Camper Chicago - West Coast

Yes, we mogen weer! Lees hier alles over welke bestemmingen weer te boeken zijn

Camper Chicago - West Coast

Met de camper van Chicago naar de West Coast

Zoals iedereen weet is de meest voor de hand liggende manier om Chicago te verlaten op een knetterende Harley Davidson via route 66, the mother road. Hoewel ik een motorrijbewijs heb en de route 66 hoog op mijn Amerika-verlanglijst staat, kozen we er deze keer voor om een nieuwe camper te relocaten en voor een prikkie van Chicago naar de staat Washington aan de West Coast te rijden. Want ja – ook vrijwel lege staten zoals South Dakota horen erbij als je ze alle 50 wilt zien en als je in al die leegte geen slaapplek vindt kan het nooit kwaad om die zelf bij je te hebben.

Chicago

Onze trip begon met een paar dagen Chicago. Nogal moe en gekreukeld (want: met veel vertraging) arriveerden we in reiskloffie en met oude backpacks ver na middernacht in ons hotel. Dat zag er op de plaatjes op internet niet heel bijzonder, maar goed genoeg voor een paar dagen, uit. Niets bleek minder waar: we kwamen in een zee van luxe terecht en toen de receptioniste ontdekte dat we uit Nederland kwamen, kregen we bovendien een upgrade naar een soort balzaal omdat ze zelf – net als ik – in Leeuwarden geboren was.Chicago bleek verder ook verrassend leuk. Ik dacht bij Chicago altijd alleen aan Oprah Winfrey, veel wind, de Chicago Bulls en de Willis (Sears) Tower, maar je kan er ook goed fietsen en gezellig eten en bovendien kan je je verblijf opleuken met zoveel winkelen en cultuur als je maar wil. Kortom, die route 66 moet er ook maar eens van komen.chicago

Camper

Onze camper konden we ophalen in een buitenwijk van de stad. Noem me naïef, maar ik blijf het bijzonder vinden als je in een ander werelddeel in een nietszeggende buitenwijk daadwerkelijk een mannetje treft dat in een vervallen kantoor op je zit te wachten met een huurcontract waar je naam op staat. Na het bekijken van de instructie op een instructievideoband (!!) vanaf een paar bureaustoelen waar de Nederlandse ARBO-dienst spontaan zelf arbeidsongeschikt van zou raken waren we good to go en verruilden we al snel de stad voor de eindeloze leegte.camper

 

camper

Onderweg

Door al die eindeloze leegte wordt de standaard die je normaal aan bezienswaardigheden stelt al snel naar beneden bijgesteld. Zo hebben we een bezoek gebracht aan the Corn Palace in Mitchell en hebben we ons honderden kilometers lang verheugd op een uitstapje naar Wall Drug waar ze koffie serveren voor 5 cent. Eigenlijk stak Mount Rushmore – waar je veel meer van zou verwachten - daar uiteindelijk maar treurig bij af. Gelukkig beleefden we ook veel lol aan onze camper. Want hoewel er overal RV-parkeerplaatsen zijn, is het natuurlijk veel leuker om zo’n gevaarte ergens achteruit in te parkeren terwijl je doet alsof je de argwanende blikken van de lokale bevolking niet ziet.

Canada

Eenmaal in de bergen van Wyoming en Montana kozen we ervoor om een (relatief) kleine detour te maken door Canada zodat we op familiebezoek konden in Calgary en bovendien ook tijd hadden om nog meer van de Rocky Mountains te zien. Ik denk dat dit een van de indrukwekkendste gebieden van Amerika is waar ik tot nu toe geweest ben. De dorpjes in de reservaten zijn arm, maar de bergen zijn prachtig en de meren zo mogelijk nog mooier. Op de grensovergang tussen Amerika en Canada ervoer ik voor het eerst hoe het is om absolute stilte te horen: geen auto, geen vogel, geen krekel, echt he-le-maal niks.En dat niks, dat heeft een veel grotere indruk op me gemaakt dan al het andere samen.

Mis nooit meer een topdeal!