Header afbeelding

De mooiste stranden van Curaçao

Parelwitte stranden, azuurblauw water en wuivende palmbomen

👉 De beste deals naar Curaçao

De mooiste stranden van Curaçao: parelwitte stranden, kristalhelder water, palmbomen en een fijne Caribische vibe. Als je aan Curaçao denkt, denk je waarschijnlijk aan kleurrijke huisjes en een schitterende onderwaterwereld. Maar waar je de meeste tijd zal spenderen, is op het strand! Van Mambo beach tot verschillende stranden op Westpunt. Wij hebben de mooiste stranden van Curaçao op een rijtje gezet, zodat jij voorbereid op vakantie kan!

  1. De Grote Knip
  2. De Kleine Knip
  3. Playa Porto Mari
  4. Cas Abao
  5. Playa Grandi
  6. Kokomo Beach
  7. Klein Curacao
  8. Playa Lagun
  9. Mambo Beach
  10. Jan Thiel

1. De Grote Knip: Het meest gefotografeerde strand

Dit is meteen onze favoriet, een heerlijk strand tussen de kliffen in. De Grote Knip staat bekend om zijn mooie uitzichtpunt waar je prachtige foto’s kan maken van het strand en de zee! Dit strandje is ook populair onder de lokale bevolking, dus in de vakanties is het zeker aan te raden om op tijd aan te komen. Op dit strand wonen inmiddels ook een aantal varkens, die gek zijn op aandacht en maar al te graag afkoelen in de zee!

Grote knip Curaçao varken

2. De Kleine Knip: Het broertje van de Grote Knip

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit de kleinere versie van de Grote Knip. Het ligt op korte afstand van elkaar maar is net wat intiemer en rustiger. Het is wel aan te raden om zelf wat snacks mee te nemen, want naast het huren van bedjes en parasols kun je hier geen eten of drinken halen.

3. Chill op het strand van Porto Mari

Dit strand heeft alles wat je nodig hebt tijdens een heerlijk dagje in de Caribische zon. Het heeft genoeg bedjes, waardoor je altijd plek hebt. En ohja, dit strand heeft twee huisdieren: Willy en Woody.

Deze twee varkens paraderen over het strand en rollen in de modder. Naast het witte zand en het azuurblauwe water heeft Porto Mari een gezellig restaurantje waar je een bitterbal en een biertje kan scoren ;) 

Porto marie strand

4. Het uitgestrekte strand van Cas Abao

Een van de grootste en mooiste stranden van Curaçao is Cas Abao. Het is een ideaal strand voor gezinnen met kinderen omdat het water hier rustig en ondiep is.

De meeste stranden liggen tussen rotsen in, waardoor ze soms wat smaller zijn. Cas Abao heeft een lekker breed strand en is perfect voor mensen die houden van wat meer rust. Een schitterend bounty strand! 

Cas abao strand

5. Spot schildpadden op Playa Grandi

Misschien niet het mooiste strand van Curaçao, maar wel een van de leukere! Hier kun je namelijk zwemmen met schildpadden. 's Morgens vertrekken lokale vissers met hun bootje, en in de loop van de middag leggen ze de boot weer neer bij de steiger van Playa Grandi. De vangst van de dag wordt klaargemaakt voor de verkoop en het visafval gaat de zee in.

Hier zijn schildpadden gek op! Als je geluk hebt, zwem je zo tussen een aantal schildpadden! Je kunt er het beste tussen 10 en 4 heen gaan, dan heb je de meeste kans op succes.

6. Ga schommelen in de zee op Kokomo Beach

Ken je die foto’s van mensen op een schommel in de zee? Dat is op Kokomo Beach! Dit is een prachtig strand op Curaçao waar je de hele dag kunt vertoeven. In het restaurant kun je heerlijk genieten van ontbijt, lunch of diner. En op zondag is het helemaal gezellig! Vanaf 5 uur is er een happy hour met live muziek. 

Tip: achter op de rotsen bij het restaurantje leven een heleboel leguanen, leuk om te zien! 

7. Chill een dagje op Klein Curaçao

Wat niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie op Curaçao is een dagje naar Klein Curaçao. Dit onbewoonde eiland ligt op een uurtje varen vanaf de bewoonde wereld. Er zijn meerdere organisaties waar je deze boottocht kunt doen, ze zijn allemaal inclusief eten en drinken. (ja, ook met alcohol 🙂) Dus je hoeft je eigen eten en drinken niet mee te nemen!

Je kan er snorkelen, relaxen op de boot, de verlaten vuurtoren beklimmen, aangespoelde scheepswrakken bekijken en natuurlijk een lekker kleurtje opdoen op het parelwitte strand. En houdt het water goed in de gaten tijdens het varen, wantje kunt ook dolfijnen spotten!

8. Ga snorkelen op Playa Lagun

Playa Lagun is, vinden wij, toch wel één van de mooiste plekjes  op Curaçao om te snorkelen. En daarom hoort Playa Lagun ook zeker op het lijstje van de mooiste stranden van Curaçao. Je vindt er tropische vissen, zeepaardjes, papegaaivissen, sponzen en nog veel meer prachtige dieren.

Het is een van de mooiste, maar ook een van de kleinste stranden van Curaçao. Zin om wat te drinken? Dan neem je de beroemde trap omhoog naar het restaurant. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de baai! 

9. Feestjes op Mambo Beach

Mambo Beach ligt niet in het westen van Curaçao, maar op tien minuten afstand van Willemstad. Dit strand heeft een heleboel te bieden. Van winkeltjes en restaurants naar strandtentjes en niet geheel onbelangrijk: feestjes. Zo is er elke vrijdag  happy hour bij Chill & Bonita.

Drink hier een paar drankjes, ga een hapje eten bij een van de restaurantjes op het strand en sluit daarna de avond af op een feest bij Madero. Klinkt als een goed plan toch? 

10. Zaterdag op Jan Thiel

Op de zaterdagen trekt iedereen op het eiland naar Jan Thiel toe aan het eind van de middag. Want vanaf 5 uur is er een grote happy hour bij Zanzibar. Onze tip is om op de zaterdag hier de hele dag te chillen. Dan kun je aan het eind van de middag zo aanschuiven bij de leukste happy hour van de week! Heb je honger gekregen? Bestel dan een pizza die vers voor je bereid wordt. Na de happy hour hoef je nog niet naar huis, want het feest gaat gewoon door met live muziek of een DJ. Echt gezellig!

De mooiste stranden van Curaçao zijn volgens ons ook nog eens de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Ben je op zoek naar een ontspannen strand of een strand om te snorkelen? Curaçao heeft het werkelijk allemaal. Chill op je handdoekje, smeer je in met zonnebrand (!), lees een tijdschrift, drink genoeg water en geniet van al het moois dat Curaçao te bieden heeft!

 

Bestemmingen

  1. Home
  2. blog
  3. de mooiste stranden van curacao
Weflycheap logo

Mis nooit meer een topdeal!

Door je in te schrijven bevestig je dat je de nieuwsbrief van weflycheap wil ontvangen in je inbox en ga je akkoord met de voorwaarden.