Een beetje magie!

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Een beetje magie!

Een beetje magie

December.. The most wonderful time of the year. En zeker met dertig graden in het Caribisch gebied heb ik niets te klagen. Maar het kerstgevoel blijft vooralsnog uit.

Mexico

Kerst?!

Over een paar dagen is het zover; Kerst. Terwijl heel Nederland de kerstmarkten afstruint, kerstbomen optuigt en โ€™s avonds tegen elkaar aankruipt op de bank, krijg ik maar weinig mee van het kerstgevoel. In Mexico kennen ze overigens maar รฉรฉn kerstdag, namelijk op 25 december. Nee, dat ligt niet aan hen, dat ligt aan ons Nederlanders. Wij zijn namelijk een van de weinige landen die er een extra dag aan hebben vastgeplakt; tweede kerstdag. Daarnaast is kerstavond hier in Mexico net zo belangrijk, of in sommige gevallen zelfs nog belangrijker dan Kerst zelf. Soms zie ik hier een grote kerstboom staan op straat of palmbomen met kerstverlichting en dat herinnert mij er weer even aan dat het december is.

Mexico

Rondje Riviera Maya

De afgelopen weken heb ik zeker niet stilgezeten. Per toeval mocht ik maar liefst twee keer de ruรฏnes van Tulum bewonderen en natuurlijk kon een bezoekje aan de nabijgelegen stranden van Tulum niet uitblijven. Die zijn namelijk nog nรฉt even iets mooier dan de stranden van Playa del Carmen. Ook heb ik voor het eerst Puerto Morelos bezocht, een klein stadje tussen Cancun en Playa del Carmen met een aantal fantastische strandtenten. Puerto Morelos is een plek die nog niet ontdekt is door massatoerisme en een oase van rust in vergelijking met Playa.

Cancun hoort ook in het rijtje van uitstapjes thuis, want ik mocht met een vriend mee varen bij Cancun. Ik kan nog een aantal cenotes aan dit lijstje toevoegen en mijn favoriete strand: Xpu-Ha. Ben je in Mexico? Xpu-Ha is een van de plekken die maar weinig toeristen weten te vinden. Natuurlijk houd ik dat graag zo, maar ik kan deze tip niet achterwege laten. Dus breng zeker een bezoekje aan een van de mooiste plekken rondom Playa del Carmen, op slechts 20 minuten rijden.

Mexico

Magisch Mexico

Maar er is meer. Ondertussen rol ik van het ene leuke project in het andere en inmiddels help ik een Nederlandse vriendin met het opzetten van haar tourbedrijf in de Riviera Maya: A La Adin. Een initiatief waar ik graag de handen voor uit de mouwen steek, want zij geeft lokale Mexicanen de kans om โ€˜hunโ€™ magische Mexico te laten zien aan toeristen. Kort gezegd: tours en excursies op een originele en kleinschalige manier, in samenwerking met kleine Mexicaanse bedrijven. Dus reis jij binnenkort naar Mexico en wil je het โ€˜echteโ€™ Mexico ontdekken รฉn daarbij een steentje bijdragen aan de lokale bevolking? Kijk dan zeker op www.ala-adin.com en wie weet zien wij je hier!

Familie, vrienden en natuurlijk ook jullie, lezers: Feliz navidad! Want hoe mooi Mexico ook is, Kerst is niet hetzelfde zonder jullie. Blijf ondertussen op de hoogte van mijn avonturen in Mexico op instagram: roos_jansen.

Mexico

Mis nooit meer een topdeal!