Forget New York... São Paulo baby!

Barry blog foto 1Wat een stad. Groot, modern, schoon, prachtig! Met 11 miljoen inwoners (22 miljoen in de hele staat) de grootste stad van Brazilië. Leuke wijken, mooie gebouwen, goed metro systeem en een weldaad aan kunst en cultuur. De beste restaurants van Zuid Amerika bevinden zich in deze enorme stad!

Verblijven in een hippe kunstenaarsbuurt

Ik verblijf in het prettige “Namoa” hostel in Vila Madelena, een hippe kunstenaarsbuurt met veel graffiti art, restaurants en cafe's. Het is er schoon, vriendelijk personeel en erg centraal. Cafe’s, restaurants, galleries en winkels zijn op loopafstand, net als de metro naar het centrum.

Cultuurstad bij uitstek

Het MASP (Museu de Arte de São Paulo) huist grote meesters als Van Gogh, Monet, Degas, Rodin, Picasso, Manet, Rembrandt, Frans Hals, Van Dyck en nog vele anderen. Door de verbluffende presentatie op glazen platen is het net of je door een fotoboek wandelt. Raad je plaatje want de omschrijvingen staan op de achterzijde.

Pinacoteca museum is een ander mooi voorbeeld van klassieke en hedendaagse kunst en de Martinelli toren, de eerste wolkenkrabber van Zuid Amerika, geeft vanaf de 26e verdieping een geweldig uitzicht over de stad.

Sala São Paulo is een concertzaal, thuis van het São Paulo State Symphony Orkest, dat oorspronkelijk gebouwd is als treinstation. Eind jaren 90 is de binnentuin overdekt en tot concertzaal omgebouwd en heeft een van de beste akoestiek ter wereld! 15 liften bedienen het plafond dat op gewenste hoogte afgesteld kan worden, de stoelen absorberen net zoveel geluid als wanneer het bezet is door een gemiddelde volwassenen, waardoor het niet uitmaakt of er voor een volle zaal of lege repetitie ruimte gespeeld wordt.

Mocht het bezoeken van een concert niet lukken, reserveer dan voor een rondleiding door dit imposante gebouw!

Barry blog foto musuem Barry blog zaal foto

Er is altijd een escape

Een fietstochtje door Parque Ibirapuera mag niet ontbreken. Fietsen zijn te huur in het park en er zijn tal van picknick gelegenheden voor een heerlijke middag in de natuur, even weg van de hectiek van de stad.

Kortom, een bezoek aan São Paulo mag niet ontbreken bij een reis naar Zuid Amerika!

Mis nooit meer een topdeal!