen pinautomaat in de buurt te vinden. Zorg altijd voor voldoende cash om dit te voorkomen.

7. De wisselkoers niet bijhouden en iets te veel geld uitgeven

Was 10 euro nou 25.000 Vietnamese Dong of 2.500? Je gokt erop dat het zal mee vallen en koopt een handgemaakte tas. Tot je uiteindelijk de afschrijving op je creditcard ziet… Foutje bedankt!

8. Alleen maar feesten en veel te weinig van het land zien

Tegen de wereld om je heen zeg je dat je gaat backpacken om meer over jezelf te leren, maar eigenlijk beland je vooral in de strandtenten. Gezellige mensen om je heen en een cocktail in je hand, heerlijk! Elke avond wordt het laat, je slaapt bijna iedere dag uit en je budget gaat redelijk hard. Conclusie: Na twee maanden keer je weer brak, blut en onveranderd terug. Daarentegen, als dat jouw manier van genieten is.. Waarom niet?!

9. Alleen zomerkleding meenemen naar warme gebieden

Wacht even, is het in Zuid-Oost Azië niet altijd warm dan? En in Zuid-Amerika regent het toch bijna nooit? Nope. Vergeet dus nooit een poncho, warme trui en lange broek. Je gaat ze vast en zeker een keer nodig hebben en dan ben je ontzettend blij dat je ze bij je hebt.

10. Op het verkeerde vliegveld belanden

Last but not least.. Sommige grote steden hebben meerdere vliegvelden! Was het nou Bangkok Suvarnabhumi International Airport of Don Muang Airport? Check nog even goed zodat je naar de juiste gaat!


Schiphol airport

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!