Flamingo’s & flip-flops!

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Flamingo’s & flip-flops!

aruba blog 5OMG! OMG! John help me!’ Ik verslik me bijna in mijn piña colada als ik plots een gillende Amerikaanse vrouw over het strand zie rennen. Een elegante, roze flamingo op lange benen fladdert rustig achter haar aan. Iedere stap die de vrouw zet laat een afdruk met ‘just married’ achter in het zand. Die flip flops wil ik ook! Dit is werklijkwaar de meest hilarische scene van de dag en ik proest het - net als haar man - uit van het lachen! ‘Honey, you’re supposed to OPEN your hand and let the flamingo eat the bird food, not run away while she’s trying to eat!’ ‘Yeah dude, but she’s nibbling on my wedding ring and it’s just too weird!’schreeuwt ze terug. Haar man schudt zijn hoofd en laat haar rennen. Als ze even later buiten adem op het strandbed naast me ploft vraag ik of ik iets voor haar kan betekenen. Een slokje water misschien? ‘Oh yes please that’s so kind of you. I’m Sarah, nice to meet you! Are you guys on your honeymoon too? Aruba is amaaaazing isn’t it?!’ En of het hier amazing is! Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat we op dit paradijselijke eiland zitten. Vrienden grapten al dat we op een pre-honeymoon zijn maar zo voelt het ook echt!

aruba blog 2Net als ik het bekertje water voor Sarah heb ingeschonken komt onze roze vriend weer naast ons staan. Ik geef het bekertje aan Sarah en vraag haar om haar arm rustig voor zich uit te strekken. Met enige twijfel strekt ze haar arm en voordat ze er erg in heeft drinkt de flamingo het bekertje helemaal leeg! Ik zie een lach op haar gezicht verschijnen en ze haalt opgelucht adem. Op Aruba is niemand gestrest. Stress? Wat is dat? Alles gaat hier op zijn gemakkie. Dat is niet verrassend met een gemiddelde temperatuur van 30 graden. Het woord ‘haast’ kennen ze hier niet en wegrennen voor een flamingo al helemaal niet.

Aruba = one happy island

Wat ons opvalt, is dat we relatief weinig Nederlanders tegenkomen op Aruba. Dit is voor ons een pluspunt! Merendeel van de toeristen is afkomstig uit de Verenigde Staten en daar past Aruba zich op aan. Dit zie je terug op de manier waarop hotels ingericht zijn en op de menukaarten van restaurants. Liefhebbers van het echte authentieke Caribische eiland gevoel (wat dat ook mag zijn) vinden Aruba soms té georganiseerd, té Amerikaans en té schoon. Laten wij hier juist wel van houden! Het verkeer is uitermate goed geregeld en wij reizen ‘s avonds met het openbaar vervoer. Bussen rijden overigens niet altijd op tijdschema’s, maar de bus, die komt wel. Vraag alleen niet hoe laat. Gewoon wachten dus!

Het constante warme weer en de zeewind zorgen ervoor dat het op Aruba het hele jaar door goed vertoeven is. De hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en de vriendelijke bevolking zorgen ervoor dat dit eiland een fantastische plek is om elkaar het jawoord te geven. Het is daarom niet gek dat Aruba bekend staat als trouw- en honeymoonlocatie. En ook voor ons is Aruba een uitermate prachtige bestemming om te trouwen.

aruba blog 3 aruba blog 4

Trouwlocaties

Wanneer we onze roze vrienden hebben uitgezwaaid, verruilen we Renaissance Private Island voor ons hotel op Palm Beach. Daar zien we toevallig hoe een bruidspaar op het punt staat om op het strand te trouwen! Het is zonsondergang en ik zwijmel samen met een groepje vrouwen helemaal weg!

Uiteraard heeft Aruba veel meer trouwlocaties te bieden. Als je toch het thuisfront mist en omringt wilt worden door gebouwen in Oudhollandse stijl dan is Oranjestad the place to be. Daarnaast is het mogelijk om, bij vrijwel elk resort of op een golfbaan te trouwen, maar ook op zee. Keuze genoeg dacht ik zo. Als er echt niks tussen zit kun je nog altijd een kijkje nemen bij de buureilanden. Omdat Curaçao onze nieuwsgierigheid ook heeft gewekt vliegen we voor één dag naar dit eiland. Hier vertel ik jullie de volgende keer meer over!

aruba blog 1

Ayo!

Nog meer foto’s van flamingo’s en Aruba? Volg dan @travelingfiances op Instagram!

Mis nooit meer een topdeal!