Een dagtrip naar Wenen met TUI | Weflycheap

Een dagtrip naar Wenen met TUI

Omdat Arke de grote overgang heeft gemaakt naar TUI organiseerden ze een dagtrip naar Wenen. Ongeveer 150 trouwe klanten mochten mee op deze trip. En ik was namens WeFlyCheap.nl één van de gelukkigen.

Na een kort nachtje slapen werden we om 6.00 uur op Schiphol verwacht, waar we door een groep medewerkers van TUI werder opgevangen. Na een vlotte incheck begon als snel de boarding. Omdat het 'free seating' was mocht je zelf een plekje uitzoeken in het vliegtuig. En... lucky me! er was nog een comfort seat vrij. Dus mijn dagtrip naar Wenen begon met lekker veel beenruimte :)

En als je denkt dat het niet beter kan, dan heb je het mis. De service in het vliegtuig overtrof daadwerkelijk alles. Het personeel van TUI, de stewardessen én de CEO van TUI (Arjan Kers) deden een woordje via de intercom en zeiden er alles aan te doen om er een leuke dag van te maken. En dat begon al in het vliegtuig!

Als ontbijt kregen we een lekker broodje en drankje naar keuze. Hierop volgend kregen we een heerlijke bonbon... en als de klap op de vuurpijl kreeg iedere passagier €20 zakgeld mee! Wauw, wát een service!

Na een soepele vlucht was het tijd voor de rondrit door Wenen. Een lokale (Nederlands sprekende) gids vertelde ons alle ins- and outs. Omdat we een stadsplattegrond, voucher voor gratis koffie en sochertarte (must taste!) en de Vienna Pass kregen was het heel gemakkelijk om je dag vol te plannen. Reizen met de Hop On Hop Off bus en toegang tot 60 attracties waren gratis met deze pas. Ideaal! Dus deze dagtrip naar Wenen kon je budget-proof beleven ;-)

Eenmaal gedropt in de stad hadden we de hele middag nog voor ons. Wenen wordt gekenmerkt door de vele barokke en neoklassieke gebouwen. De één nog mooier dan de ander. Werkelijk waar vind je in iedere straat wel iets om een kodakmomentje van te maken. Misschien is dat dan ook wel de reden waarom m'n camerarol binnen no-time vol was.

Veel bezienswaardigheden in Wenen vind je op loopafstand van het centrum en je kunt als shopaholic je hart ophalen, want winkels genoeg! Van Gucci en Prada tot aan de H&M en Zara, er is voor ieder wat wils. Omdat je er zoveel kunt bekijken en je er zolang kunt vermaken is het aan te raden om er een paar dagen heen te gaan. Zo kan je op je dooie gemakkie alle must sees bewonderen. Het Belvedère paleis en het Schönnbrunn Paleis zijn prachtige bouwwerken en zeker het bezoeken waard. Ook kan je lekker wandelen over de Naschmarkt of naar de Prater gaan. Hier kan je een ritje maken in het reuzenrad, van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Met mooi weer kan je zelfs tot aan de grens kijken! Misschien is november niet de warmste maand om naar Wenen te gaan, maar zeker wel een sfeervolle. In bijna ieder park vind je een sprankelende kerstmarkt. Goed moment om op te warmen met een lekkere gluhwein toch?! ;-)

Om 17.45 uur was het tijd om huiswaarts te keren. Met bussen werden we vanuit het centrum naar het vliegveld gebracht. Ongeveer 150 man verzamelde zich bij Gate B31 en plofte moe, maar voldaan neer in een stoel met een flinke bak koffie. Tijdens een (wederom) fijne vlucht werden er nog uitrijdkaarten uitgedeeld om gratis de parkeergarages van Schiphol te kunnen verlaten. Er is echt werkelijkwaar aan álles gedacht! Na veilig geland te zijn werden we op Schiphol vrolijk gedag gezegd door de bemanning en de medewerkers. Bij de uitgang van de gate stonden de TUI medewerkers ons op te wachten met het laatste cadeautje: een héérlijk chocolaatje!

Met de blaren op mijn voeten van het vele lopen, een tas vol souvenirs en een gevulde camerarol kijk ik terug op een prachtige dagtrip naar Wenen. Zeker een stad om nog eens te bezoeken.

Mis nooit meer een topdeal!