Burgers in Queenstown

corona info! lees hier alles over omboekgaranties en welke bestemmingen (straks) weer te boeken zijn

Burgers in Queenstown

Burgers in Queenstown

In Nederland ben ik geen fan van hamburgers. Naar de Mac of Burger King ga ik misschien eens per jaar. Tot Queenstown. Mijn superleuke buschauffeur/entertainer/tourguide vertelde dat de Ferg burger al wereldberoemd is maar we eigenlijk de Devil Burger moeten proberen. Ik heb dus natuurlijk beide geprobeerd en mijn liefde voor burgers was daar. Uiteindelijk heb ik 5 dagen op rij burger gegeten.

De Fergburger

Het begon allemaal op de ‘afscheidsavond’. Al meer dan een week was ik met dezelfde groep mensen, 60 man in 2 Kiwi Experience bussen, Nieuw-Zeeland aan het ontdekken. De groep zou in Queenstown uiteenvallen en dus werd er een ‘pub crawl’ georganiseerd. De avond begon met een maaltijd en biertjes met de buschauffeurs. Later op de avond liepen we met de hele groep naar een andere bar. Het was zo’n heerlijk beschamend moment. Vele mensen die in een lange sliert achter elkaar aan liepen als echte toeristen. Nog een geluk dat er niemand voorop liep met een paraplu of vlag. Na nog vele drankjes kwam het onvermijdelijke moment; de drang naar een dikmaker; iets vets en slechts. Tijd voor de Fergburger! Zoals eigenlijk op elk tijdstip dat de zaak open was, stond er een rij. Overdag is het niet te doen, de mensen staan nog net niet tot aan de volgende straat. Midden in de nacht, zo rond een uurtje of 4 is dan ook wel aan te bevelen. Want, eerlijk is eerlijk; als je in Queenstown bent, is de Fergburger een must.

1923489_156489378049439_8749752257504518795_n

Mrs. Ferg en De Devil Burger

Voordat ik verder ga met het ophemelen van de hamburgers in dit plaatsje móet ik ook echt wat kwijt over het ijs. Het ijs van Mrs. Ferg. Als je de burgers gaat proberen kun je er bijna niet omheen, het zit namelijk direct daarnaast. De ijssalon met veel te veel verschillende smaken. Zo moet je bijvoorbeeld altijd een grote hoorn met zeker 3 smaken nemen, om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk smaken kunt proberen voor je verder gaat met je reis.

Samen met mijn zusje en een vriendin gebruikte ik het ijs om het begin van ons Queenstown-avontuur in te luiden. Op de ijsjes en Fergburger na, bestond mijn dieet de overige dagen uit broodjes pindakaas en Devil Burgers (vis, kip, falafel, beef). Mijn kerstdiner? Devil Burger.

burger

De Superman-stand

Ik hoop niet dat je nu denkt dat Queenstown alleen maar uit hamburgers bestaat.

Zelf dacht ik eigenlijk altijd dat Queenstown een grote stad was, omdat het zo bekend is en iedereen het er altijd over had dat je er zoveel kunt doen. Bij aankomst bleek het alleen helemaal niet zo groot te zijn! Het is gewoon een heel klein bruisend plaatsje. Het ligt aan een meer, naast de bergen, heeft botanische tuinen en er zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Ik ben verliefd geworden op de plaats en, samen met mij, vele anderen. Ik weet gewoon niet eens waar ik moet beginnen, zoveel heb ik meegemaakt in, en vanuit, Queenstown. Neem bijvoorbeeld Milford Sound, een plek op 6 uur rijden van Queenstown en met een dagtour goed te bezoeken. De rit erheen is alleen al de moeite waard. Zoals de buschauffeur zei; slapen in de bus is geen optie.

burger

Verder wilde ik altijd al eens hanggliden (hangend onder een vlieger de lucht doorvliegen) en had ik hier de mogelijkheid! Een echte aanrader als je gek bent op snelheid of als je het gewoon eens wilt ervaren in ‘Superman-stand’. Als je voor het uitzicht gaat en zo lang mogelijk in de lucht wilt zweven; ga paragliden. Het is het hoe dan ook waard! Mocht je niet bang zijn voor de vrije val dan is skydiven natuurlijk ook een optie, hier en op vele andere plekken in Nieuw-Zeeland.

queenstown

De Queenstown Hill-walk, ook weer zo een voor op je lijst. Behoorlijk pittig als je op een warme dag die wandeling steil omhoog doet maar dat uitzicht! En frisbeegolf in het park, jawel. Een soort frisbeeparcours waarbij je een frisbee in netten moet gooien. Het voelt inmiddels alsof ik een opsomming maak voor een reisbrochure over Queenstown maar ik wil jullie niets onthouden. Als je naar Queenstown gaat zijn dit de essentials.

queenstown

Mis nooit meer een topdeal!