de 5 meest bijzondere stranden

Lovely Curaçao

De 5 meest bijzondere stranden

Tijdens het laatste jaar van mijn studie heb ik een halfjaar op het prachtige Curaçao gewoond. In de weekenden was ik bijna altijd op het strand te vinden en ik heb ze dan ook bijna allemaal gezien. Benieuwd naar mijn favorieten? Vergeet de standaard toeristenspots zoals Mambo en Jan Tiel: deze 5 stranden zijn bijzonder en écht de moeite waard. 

5. Playa Lagun

Leguaan op playa Lagun Curacao
Leguaan op playa Lagun.

Gelegen in een baai, is Playa Lagun niet een van de typische stranden van Curaçao. Maar dat maakt het juist zo bijzonder. Wat ik fijn vind aan dit strand, is dat het heel natuurlijk aanvoelt. Zodra je de zee in stapt, waan je je echt in een groot aquarium. Dit strand is daarom zeker een van de beste snorkelstekken van het eiland. De hoeveelheid vissen en koraal die je hier ziet, is echt ongelofelijk. Ik kan hier wel uren rond zwemmen. Terwijl je op het strand zit, lopen er gewoon leguanen langs, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Soms zijn ze nog brutaal ook. Zo is een vriendin van mij ooit bijna beroofd van haar broodje kroket toe zo’n hongerige aasgier haar in de smiezen kreeg. Wegjagen helpt in dit geval het beste: leguanen zijn namelijk niet agressief en laten je dus snel met rust.

Tip: op Playa Lagun mag je barbecueën! Dat mag op de meeste stranden niet. Houd er wel rekening mee dat de zon hier om 7 uur al ondergaat. 

Playa Lagun Curacao
Playa Lagun.

 

4. Varkentjes wassen op Porto Marie

4. Varkentjes op Porto Marie
Varkentjes op Porto Marie.

Porto Marie is een fijn strand waar je prima kan snorkelen en genieten van de zon. Maar de reden dat ik dit strand zo bijzonder vind, is vanwege de strandgasten. En nee, daar bedoel ik uiteraard niet de toeristen mee. Op Porto Marie vind je namelijk… varkentjes! Van wie deze schattige varkentjes zijn, weet ik eerlijk gezegd niet. Misschien zijn ze gewoon wild. Feit blijft wel dat ze totaal niet schuw zijn voor mensen en vaak te vinden zijn op het strand, in de zee of in de buurt van je snacks. Je kunt deze lieve dieren gewoon aaien, maar let wel op: als de varkentjes het té druk vinden, gaan ze weer weg. Dan vertrekken ze vaak naar de bosjes net achter het strand tot het weer wat rustiger wordt.

Tip: op Porto Marie staat een grote uitkijktoren, waarmee je een mooi uitzicht hebt over het prachtige strand.

Porto Marie Curacao
Porto Marie beach.

 

3. Snorkelen op Cas Abao

Snorkelen op Cas Abao in Curacao
Vissen bij Cas Abao.

Cas Abao is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Curaçao. Je vindt dit strand als je richting Westpunt rijdt en het is duidelijk een van mijn lievelingsstranden. Het strand is witter dan wit en het water is helder en vol met vissen. Dat maakt dat je hier dan ook uitstekend kunt snorkelen. Het strand krijgt steeds meer bekendheid, maar is over het algemeen een relatief rustig strand waar nog niet veel toeristen komen. Zo krijg je echt even dat heerlijke paradijsgevoel.

Tip: kom wel op tijd, zodat je een parasol kunt scoren. Omdat het zand zó wit is, is de zonweerkaatsing heel hoog en verbrand je dus een stuk sneller. Vergeet jezelf dus niet regelmatig in te smeren. 

Cas Abao Curacao
Cas Abao.

2. Relaxen én feesten op Kokomo

Kokomo beach Curacao
Kokomo Beach.

Kokomo Beach verdient ook zeker een plekje op deze lijst. Dit strand is misschien niet zo mooi als andere namen in deze lijst, maar heeft genoeg andere dingen te bieden. Zo is dit strand vaak relatief rustig, is er goede wifi en kun je er prima eten. Maar je maakt de dag pas echt compleet door even de schommel uit te proberen. Een keer per maand organiseert Kokomo een groot strandfeest, genaamd Full Moon Party. Dit feest is legendarisch onder zowel de studenten als lokale inwoners. Voor 15 Nafl (omgerekend ongeveer 8 euro) kom je binnen en het is zeker een van de beste feesten van het eiland. Er komen regelmatig grote artiesten optreden en ook vuurwerk is zeker iets wat je kunt verwachten. Elke maand is het thema anders, maar dit is echt een beleving die je een keer mee moet maken!

1. Op een onbewoond eiland

Klein curacao
Klein Curacao.

Vlak voor de kust van Curaçao ligt het paradijselijke Klein Curaçao. Je moet hiervoor wel even wat tijd spenderen op een boot (ben je snel zeeziek, neem dan reispillen mee!) maar dat is het allemaal meer dan waard. Denk aan kraakwitte stranden, een prachtige blauwe zee, rust en… schildpadden! Met een beetje geluk spot je één of meer van deze schattige dieren tijdens het snorkelen.

Tip: kijk vooral rondom de boten of het zeewier, daar komen ze vaak ‘ontbijten’. Maar ook als de schildpadden zich niet laten zien, zwemmen hier genoeg mooie vissen rond. Geen waterrat? Op het eiland kun je ook rondlopen om de verlaten vuurtoren en het scheepswrak te zien. Zo is er genoeg te zien en te doen. De meeste tours zijn één dag, inclusief uitgebreide lunch en snorkelspullen. Persoonlijk raad ik de Mermaid aan, omdat die ook wc’s en plekken met schaduw hebben. Wil je graag een romantische avond? Dan kun je er bij sommige tours ook voor kiezen om de nacht hier door te brengen...

 

Hoe overleef ik een dagje strand: 

  • De zonkracht in Curaçao is vele malen hoger dan hier in Nederland. Hoe witter het strand, hoe groter de kans is dat je verbrandt. Smeer jezelf regelmatig goed in en kies voor een goede zonnebrand met factor 50.
  • Voor veel stranden op Curaçao moet je geld betalen (entree, bedjes, etc.) Zorg dus dat je altijd wat extra geld meeneemt naar het strand, zodat je dit kan betalen.
  • Veel stranden zijn met OV niet goed te bereiken, dus het is verstandig’om een auto te huren om de mooiste plekjes van het eiland te zien. Ik raad Stage Autoverhuur aan. Je krijgt dan een goede auto en bent prima verzekerd.
  • Kom lekker vroeg zodat je zeker weet dat je een goed plekje hebt. Vooral op de kleinere stranden kan het voorkomen dat er geen bedjes of parasols beschikbaar zijn.

 

Bestemmingen

Waanzinnige Curaçao deals

Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!