Even voorstellen: Een dag uit het leven van stagiaire Nienke!

Even voorstellen..  

Mijn naam is Nienke Hintzbergen en ik woon in Meppel. Oorspronkelijk kom ik uit Enschede. Ik ben derdejaars Communicatiewetenschap student aan University of Twente en stagiaire communicatie bij WeFlyCheap. Van september t/m januari loop ik hier stage en ik voer hier ook een klein onderzoekje uit. In totaal loop ik 5 maanden stage. Per week ben ik 3 tot 4 dagen aanwezig op kantoor en werk in 1 dag thuis aan mijn opdracht. 

Een stage bij WeFlyCheap is vrij, uitdagend en lekker druk! Inmiddels ben ik hier nu ruim 2 maanden en ik denk waar blijft de tijd? Ze zeggen wel eens dat dit een goed teken is, en dat denk ik ook! Ik kan zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen en ik tot nu toe al veel heb geleerd bij deze jonge online start-up! Genoeg over mij..

Hoe ziet zo’n werkdag eruit?

Vanaf het Centraal Station pak ik, als alles meezit, rond half 9 de bus richting kantoor. Op het station spreek ik vaak af met Anne-Lotte, zodat we gezellig samen kunnen reizen! Binnen 10 minuutjes zijn we er, drinken we een kopje thee en kan de dag beginnen. WeFlyCheap is gevestigd in een nieuw kantoor op het Assiesplein, midden in Zwolle en vlak naast de welbekende Librije!  Ik heb een eigen planning waarin ik kan zien wat er vandaag gedaan moet worden en ga direct aan de slag. De ene dag ben je bezig met je eigen taken en de andere dag ben je bezig met het plaatsen van toffe deals op de website en op social media! Mijn eigen taken hebben vooral te maken met communicatie. Zo ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van persberichten, ben ik bezig met arbeidscommunicatie, doe ik onderzoek naar de PR-activiteiten en naamsbekendheid van WeFlyCheap en nog veel meer! Wat je per dag doet verschilt dus heel erg, waardoor het werk lekker afwisselend blijft en je je nooit verveelt!

Sfeerimpressie van het kantoor!

team weflycheapteam weflycheapteam weflycheapteam weflycheapDaarnaast maken we ook pagina's met informatie over de bestemmingen die we aanbieden. Een leuk bericht schrijven op de website over deze bestemming en mooie foto's erbij zoeken! Wie weet ben je er zelf geweest en kun je goede tips geven, of je zoekt op het internet naar de leukste bezienswaardigheden, lekkerste restaurants en mooiste stranden!

Rond het middaguur houden we lekker pauze. Even lopen naar het winkelcentrum, boodschappen doen bij de Appie of bij de Lidl, of gezellig lunchen in de stad Zwolle! Soms lunchen we ook met z'n allen op kantoor. Er is dan 1 persoon die lunch haalt voor de hele groep en dat is super gezellig! Hierna kun je er weer een middagje tegenaan. Je krijgt bij WeFlyCheap veel verantwoordelijkheid. Als je een leuk idee hebt kun je het als het ware meteen proberen en uitvoeren, je bent hier echt vrij in! 

Maar er is meer

Daarnaast zijn er ook leuke evenementen die je kunt bijwonen als stagiaire! Denk aan een E-travel event in het westen, de nieuwe dreamliner van Xiamen bekijken op Schiphol of netwerken met mensen van een luxe airline in het prachtige W hotel in Amsterdam.

De sfeer met de collega’s onderling is heel informeel, gezellig en op z’n tijd vindt er een borrel, team-uitje of lasergame/kartsessie plaats! Maar natuurlijk zijn we ook vaak serieus en wordt er veelal hard gewerkt! 

Het teamteam weflycheapDaarnaast hebben we ook nog ons eigen Youtube kanaal! Bekijk deze zeker even, want zo krijg je een nog beter beeld van wie we zijn en wat we doen!

schermafbeelding-2016-11-15-om-12-29-51

Lijkt het jou nou ook super leuk om hier stage te lopen? Twijfel dan niet, solliciteer direct en wie weet zijn we binnenkort collega's! ;)

Mis nooit meer een topdeal!